به گزارش خبرنگار خودروکار، در نیمه های زمستان سال گذشته بود که تسلا اعلام کرد حدود 1.5 میلیارد دلار ارز مجازی در بیت کوین سرمایه گذاری کرده و در آینده نزدیک پول خريد خودرو و سایر محصولات خود را با این ارز دیجیتال میپذیرد.این در حالی بود که پس از چند سال تلاطم، بیت کوین از حمایت موسسات مالی مهم و معتبر برخوردار شده بود و این امر منجر به افزایش چشمگیر قیمت این ارز شد و تصمیم «تسلا» مبنی بر خرید بیت کوین قیمت این ارز را با رشد همراه کرد.
کارشناسان این تصميم یکی از مشهورترین شرکتهای جهان را باعث دگرگون شدن بازار معاملات بیتکوین اعلام کردند در همین حال به دنبال تصمیم تسلا تعداد بیشتری از شرکتهای بزرگ به استفاده از بیتکوین روی آوردند.
به هرحال هرچند با خرید 1.5 میلیارد دلاری بیت کوین توسط شرکت تسلا، ارزش این رمز ارز حدود 10 درصد در آن بازه زمانی افزایش یافت اما نوسانات زیاد و هزینههای بالای استفاده از خدمات بیت کوین، استفاده از آن را برای پرداختها تاکنون محدود کرد و کارشناسان نیز اعلام کردند که اگر ماسک بتواند این محدودیتها را پشت سر بگذارد، این موضوع میتواند تسلا را قادر سازد تا از بازار ثروتمند دلالان بیت کوین هم سودی ببرد.
تسلا این تصمیم را بخشی از سیاستهای کلی شرکت برای تنوع بخشیدن به منابع درآمد و افزایش سودآوری اعلام کرد و در این شرایط این پرسش مطرح شد که آیا سایر خودروسازان نیز به خرید این ارز دیجیتال روی خواهند آورد یا خیر؟
ورود این بازیکن مطرح صنعت به حوزه ارزهای دیجیتال و رکوردشکنی قیمت بیت کوین بلافاصله پس از این اتفاق، باعث شد تا بسیاری از افراد انتظار ورود شرکت اپل و سایر غولهای فناوری به این حوزه را داشته باشند.
حال بعد از تسلا به نظر میرسد، اپل نیز قصد سرمایهگذاری روی ارز دیجیتال بیت کوین را داشته باشد. پس از ورود تسلا برخی از متخصصان صنعت حدسهایی در مورد ورود اپل به عنوان یک مهره کلیدی به بازار ارزهای دیجیتال را مطرح میکنند. پاول استیوز (Paul Steves) به عنوان یکی از تحلیلگران بانک سلطنتی کانادا در یکی از گزارشهای خود به این مسئله پرداخته و به این مسئله اشاره کرده که شرکت اپل میتواند از طریق ورود به حوزه ارزهای دیجیتال بیش از 40 میلیارد دلار درآمد سالیانه به دست آورده و موج جدیدی در صنعت ایجاد کند.
مبنای این پیشبینی، بررسی سابقه درآمد شرکتهای بزرگی نظیر Square با سرمایهگذاری بر روی بیت کوین است. این شرکت با حدود ۳۰ میلیون کاربر فعال در سه ماهه سوم سال 2020 حدود 1.6 میلیارد دلار سود خالص از سرمایهگذاری در حوزهی ارزهای دیجیتال به دست آورد. استیوز با اشاره به این که پشتیبانی از اپل میتواند پذیرش ارزهای دیجیتالی در ایالات متحده آمریکا را چندین سال تسریع کند، چنین گفت: «به نظر ما اگر اپل تصمیم بگیرد که وارد حوزه ارزهای دیجیتال شود، میتواند بلافاصله سود خود را از بازار به دست آورده و صنعت را دگرگون کند. این شرکت تنها با چند کلیک میتواند یک فرصت چند میلیارد دلاری را به دست آورد.»
در حال حاضر شرکت اپل با سهم بازار بیش از 2.2 تریلیون دلار، به عنوان باارزشترین شرکت جهان شناخته میشود. این شرکت حدود 200 میلیارد دلار پول نقد در اختیار دارد که از نظر تئوری این سرمایه برای خرید ۲۵ درصد از کل بیت کوینهای در حال گردش در جهان کافی است.
در همین حال صرافی بایننس بزرگ ترین صرافی ارزهای دیجیتالی جهان در بیانیه ای اعلام کرده، برای نخستین بار در تاریخ ارزهای دیجیتالی اقدام به راه اندازی بورسی خواهد کرد که سهام شرکت های مختلف در آن بر حسب ارزهای دیجیتالی مورد معامله قرار خواهند گرفت که بر اساس برنامه ریزی ها مقرر شده سهام «تسلا» به عنوان نخستین بورس مبتنی بر ارزهای دیجیتالی در جهان به صورت توکن عرضه شود.
بر اساس اعلام بایننس، هر توکن معادل یک سهم از سهام شرکت تسلا در بورس نیویورک خواهد بود و پشتوانه آن ها نیز سهم هایی هستند که در دنیای واقعی نزد سبد دارایی شرکت سی ام اکویتی- سپرده گذاری شده اند. توکن های تسلا بر حسب دلار باینانس (باینانس یو اس دی) قیمت گذاری خواهند شد.
باینانس کوین همچنین وعده داده عرضه توکن ها محدود به سهام شرکت تسلا نباشد و این صرافی آماده پاسخگویی به تقاضای بازار با فهرست کردن توکن سهم های بیشتر در آینده است.
از سوی دیگر تازه ترین اخبار نیز حاکی از آن است که تسلا به پذیرش ارزهای دیجیتال دیگر هم فکر میکند و پس از تغییرات در جملهبندیهای وبسایت تسلا و اظهارنظر ایلان ماسک، شایعاتی مبنی بر اینکه تسلا قصد دارد علاوه بر بیت کوین، ارزهای دیجیتال دیگر را هم بهعنوان یک روش پرداخت بپذیرد قوت گرفته است.
تسلا ماه گذشته و همزمان با سرمایهگذاری در این ارز دیجیتال اعلام کرد که امکان خرید خودروهای او با بیت کوین هم وجود دارد. او اعلام کرده بیت کوین تنها ارز دیجیتالی است که تسلا قبول میکند.
در عین حال برخی معتقدند این اقدام تسلا تأکید دوباره شرکت بر این مسئله است که علاقهای به دیگر ارزهای دیجیتال ندارد، برخی نیز معتقدند که حذف نام بیت کوین کش و بیت کوین اسوی نشاندهنده آن است که تسلا دیدگاهی مثبت نسبت به این ارزهای دیجیتال دارد.
انتهای پیام/