خودروکار بررسی کرد؛
باز ماندن پرونده افزایش قیمت حاملها روی میز دولتی ها
فعلا درباره افزایش قیمت بنزین چیزی در دولت تصویب نشده، این جدیدترین واکنش وزیر نفت به شایعات پرونده باز افزایش قیمت حاملهای انرژی از سال گذشته و احتمال دو نرخی شدن آن است.
به گزارش خبرنگار خودورکار، نگاهی بر امار مصرف بنزین از ابتدا سال جاری تاکنون خبر از رشد ۹.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میدهد، رقابتی بی پایان میان تولید و مصرف که قصد اتمام ندارند.
بر اساس آمار حجم میانگین مصرف بنزین روزانه حدود ۸۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بوده که این رقم در سال گذشته در حدود ۷۹ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر به ثبت رسیده است.
در کنار رشد مصرف، میزان تولید نیز همیشه در نقطه توجه قرار داشته به گونهای که بیژن زنگنه وزیر نفت در خصوص میزان تولید نفت گفت: در سه ماهه نخست سال جاری میزان تولید بنزین با ۲۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم ۷۷ میلیون لیتر رسید که امیدواریم این میزان تا پایان سال جاری به ۹۶ میلیون لیتر برسد که این خبر از افزایش ۵۰ درصدی در تولید بنزین دارد.
در بحث واردات بنزین نیز بر اساس جدیدترین اظهارات سید محمدرضا موسوی خواه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بنا بر برنامهریزیهای انجام شده در سه ماه نخست سال جاری باید روزانه ۹ میلیون لیتر بنزین وارد میکردیم، اما این رقم به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در روز رسیده است.
با این شرایط در چند روز گذشته شایعاتی در خصوص کمبود بنزین و ازدحام در برخی از جایگاههای سوخت به گوش رسید، که شرکت پخش فرآوردههای نفتی به سرعت نسبت به آن واکنش نشان داد و علیرضا رجبپور مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در این خصوص گفت: ازدحام موجود در برخی جایگاهها مربوط به تعطیلات تابستانی و افزایش سفرهای برونشهری است و توزیع بنزین در جایگاههای عرضه سوخت بیوقفه ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه سوخت کافی در انبارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی وجود دارد، بیان کرد: در این خصوص نباید به شایعات توجه کرد و افزایش مصرف بنزین در این ایام از سال به دلیل مسافرت ها، گرما هوا و استفاده از کولر قابل پیش بینی بوده است.
کارشناسان فعال در حوزه نفت و انرژی تاکنون بارها قیمت پایین بنزین را دلیلی بر سیر صعودی مصرف میدانند و هر باره با جهش مصرف صحبت از افزایش قیمت حاملهای انرژی میزنند.
در تابستان سال جاری و به دنبال نصب تجهیزات جدید در جایگاهها و تاکید مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بر استفاده از کار سوخت احتمالهایی در خصوص سهمیه بندی بنزین و فروش بنزین دو نرخی مطرح شد که این مسئله میتواند افزایش قیمت بنزین را به دنبال داشته باشد.
با توجه به اهمیت موضوع وزیر نفت در پاسخ به این ابهامات گفت: فعلا درباره این موضوع چیزی در دولت تصویب نشده است.
در کنار زنگنه برخی از نمایندگان مجلس نیز موضوع دو نرخی شدن قیمت بنزین را رد کردند، اما این اظهار نظرها در شرایطی است که برنامه ششم توسعه دولت را مجاز به افزایش بهای حاملهای انرژی کرده است.
همچنین باید به امکان قاچاق بنزین به کشورهای همسایه با توجه به سود آوری آن به دلیل قیمت ارز آزاد توجه کرد که این موضوع به تنهایی میتواند عاملی برای افزایش قیمت حاملهای سوخت به حساب آید.
گفتنی است در لایحه بودجه سال ۹۷ نیز درخواست افزایش قیمت بنزین ارائه شده بود که در نهایت این مسئله به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسید.
با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید قیمت بنزین تا چه زمانی ثابت و لیتری ۱ هزار تومان باقی میماند.
انتهای پیام/