در تابستان سال ۱۳۹۳، تعداد ۶۵ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۸۱۷ سفر انجام شده است که نسبت به تابستان ۱۳۹۲ به میزان ۱.۵۷ درصد افزایش داشته است. تعداد سفرهای داخلی در فصل تابستان ۶۵ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۹۳ سفر بوده است. ۵۷ درصد از سفرهای داخلی در فصل تابستان، با اقامت شبانه و ۴۳ درصد بدون اقامت شبانه بوده است.
بیشترین سفرهای با اقامت شبانه فصل تابستان در سال ۱۳۹۳، با هدف دیدار دوستان و بستگان (۵۷ درصد) و سپس با هدفهای گردش و تفریح (۲۲ درصد) و زیارت (۱۳ درصد) انجام پذیرفته است. سفرهای با اهداف فوق در مجموع ۹۲ درصد از سفرها را تشکیل داده است. حدود هشت درصد از سفرها در فصل تابستان با اهدافی نظیر درمان، آموزش، خرید و کسب و کار صورت گرفته است.
در فصل تابستان، ۳۴ درصد از سفرهای بدون اقامت شبانه با هدف گردش و تفریح، ۲۶ درصد با هدف دیدار دوستان و بستگان، ۱۷ درصد با هدف درمان و ۹ درصد با هدف زیارت انجام شده است. ۱۵ درصد سفرهای بدون اقامت شبانه، با اهدافی نظیر آموزش، خرید و کسب و کار صورت گرفته است.
اقامتگاه اصلی مورد استفاده در سفرهای داخلی با اقامت شبانه خانوارها در فصل تابستان سال ۱۳۹۳، خانه بستگان و آشنایان با ۶۸ درصد، ویلا و آپارتمان اجارهای با ۱۰ درصد و ویلا و آپارتمان شخصی با ۸ درصد، اقامتگاه عمومی و چادر و کمپ شخصی هر یک با ۵ درصد، اقامتگاه سازمانی با ۳ درصد و سایر اقامتگاهها با ۲ درصد بوده است.
۱۰ استان خراسان رضوی، مازندران، تهران، گیلان، فارس، اصفهان، سیستان و بلوچستان، اردبیل، کرمان و آذربایجان شرقی مقصد بیشترین سفرهای با اقامت شبانه در فصل تابستان ۱۳۹۳ بودهاند. ۱۰ استان گیلان، فارس، قزوین، مازندران، کرمان، گلستان، اصفهان، اردبیل، ایلام و خراسان رضوی مقصد بیشترین سفرهای بدون اقامت شبانه بودهاند.
۱۰ شهرستان مهم گردشگرپذیر کشور در تابستان سال ۱۳۹۳، شامل مشهد، تهران، رشت، شیراز، قزوین، اصفهان، قم، ساری، کرمان و بندرانزلی بوده است که دارای بیشترین تعداد سفر بودهاند. توجه به این نکته ضروری است که الگوی گردشگری از لحاظ نوع سفر، در این شهرستانها با هم متفاوت است. عمده سفرها در شهرستانهای مشهد، تهران، شیراز، اصفهان، قم و ساری از نوع سفرهای با اقامت شبانه و عمده سفرها در شهرستانهای رشت، قزوین، کرمان و بندرانزلی از نوع سفرهای بدون اقامت شبانه بوده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/