«خودروکار» بررسی کرد؛
ايرانیها محصور در گذشته/ اروپاییها چطور از مناسبتها فرصت فروش میسازند
شرکتها برای رسیدن به اهداف خود دست به تبلیغ و اطلاع رسانی میزنند که این تبلیغات میتواند از تصویرسازی و اخبار کوتاه در راستای افزایش جایگاه برند، اطلاع رسانی و افزایش میزان فروش باشد، اما نکته قابل توجه آن است که شرکتهای جهانی برخلاف شرکتهای ایرانی به طور مستقیم به هدف خود اشاره نمیکنند و احترام به مخاطب را در بالاترین اولویت خود قرار میدهند.

به گزارش خبرنگار خودروکار، هفته گذشته روز جهانی پدر بود و شرکتهای خودروسازی در سطح جهانی هر کدام با توجه به المانهای برند خود، خلاقیت تیم تبلیغات و اهداف سازمانی این روز را به جهان در قالب عکس و ویدئو کلیپ تبریک گفتند.
این تبریکها با جملات دوست داشتنی و طنز همراه بود که به شدت به دل و جان مینشیند، این تبریکها که به نظر میرسد ضمیر ناخودآگاه افراد را هدف قرار داده، ناخواسته جایگاه برند را در بین افراد مستحکمتر از گذشته میکند.
اما در نهایت زمانی که یک ایرانی این تبریکها را نگاه میکند تا حدودی ذهن آن به مقایسه شیوه تبلیغ و تبریک شرکتهای خودرویی ایران و شرکتهای جهانی میپردازد.
در ایران شرکتهای خودرویی برای ایام اعیاد تنها به یک تبریک ساده اکتفا میکنند که در حال حاضر کارایی آن به حد یک پیامک تبریک که خیلیها حتی متن آن را نمیخوانند، افول کرده است و از سوی دیگر تنها فعالیتهای خود را در ایام اعیاد به طرحهای ویژه فروش معطوف میکنند، طرحهایی که در کل ایام سال از سوی شرکتهای خودرویی در جریان است و به نظر میرسد که دیگر آنچنان تاثیری بر انتخاب و خرید افراد ندارد.
ورای کلیپهای تبریک شرکتهای به نام جهانی که المانهای خود را در آن به نمایش میگذارند، شرکتهای داخلی و حتی نمایندگیهای به نام خودروسازان جهانی در ایام اعیاد و مناسباتهای فصلی هیچگاه خدمات خود را در قالب یک کلیپ اطلاع رسانی و آموزشی ندیدهاند و از سوی دیگر آن طور که باید از ظرفیتهای فضای مجازی برای خود استفاده نمیکنند.
به طور مثال از مدیرعامل یکی از شرکتهای به نام خودروسازی جهانی، سوالی پرسیده شد که چرا تبلیغات محصولات این شرکت در تلویزیون پخش نمیشود که پاسخ جالب توجهی ارائه شد، در پاسخ آمده که مشتریان این شرکت تلویزیون نگاه نمیکنند.
نکته قابل توجه آن است که همین شرکت یکی از بهترین صفحات اینستاگرام را دارد و با توجه به سیاست و جایگاه برند خود در این صفحه مجازی فعالیت میکند.
ناگفته نماند که تصویرسازی شرکتهای به نام جهانی برای ایام مختلف تا سالهای در ذهن مخاطب جای میگیرد اما طرحهای ویژه فروش خودرو در ایران و جهان تنها برای چند روز در زهن افراد عمر میکنند.
در این رابطه مریم کربلایی-کارشناس حوزه برندینگ و تبلیغات به خبرنگار خودروکار، گفت: در ابتدا میتوان گفت، بحث تبلیغات در ایران آنچنان پایه علمی ندارد و افراد در این زمینه برپایه المانهای مورد نظر مصرف کننده تبلیغات انجام نمیشود.
او افزود: در سطح جهانی، در تبلیغ بر تک تک المانهای تاثیرگذار بر رفتار مصرف کننده تفکر میشود و تمام فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه برپایه علم انجام میشود.
این کارشناس حوزه برندینگ و تبلیغات، با اشاره به اینکه در ایران فرهنگ و سلوک عارفانه برای احترام به مصرف کننده آنچنان رعایت نمیشود، بیان کرد: در تبلیغات شرکتهای ایرانی بزرگترین هدف افزایش حجم فروش است که البته تمام شرکتها در جهان این موضوع را دنبال میکنند اما با احترام به مخاطب و در راستای تقویت جایگاه برند انجام میشود.
او با بیان اینکه، متاسفانه حوزه مسئولیت اجتماعی به صورت دقیق در فعالیت شرکتها تعریف نشده است، گفت: اکثر شرکتها در ایران سعی بر شناخت المانهای مورد نظر مصرف کنندگان ندارند و بیشتر به دنبال پیگیری اهداف تجاری خود در تبلیغات هستند.
کربلایی خاطرنشان کرد: هر طرح تبلیغاتی و آگاهی رسانی با هدف خاصی انجام میشود که گاهی این اهداف برپایه بهبود برندینگ، افزایش سهم بازار و افزایش میزان فروش است که شرکتهای جهانی به مناسبت روز جهانی پدر اکثراً به دنبال افزایش جایگاه و تصویرسازی بهتر از برند خود بودهاند.
این کارشناس حوزه برندینگ و تبلیغات بیان کرد: زمانی که تصویر ذهنی مناسبی از یک برند در زهن مخاطب وجود داشته باشد به طور حتم بر میزان فروش آن برند تاثیرگذار است.
او در پاسخ به این سؤال که چرا شرکتهای ایرانی تمام توان خود را بر پایه تصاویر ثابت قرار دادهاند و علاقهای به ساخت کلیپ در تبلیغات و استفاده از فضای مجازی ندارند، گفت: به نظر میرسد صدا و سیما رسانه مناسبی برای تبلیغ صنعت خودرو نیست اما ساخت تیزر و اشتراک گذاری آن در فضای مجازی راهکار بسیار مناسبی است.
انتهای پیام/