به گزارش خبرنگار خودروکار، در بازار کسب و کار و فعالیت بنگاه های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز از جمله سنگ های پیش پای بنگاه های تولیدی هستند که با هر تغییری در یک ریال و دلارشان، بازار را زیر و رو می کنند. تولید قطعات خودرو و بنگاه های تولید و وارد کننده مواد اولیه
قطعه سازی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با هر افزایش و تغییر در نرخ دلار، حجمی از ضرر و زیان را متحمل می شوند.
حال که نرخ ارز از سوی دولت با قیمت «4200» تومان تک نرخی شده، اما قطعه سازان هنوز در شوک قیمتی ارز و نبود ثبات بازار ارز هستند. از همین رو برخی قطعه سازان بر این باورند اگر قیمت خودرو افزایش یابد، دست و پای قطعه سازان نیز بازتر می شود و آن ها نیز می توانند خود را با افزایش قیمت ها تطبیق دهند.
اما پرسش اصلی اینجا است که اکنون با ثبات نرخ ارز در بازار، دیگر چه مشکلاتی حول صنعت قطعه سازی می چرخد و مهمترین خواسته های آن ها چیست؟ آیا باید قطعه سازان چشم انتظار تصمیمات جدید دولت برای تامین ارز بنگاه های اقتصادی بمانند؟
رضا رضایی- عضو انجمن همگن نیرو محرکه قطعه سازان کشور - در همین زمینه به خبرنگار خودروکار می گوید: «اکنون بازار خودرو خوابیده است و ما قطعه سازان نیز با هر سختی که بر سر راهمان بوده تولیدات خود را در راستای حمایت از خودروسازان ارئه کرده ایم؛ اما تمام خواسته مان از دولت، ثبات در نرخ ارز و ایجاد فضای کسب و کار آرام است».
به گفته رضایی، اگر ارز چهار یا پنج هزار تومان می شود، با آن کنار می آییم، اما تنها خواسته ما ثبات در نرخ ارز است که حداقل چندسالی نرخ ارز ثابت باشد.
او می افزاید: « خواسته دیگر قطعه سازان در راستای نوسانات نرخ ارز، آزادسازی قیمت ها از سوی خودروسازان است. چرا که اگر بازار تعیین کننده قیمت خودرو باشد، قطعات و کیفیت خودروها نیز بیش از زمان حال خواهد شد».
به گفته رضایی، در حال حاضر قیمت قطعات مربوط به مصوبه های سال 92 است در حالیکه از آن زمان تاکنون بارها نرخ ارز دستخوش تغییرات شده است.
او تاکید می کند: « اگر فضای کسب و کار برای بنگاه داران اقتصادی همچون قطعه سازان و خودروسازان که از جمله مولدهای تولید هستند تشویقی باشد، دیگر کسب و کارهای غیر مولد همچون واردات و قاچاق اجازه ورود نخواهند داشت».
عضو انجمن همگن نیرو محرکه قطعه سازان کشور اظهار می کند: « قطعه و خودرو از جمله صنایع استراتژیک کشور هستند، چرا که در راستای ایجاد یک شغل در بخش خودروسازی، چهار شغل دیگر ایجاد می شود. از این رو صنعت خودروسازی و قطعه سازی با حداقل 70 رشته شغل دیگر در ارتباط است که رونق و رکودشان به مشاغل و صنایع دیگر نیز سرایت می کند».
رضایی می افزاید: « خواسته قطعه سازان در کنار ثبات نرخ ارز، افزایش تعرفه خودروها و آزادشدن قیمت گذاری خودرو، افزایش اعتبارات بانکی و کمک به قطعه سازان و توانمندسازی آن ها است».
او با اشاره به نام گذاری سال 97 به عنوان حمایت از کالای ایرانی، تصریح می کند: « ما قطعه سازان به عنوان بنگاه تولید کننده کالای ایرانی، آماده فراهم کردن قطعات با کیفیت ایرانی را داریم به شرط آنکه بازار رقابتی به همراه تحویل به موقع و خدمات پس از فروش با کیفیت از سوی دولت ایجاد شود».
به گزارش خودروکار، طی سال گذشته، قطعه سازان بارها با شوک های متعددی همچون نوسانات نرخ ارز، افزایش واردات قطعات خودرو و در نهایت قطع ارز مبادله ای همراه شدند. با این حال بازهم قطعه سازان قدیمی و فعال قصد دارند با وجود همه مشکلات در کنار صنعت خودروسازی باقی بمانند و از این صنعت حمایت کنند، اما این مهم نیازمند حمایت های گسترده تری از سوی دولت و بخش خصوصی است.
گزارشگر خودروکار؛ نگار میرکریمی
انتهای پیام/