کد خبر: ۴۸۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰

کارخانه‌ها روغن اتومبیل را با جنس تحمیلی می‌فروشند/ در بازار لاستیک دلالی وجود ندارد

رییس اتحادیه لاستیک، فیلتر و روغن اتومبیل اظهار داشت: قیمت روغن خودرو امسال حدود 41 درصد افزایش یافت و قرار شد که کارخانه‌ها هم میزان عرضه را افزایش دهند. متاسفانه کارخانه‌های تولید روغن هنوز این کار را نکردند.
به گزارش خودروکار، داوود سعادتی‌نژاد در مورد آخرین وضعیت بازار تایر و روغن موتور اظهار کرد: در صورتی که بازار آرامش داشت و مشکلی در مورد توزیع نبود، متاسفانه کارخانه‌های تولید تایر بدون مصوبه سازمان حمایت افزایش قیمتی را برای تایر اعلام کردند. انجمن تولیدکنندگان اعلام کرد که تایر خودروهای سواری 30 درصد و لاستیک‌های دیگر 40 درصد افزایش قیمت پیدا می‌کنند که نه سازمان حمایت و نه ستاد تنظیم بازار آن را تایید نکرده بودند. این کار بازار را با یک تنش مواجه کرد. با پیگیری‌های صورت گرفته از طرف سازمان حمایت دوباره به قیمت اصلی خود بازگشته است.

وی افزود: در حال حاضر بازار تایر سبک هیچ مشکلی ندارد، در مورد بازار تایرهای سنگین، تولید داخل سهم 25 تا 30 درصدی دارند و مابقی واردات است.

این فعال صنفی اظهار داشت: مسئله‌ای که در مورد گرانفروشی تایر گفته می‌شود در مورد همین تایرهای وارداتی است. مثلا لاستیک‌های سیمی و رادیال که وارداتی هستند افزایش قیمت دارند. بنابراین در بازار لاستیک دلالی وجود ندارد.

رییس اتحادیه لاستیک، فیلتر و روغن اتومبیل در مورد روغن اتومبیل نیز بیان کرد: قیمت روغن ماشین امسال حدود 41 درصد افزایش یافت و قرار شد که کارخانه‌ها هم میزان عرضه را افزایش دهند. متاسفانه کارخانه‌های تولید روغن هنوز این کار را نکردند. واحدهای صنفی گله دارند چراکه کارخانجات یا به آنها جنس تحمیلی می‌فروشند و یا میزان کمتر به آنها عرضه میکنند، بنابراین نیاز آنها را رفع نمی‌شود.

وی اضافه کرد: تمام تولیدکنندگان روغن موظف شده‌اند که میزان کل تولید خود را وارد سامانه جامع تجارت کنند. نماینده‌هایی که از کارخانه خریداری می‌کنند هم باید میزان خرید و فروش خود را در این سامانه ثبت کنند. واحدهای صنفی هم که در پایان کار هستند باید کد نقش بگیرند که در غیر این صورت نمی‌توانند روغن خریداری کنند. به نظر این تصمیم بسیار مناسب و بجاست چراکه مانع عرضه روغن‌های تقلبی شده و عرضه کارخانجات هم افزایش می‌یابد. کسانی که جواز ندارند هم نمی‌توانند روغن بگیرند و البته کارخانجات نمی‌تواند خارج از شبکه فروش داشته باشند.


منبع: ایلنا

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار