یادداشت/
مشکلات مالی و نبود انگیزه برای نوسازی و بهسازی ماشینآلات
صنعت کشور شرایط مناسبی ندارد و به تبع وضعیت صنعت قطعه هم رضایتبخش نیست.

به گزارش خودروکار، آنچه چالشها را بیشتر کرده مشکلات مالی و دیرکرد پرداختها بوده که سبب شده نقدینگی در واحدهای تولید کاهش زیادی داشته باشد. مشکلات مالی وضعیت را نامطلوب و پیچیده میکند زیرا توان ادامه تولید را از صنعتگر میگیرد. در این شرایط واحدهای تولید ناگزیر به تعطیلی هستند و آنها که میمانند توان سرمایهگذاری دوباره برای نوسازی و بهسازی ماشینآلات و تجهیزات خود را ندارند.
با وجود چالشهای مالی برخی قطعهسازان برای خرید ماشینآلات جدید اقدام کرده و سرمایهگذاری داشتهاند اما تعدادشان بسیار محدود است. با توجه به معوقات بیشتر قطعهسازان منابع مالی مناسب برای سرمایهگذاری جدید وجود ندارد و کارخانههایی که به این سمت حرکت کردهاند ناگزیر به تامین هزینهها از طریق دریافت وامهای بانکی بودهاند.
از سوی دیگر بهرههای بالا با توجه به حاشیه سود بسیار ناچیز این صنعت، فشار زیادی را به تولیدکننده وارد میکند. اگر قطعهسازی وام میگیرد و سرمایهگذاری دوباره دارد شخصی بوده و کمک یا حمایت دولتی وجود ندارد. در بلندمدت اینگونه سرمایهگذاریها صرفه اقتصادی نداشته و ادامه فعالیت را مختل میکند.
تامین سرمایه در گردش قطعهسازان انگیزهای برای روزآمدی در امر تولید خواهد بود زیرا درحالحاضر با مشکلات مالی که هر روز منجر به تعطیلی بخشی از واحدهای صنعتی شده انگیزه لازم برای افزایش تولید و نوسازی ماشینآلات از بین رفته است. با افزایش نرخ نهادههای تولید چالشهای مالی افزون شده و تمام انرژی و وقت صنعتگر صرف تامین مایحتاج روزانه واحد صنعتیاش شده است.
از سوی دیگر برای پیشبرد امور و انجام کارهای گروهی نباید تنها متمرکز مرکز بود و باید در امر تامین قطعه از توان و ظرفیت تولیدکنندگان سایر استانها هم بهره برد.
حسن زارعنژاد - رئیس انجمن قطعهسازان استان قزوین
منبع:گسترش صنعت
انتهای پیام/