کد خبر: ۵۳۷۹۵
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳
«خودروکار» گزارش می دهد:

اسقاط انگیزه می خواهد/ فاتحه اسقاط فرسوده ها را با درصدهای جدید بخوانیم

براساس قانون ساماندهی خودرو، در سال گذشته اسقاط حدود ۵۰۰هزار دستگاه پیش بینی اما تنها اسقاط ۳۰هزار خودرو محقق شد که از نبود انگیزه برای این امر در میان دارندگان خودروهای فرسوده حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بدون شک یکی از دلایل نبود انگیزه برای اسقاط خودروها، قیمت پایین و واقعی نبودن آن است چرا که بر اساس قوانین پیش بینی شده راه هایی برای اسقاط خودروها پیش بینی شده که یکی از آن ها واردات است.

بر اساس آیین نامه تدوین شده در سال ۹۶ که هنوز واردات ممنوع نشده بود، به ازای واردات هر خودرو واردکننده موظف به اسقاط ۶ خودرو بود. در آن بازه زمانی واردات تنها راه اسقاط خودرو بود و ممنوعیت آن اثرات سوئی بر مراکز اسقاط گذاشت چرا که هیچ قانون دیگری دارندگان این خودروها را ملزم به اسقاط نمی کرد از این رو شاهد تعطیلی گسترده این مراکز بودیم.

در ابتدای امسال و همزمان با تدوین آیین نامه واردات خودرو مقرر شد تا به ازای واردات هرخودرو دو خودرو فرسوده اسقاط شود که این عدد در شرایطی که تعداد این خودروها افزایش یافته جای سوال دارد. به گفته مسئولان وزارت صمت واردات یکی از راهکارهای نوسازی ناوگان حمل و نقل است و مشروط شدن واردات به اسقاط خودرو فرسوده تمرکز دولت روی واردات خودروهای اقتصادی به کشور را نشان میدهد.

در همین محمد حسین گودرزی، رییس کارگروه خودرویی اتحادیه صنایع اسقاط و بازیافت کشور در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر ضرورت افزایش انگیزه صاحبان خودرو برای تحویل خودرو فرسوده می گوید: این امر جز با واقعی شدن قیمت خودرو فرسوده محقق نخواهد شد بنابراین لازم است با اضافه کردن مبلغی به قیمت فعلی، خودروهای فرسوده را نوسازی کرد.

 وی با اشاره به ابلاغ قانون ساماندهی صنعت خودرو در خردادماه امسال می افزاید: براساس این قانون باید به ازای تولید هر چهار خودرو، یک خودرو (اعم از موتور سیکلت، کامیون، سواری و …) اسقاط شود اما با وجود مصوبه سال ۸۸ هیات وزیران، خودروسازان اسقاطی نداشته و خود را ملزم به انجام این قانون نمی دانند.

مقرر شده سالیانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰هزار دستگاه تولید شود که با این روند باید سالانه حدود ۳۵۰هزار دستگاه اسقاط شود که در عمل اتفاق نیفتاد.
 
گودرزی با اشاره به افزایش تعداد مراکز اسقاط به ۲۲۰ مرکز بر لزوم ایجاد اشتیاق در تحویل دستگاههای فرسوده تاکید و تصریح می کند:. یک درصد قیمت خودرو بر اساس شمارگان تولید و قیمت مصوب دولتی حدود ۲میلیون و ۹۵۰هزار تومان می شود که اگر ضرب بر چهار شود ۱۱میلیون و ۸۰۰هزار تومان خواهد شد که این عدد انگیزه لازم را برای صاحب خودرو فرسوده ایجاد نمیکند این در حالیست که صاحبان خودروهای فرسوده جزو اقشار ضعیف جامعه هستند و تنها با واقعی شدن قیمت خودرو فرسوده این انگیزه ایجاد میشود این در حالیست که دولت پیشنهاد یک درصد را مطرح کرده که در صورت تصویب، باید فاتحه اسقاط را خواند.

به گفته وی ، تصویب عدد بالای ۲درصد میتواند انگیزه لازم را برای صاحبان فرسوده ایجاد کند ضمن آن که نیمی از آلودگی هوا با اجرای درست قانون ساماندهی خودرو کاهش خواهد یافت و سالانه به ازای اسقاط هر خودرو حدود ۳۰ میلیون تومان بنزین صرفهجویی میشود.

گودرزی در پایان تصویب لایحه دولت مبنی بر واریز هزینه اسقاط از سوی تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت به صندوق ملی سازمان حفاظت از محیط زیست در مجلس را دور از واقعیت می داند و اظهار می کند: با توجه به فضای حاکم بر مجلس و واقف بودن نمایندگان مردم بر این موضوع که از رده خارج کردن خودروهای فرسوده می تواند مشکلات زیادی از کشور حل کند، تصویب این لایحه در مجلس بعید به نظر می رسد و تصویب آن توسط دولت نیز جای تعجب دارد و ممکن است تحت تاثیر برخی حواشی صورت گرفته باشد.


میترا ممسنی

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار