کد خبر: ۱۷۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۴
یک کارشناس مطرح کرد:

زنجیره صنعت خودرو را باید به دست بازار سپرد/ راه واردات بسته شود صادرات هم با مشکل مواجه می شود

کارشناس صنعت خودرو گفت: اگر به عنوان سیاست گذار وارد نوع کالا نمی شدیم خود بازار راهش را پیدا می کرد و کالایی را تولید می کرد که توان صادرات آن را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، با توجه به اینکه ممکن است وضع تحریم های جدید آمریکا و خروج شرکت های اروپایی از ایران صنعت خودرو ایران را تضعیف کند، برخی معتقدند اگر همه سرمایه گذاری هایی که در بخش صنعت خودرو انجام شده است  و هیچ ثمره ای نداشته و  هیچ گاه موفق به داشتن یک برند معروف و پر قدرت نشده ایم  و تنها به مونتاژ کاری  اکتفا کرده ایم  در زمینه قطعه سازی صورت می گرفت، ایران در این زمینه بسیار موفق تر و صادرات و ارزش افزوده آن در اقتصاد ملی  بیشتر بود.

در همین رابطه فربد زاوه  کارشناس صنعت خودرو  در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به این که  این موضوع صحیح نیست اظهار کرد: خودروسازی اگر به مفهوم تولید خودرو مد نظر باشد اصولا تنها یک خط مونتاژ است، اگر منظور از خودروساز بودن مفهوم صاحب برند بودن است آن دیگر صحبت از یک وادی دیگر است، ممکن است کشوری صاحب برند باشد اما کارخانه اش در جای دیگری باشد. ما باید ببینیم چه چیزی برای کشور ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت و همان را دنبال کنیم و کمتر به دنبال واژه ها باشیم.

او افزود: در قطعه سازی با تولید برخی قطعات می توانیم ارزش افزوده ی زیادی ایجاد کنیم و اگر زودتر روی این موضوع سرمایه گذاری  و در تیراژ های میلیونی تولید و فروخته می شد می توانستیم به ازای فروش این قطعات،  خودرو وارد کنیم یا خودرو های کشور های دیگر را در ایران مونتاژ کنیم. اگر  زنجیره ارزش افزوده را به مکانیزم  واقعی بازار سپرده بودیم مشکلات صنعت خودروسازی در ایران حل می شد.

این کارشناس صنعت خاطر نشان کرد: اگر به عنوان سیاست گذار وارد نوع کالا نمی شدیم خود بازار راهش را پیدا می کرد و بازار کالایی را تولید می کرد که توان صادرات آن را داشته باشد اما در ازای این صادرات باید بتواند چیزی را وارد کند اما هنگامی که راه واردات بسته است به تبع آن راه صاردات هم نیز بسته می شود.

او تصریح می کند: اگر به جای اینکه یک میلیون دستگاه خودرو تولید کنیم و 30 درصد آن را صادر کنیم آن هم 30 درصدی که گران تر برای ما تمام می شود،به این فکر کنیم که می خواهیم چیزی بین  20 میلیون دلار تا هزار میلیون دلار صادرات کالای تولیدی داشته باشیم  خواه این کالا خودرو باشد یا قطعه  عاقلانه تر است. تنها این مهم است که  ارزش افزوده این صادرات برای کشور ایران باشد.

زاوه در پایان عنوان کرد: زنجیره های صنایع مهم ایران به دست دولت است و خود دولت هم نمی داند که چه کاری می خواهد انجام دهد و تصنعی در حال شغل ساختن است و این  موضوع سبب شده تا فضای پایدار و مناسبی برای رشد اقتصادی وجود نداشته باشد.


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار