به گزارش خبرنگار خودروکار، کمبود تراشه در صنعت خودرو، امروز توانسته بسیاری از شرکت های خودروسازی بزرگ را گرفتار و با چالش همراه کند. کمبودی که بر قیمت تمام شده اثر گذار و بازارهای جهانی را با شوک همراه می کند.
اما صنعت خودروسازی ایران نیز از این چالش بی نصیب نماند و با توجه به وارداتی بودن این قطعه، کمبود آن می تواند در قیمت تمام شده اثر گذار باشد.
بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو با اشاره به موضوع کمبود تراشه به «خودروکار» گفت: در حال حاضر خودروسازان بزرگ دنیا با توجه به شیوع ویروس کرونا و تشدید دوباره آن با جهش های جدید در زمینه تامین تراشه با مشکل همراه هستند.
وی اظهار کرد: این موضوع توانسته تولید در برخی خطوط این شرکت ها را متوقف کند. با توقف فعالیت خطوط تولید میزان عرضه به بازار کاهش پیدا می کند و به طور کلی توقف خطوط به دلیل وارد شدن ضرر و زیان و سخت شدن تامین قطعه، قیمت تمام شده را افزایش می دهد.
این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: در کشورهای دیگر یک خودرو با کوچکترین کسری در تامین قطعه جزو آمار محاسبه نشده و درواقع به معنای عدم تولید محسوب می شود.
صدرایی در ادامه افزود: کمبود تراشه موضوعی است که در حال حاضر بر قیمت تمام شده بازار جهانی اثر گذار است.
وی همچنین با اشاره به صنعت خودروسازی ایران نیز بیان کرد: ما یک کشور وارد کننده هستیم و این تراشه را باید با واردات تامین کنیم درنتیجه با افزایش قیمت آن شاهد تاثیر بیشتر بر قیمت تمام شده خواهیم بود.
اما صدرایی معتقد است بازار ایران متاثر از نوسانات دلار است و چندان به کمبود تراشه واکنش نشان نمی دهد.
وی افزود: بازار خودروی ایران کمی متفاوت تر از بازار دیگر کشور ها بوده و مردم چندان واکنشی به این موضوع نشان نمی دهند. در حالی که این اتفاق در کشورهای دیگر یک شوک محسوب می شود زیرا سال هاست قیمت خودرو تغییر چندانی نداشته است.
صدرایی تصریح کرد: بازار ایران بیشتر چشم انتظار تثبیت قیمت ارز و تصمیمات سیاسی است. تا زمانی که قیمت ارز در نوسان باشد بدون شک بازار خودرو نیز در نوسان خواهد.
به گزارش خودروکار، هرچند بازار چندان واکنشی به کمبود تراشه نشان نداده و بیشتر با تغییرات نرخ دلار تغییر کرده اما خودروسازان برای تامین تراشه با چالش همراه خواهند بود و این موضوع می تواند بر قیمت تمام شده آنها تاثیر داشته و روند تولید را سخت تر کند.
کتایون ملکی
انتهای پیام/