در حالی که فلزات هنوز هدف تحریمهای غرب قرار نگرفتهاند، برخی از شرکتهای حملونقل و تامینکنندگان قطعات خودرو از کالاهای روسی دوری میکنند و فشار بیشتر را بر خودروسازانی وارد میکنند که از کمبود تراشه و قیمتهای بالاتر انرژی در حال فروپاشی هستند.
تورم مصرفکننده ایالاتمتحده که به دلیل قیمت مسکن، غذا و گاز تشدید شد، شاهد شدیدترین افزایش خود در چهار دهه اخیر بود که احتمالا افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت میکند.
سهام تسلا در روز جمعه با ۵ درصد کاهش به ۷۹۵.۳۵ دلار رسید و از آغاز سال تا به امروز حدود ۲۵ درصد از دست داده است. این سازنده خودروهای الکتریکی هفته گذشته قیمت خودروهای شاسی بلند مدل Y و سدانهای برد بلند مدل ۳ خود را هر کدام هزار دلار و برخی خودروهای مدل ۳ و مدل Y ساخت چین را ۱۰ هزار یوان (۲۱۵۰ دلار سنگاپور) افزایش داد.
ریویان، شرکت خودروسازی آمریکایی اعلام کرد که مشکلات زنجیره تامین میتواند تولید برنامهریزی شده آن را به نصف کاهش دهد و دلیل آن افزایش قیمت موادخام و محدودیتهای زنجیره تامین است.
شرکت تویوتا موتور ژاپن اعلام کرد که تولید داخلی را تا ۲۰ درصد برای ماههای آوریل تا ژوئن کاهش میدهد تا فشار بر تامینکنندگانی که با کمبود تراشه و سایر قطعات مواجه هستند را کاهش دهد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/