رییس انجمن واردکنندگان خودرو؛
تخصیص ارز به واردکنندگان خودرو تخلف نیست/ لیست منتشر شده ایراد دارد
رییس انجمن واردکنندگان خودرو گفت: جوسازیهایی مبنی بر استفاده واردکنندگان از ارز دولتی تیتر رسانهها می شود که امریست اشتباه و استفاده از ارز دولتی طبق دستور آقای جهانگیری حق مسلم همه متقاضیان ارز است.
به گزارش خودروکار، کوروش مرشد سلوک، رییس انجمن واردکنندگان خودرو، در خصوص لیست تخلف واردکنندگان که اخیراً منتشر شده گفت: این لیست ابهاماتی دارد و همچنین این ذهنیت را در مخاطب ایجاد می کند که نمایندگی ها این تخلفات را انجام دادند.
او عنوان کرد: در تاریخ 12 دی ماه 95 نامه ای با مضمون "واردات خودرو صرفا باید از طریق نمایندگیهای رسمی باید انجام شود" از سوی آقای جهانگیری ابلاغ شد و در تاریخ 24 دی ماه همان سال، سایت ثبت سفارش بسته می شود.
او با اشاره به اینکه بیشتر افرادی که در لیست تخلف واردات قرار گرفته اند کسانی هستند که در فاصله 12 تا 24 دی ماه ثبت سفارش انجام داده اند، تصریح کرد: این به معنای این نیست که واردکنندگان با هجمه در این تاریخ به سایت مراجعه کرده و اقدام به ثبت سفارش کردند زیرا واردکنندگان مدام در حال ثبت نام بودند.
مرشد سلوک گفت: ایرادات دیگری به این لیست وارد است از جمله آنکه در زمانی که ثبت سفارش متوقف بوده قسمت "کارمزد" در سایت باز بوده و کسانی که از قبل ثبت سفارش انجام داده بودند، میتوانستند کارمزد خود را از طریق سایت پرداخت کنند.
او با بیان اینکه اگر ثبت سفارش ممنوع بوده چرا بخش "کارمزد" آن فعال بوده است، افزود: کسانی که قبل از تاریخ 24 دی ماه ۹۵ ثبت سفارش اولیه را انجام دادند با تصور اینکه امکان پرداخت کارمزد وجود دارد، کارمزد خود را پرداخت کردند و کد ۸ رقمی دریافت کردند اما با این حال آنها نیز در این لیست به عنوان متخلف نام برده شدند.
او با اشاره به اینکه از تاریخ 12تا ۲۴ دی ماه ۹۵ که سایت به صورت موقت باز بوده و امکان پرداخت و ثبت سفارش وجود داشته است، تصریح کرد: بسیاری از این ثبت سفارش ها منجر به واردات خودرو نشده است و دادستان تهران نیز در گزارش خود آن را تایید کردند.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو عنوان کرد: در تاریخ 1تیرماه ۹۶ سایت ثبت سفارش به شکل نامعلومی بسته شد و وزارت صنعت معدن تجارت علت آن را به روز رسانی سایت اعلام کرد که به صورت موقت بسته شده است.
او با اشاره به اینکه در آن زمان نیز ثبت نام اولیه بسته ولی قسمتی که "کارمزد" پرداخت میشد باز بود، گفت: واردکنندگان خودرو که قبلا ثبت نام اولیه را انجام داده بودند امکان واریز کارمزد و دریافت کد ۸ رقمی را داشتند.
مرشد سلوک تصریح کرد: هیچ ابلاغیهای به ما در خصوص ممنوعیت ثبت نام اعلام نشده بود و ما با توجه به سایت اقدامات لازم را انجام داده بودیم. سایت نیز این امکان را به ما داده بود که میتوانیم کارمزد پرداخت کنیم.
او با اشاره به اینکه اسامی وارد کنندگانی که ثبت نام اولیه را انجام داده و کارمزد را پرداخت کرده و کد ۸ رقمی را دریافت کرده اند نیز در این لیست موجود است، گفت: این واردکنندگان پس از آگاهی از اینکه در زمان پرداخت کارمزد سایت بسته بود اعلام ابطال کردند ولی با این حال مجددا اسم آنها در این لیست آمده است.
او گفت: در 30 تیر ماه 96 ، وزارت صنعت معدن صراحتاً اعلام کرد که واردات خودرو ممنوع است و سایت ثبت سفارش را بستند و در این تاریخ بخش کارمزد که در سایت فعال بود را بستند.
او اظهار کرد: اگر بعد از ۲۴ دی ماه ۹۵ ثبت سفارشی صورت گرفته باشد و کارمزد آن نیز پرداخت و کد ۸ رقمی نیز گرفته شده باشد این جای ایراد و اشکال دارد که اگر رانتی در میان باشد باید توسط قوه قضاییه رسیدگی شود.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با اینکه این موضوع توسط انجمن رسانه ای شد و اصرار ما بر این بود که متخلفین شناسایی شوند، تصریح کرد: ما به وزارتخانه اعلام و اعتراض اعضای انجمن را در این خصوص به سازمان های مربوطه اعلام کردیم که تخلفاتی صورت گرفته است و باید رسیدگی شود.
مرشد سلوک ادامه داد: این لیست ابتدا باید طبقه بندی شده و شفاف شود و از همه مهمتر باید در اختیار قوه قضاییه قرار گیرد تا این قوه متخلفین را شناسایی کند.
او گفت: اولین اقدامی که انجام دادیم صدور بیانیه بود. ایرادات این لیست را اعلام کردیم و به وزارت صنعت و معدن جهت شفاف سازی و اصلاح این لیست کمک می کنیم. در مرحله دوم تمام اسناد و مدارکی که پشتوانه ادعاها در این خصوص که تخلفی صورت نگرفته را توسط اعضا جمع آوری کرده و همه را در اختیار قوه قضاییه قرار میدهیم و به رسانه ها منعکس می کنیم.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه این لیست پنج بخش دارد که از این پنج بخش فقط یک بخش آن مظنون به تخلف است، اظهار کرد: تخصیص ارز به واردکنندگان خودرو یک عمل غیر مجاز و تخلف نیست.
او با اشاره به صحبت های معاون اول رئیس جمهور که گفته بود ارز تک نرخی بوده و به میزان کافی موجود است و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد، گفت: وارد کنندگان نیز تجاری هستند که متقاضی ارز هستند و این حق مسلم ماست که ارز تخصیص یابد.
مرشد سلوک تشریح کرد: جوسازیهایی مبنی بر استفاده واردکنندگان از ارز دولتی تیتر رسانهها می شود که امریست اشتباه و استفاده از ارز دولتی طبق دستور آقای جهانگیری حق مسلم همه متقاضیان ارز است.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو در مورد تخلف ثبت سفارشات خودرو تشریح کرد: هیچ سازمانی به جز قوه قضاییه حق اظهار نظر در این خصوص را ندارد.
او بیان کرد: تحریم ها دست ما را در زمینه واردات خودرو می بست و در این شرایط نیازی به ممنوعیت واردات خودرو نبود.
منبع: برنا
انتهای پیام/