کد خبر: ۴۲۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۵
خودروکار گزارش می دهد

کاهش مشروط التهاب در بازار خودرو/ دلیل توقف فروش فوق العاده خودروسازان چیست؟

فعالان بازار خودرو واقعی کردن قیمت ها و نزدیک شدن قیمت کارخانه و بازار را عاملی برای تعادل قیمت ها عنوان و تاکید می کنند که قیمت ها می تواند به ثبات برسد و تا اندازه ای از التهاب بازار کاسته شود به شرط آن که عرضه از سوی خودروسازان به میزان کافی انجام شود. در این شرایط شاهد ترکیدن حباب قیمت ها در بازار خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، هفته گذشته و همزمان با اعلام فرمول جدید قیمت گذاری خودرو، بازار خودرو که پس از ماه ها روی آرامش را دیده بود دوباره دچار التهاب شد و قیمت ها شاهد رشد 10 تا 15 درصدی شدند به طوری که پراید پس از مدت ها دوباره به کانال 100 میلیون تومان نزدیک شد.
هرچند این فرمول به دلیل ایرادهای وارده از سوی سازمان بازرسی و همچنین کارشناسان صنعت خودرو به خودروسازان ابلاغ نشده اما شنیده ها حاکی از آن است که خودروسازان از اول بهمن ماه نسبت به اجرایی کردن این فرمول اقدام می کنند و به طور قطع باید از 10 روز آینده شاهد موج جدید افزایش قیمت ها و التهاب بیشتر در بازار خودرو باشیم.
نگاهی به بازار خودرو نشان می دهد که هم اکنون هر دستگاه پژو 206 تیپ دو در بازار به 200 میلیون تومان رسیده و پراید 132 نیز با 99 میلیون تومان به مرز 100 میلیون تومان نزدیک شده است.
پژو 405 با قیمت 194 میلیون تومان رسیده و پژو 206 تیپ 5 نیز با قیمت 243 میلیون تومان در بازار عرضه می شود. تیبا صندوقدار هم اکنون 123 میلیون تومان و تیبا دو نیز 134 میلیون و 500 هزار تومان در بازار خرید و فروش می شود. ساینا 137 میلیون، کوییک معمولی 144 میلیون، کوییک آر 151 میلیون همچنین پژو 207 دستی معمولی 296 میلیون، سمند دوگانه سوز 234 میلیون، سمند EF7 بنزینی 205 میلیون و سمند ال ایکس 185 میلیون تومان از دیگر خودروهای پرتیراژ بازار خودرو هستند که در هفته گذشته نوسان 10 تا 15 درصدی قیمت را تجربه کرده اند.
این شرایط در حالیست که نگاهی به سایت های خرید و فروش نشان از وارد شدن قیمت ها دارد به طوری که برخی از خودروها با قیمت اعلامی از سوی خریدار آگهی شده اند که نشان می دهد منع درج قیمت در این سایت ها برداشته شده است.
در مقابل، بازار خودروهای وارداتی با عدم نوسان نرخ ارز روزهای باثبات تری را تجربه می کنند و با قطعی شدن ممنوعیت واردات خودرو در سال آینده، خریداران این خودرو دست به کار شده و نسبت به تامین نیاز خود اقدام کرده اند چرا که انتظارها برای رفع ممنوعیت و شکستن قیمت ها از بین رفته و در این میان نگرانی ها بابت پرداخت مالیات خودروهای بالای دو میلیارد تومان افزایش یافته است. بر این اساس شاهد رونق خرید و فروش خودروهای کمتر از دو میلیارد تومان هستیم.
در همین حال نعمت الله کاشانی نسب، نایب رییس اتحادیه فروشندگان خودروی تهران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به برنامه ریزی انجام شده با هدف واقعی شدن قیمت ها در بازار خودرو می گوید: در صورت نزدیک شدن قیمت خودروها به قیمت بازار به صورت طبیعی شاهد به تعادل رسیدن قیمت ها در این بازار پر التهاب خواهیم بود.
وی با تاکید بر فروکش کردن قیمت ها در بازار خودرو و رسیدن به یک ثبات نسبی می افزاید: در حال حاضر قیمت خودرو در بازار قابل پیش بینی نیست و ممکن است هر لحظه شاهد تغییرات قیمتی باشیم.
کاشانی نسب قیمت های فعلی بازار خودرو را در حال حاضر دارای حباب می داند و اظهار می کند که در صورت افزایش عرضه، قیمت ها به مراتب کاهش خواهد یافت اما در بازار فعلی، رکود تا اندازه ای از بین رفته و خرید و فروش در میان خریداران واقعی دیده می شود.
به گزارش خودروکار، تاکید بر افزایش عرضه از سوی خودروسازان در حالی است که با وجود برنامه 6 ماهه افزایش تولید از سوی خودروسازان هنوز برنامه ای برای افزایش عرضه عنوان نشده و طرح های فروش فوق العاده همچنان با ظرفیت های پایین انجام می شود این در حالیست که از زمان اعلام فرمول جدید قیمت ها نیز طرح فروش فوق العاده متوقف و طرح های فروش یک ساله در حال انجام است.


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار