دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک خودرو ایران در گفت و گو با خودروکار مطرح کرد:
احتمال بروز مشکل در تامین تایرسواری ها در نیمه دوم سال/ افزایش میزان قاچاق با تعرفه 40 درصدی واردات تایر
دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک خودرو ایران گفت: قاچاق تایر خودرو به دلیل عدم عایدی برای دولت و همچنین مشکلاتی که برای مصرف کننده نهایی ایجاد می کند، زیان هایی به همراه دارد اما همزمان با افزایش میزان تعرفه، تقاضا برای واردات رسمی کاهش یافته است.
سید محمد میرعابدینی در گفت وگو با خبرنگار خودروکار با اشاره به تفاوت تعرفه واردات تایرهای سواری و کامیونی گفت: هم اکنون تعرفه واردات تایرهای سواری 40 درصد و با ارز نیمایی است که این میزان در بخش اتوبوسی و کامیونی در حدود 26 درصد می رسید.
وی با بیان این که اعتراض های خود را در این زمینه به وزارت صمت ارایه دادیم اما توجه چندانی به آن نشده است، افزود: همزمان با افزایش میزان تعرفه هشدارهای لازم در زمینه اثرات این افزایش داده شد اما توجهی به آن نشد که براین اساس شاهد اعتصاب کامیون داران بودیم و پس از آن جلسات جهادی آغاز و از واردکنندگان برای حل مشکل دعوت به عمل آمد که در نهایت تعرفه به 5 درصد کاهش یافت و ارز دولتی نیز به آن ها اختصاص یافت.
وی افزود: این تصمیم 3 تا 4 ماه طول کشید تا اثرات خود را در بازار نشان دهد و در نهایت بحران ها به گونه ای سپری شد که دلیل آن همراهی دولت و تعداد کم خودروها بود چرا که تعداد خودروها، کمی بیشتر از یک میلیون دستگاه بود که توان جمع کردن آن وجود داشت. اما تکرار این شرایط در بخش سواری به راحتی امکانپذیر نخواهد بود.
میرعابدینی با تاکید بر این که آمار واردات نشان از افزایش دارد در حالی که هیچ گونه صرفه اقتصادی در این زمینه وجود ندارد، تصریح کرد: هم اکنون تولید داخل نمی تواند بازار را ساپورت کند این در حالیست که در برخی از تایر خودروها نیز تولیدی انجام نمی شود و سایز هایی که در حال تولید است هم نیاز خودروسازان بوده و هم بازار که با توجه به این میزان، تولید داخلی توان پاسخگویی به این نیاز را ندارد.
دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک خودرو ایران با اشاره به افزایش قیمت لاستیک پراید به عنوان یکی از پرمصرف ها در بازار گفت: هم اکنون قیمت این لاستیک دو برابر قیمت مصوب در بازار در حال معامله است که اصلی ترین دلیل آن عدم توازن عرضه و تقاضا است.
وی در تشریح راهکارهای این امر نیز اظهار کرد: هم اکنون در هیچ کشوری تعرفه 40 درصدی برای واردات تایر وجود ندارد این در حالیست که در داخل کشور این اقدام با هدف ایجاد رقابت انجام شده در صورتی که با کاهش تعرفه واردات به دلیل گپ موجود میان میزان تولید داخل و واردات مشکلی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد نمی شود.
میرعابدینی با اشاره به تعرفه 10 درصدی واردات تایر از چین و 15 درصدی از اندونزی ادامه داد: هم اکنون مشکل اصلی در زمینه تایرهای سواری است و با وجود این که آمار واردات و تولید خودرو به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شده اما تصمیمی در این باره اخذ نشده این در حالیست که هم اکنون 13 میلیون خودروی سواری ، 300 هزار دستگاه تاکسی و دو میلیون و 500 هزار دستگاه وانت وجود دارد که باید این نیاز پوشش داده شود.
دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک خودرو ایران با بیان این که میزان تولیدات تایرسازان و خودروها مشخص است، افزود: مشکلات موجود بر سر واردات مواد اولیه تایر باعث شده تا تولید آن ها کمتر از سال گذشته باشد و این گپ در حال حاضر در بازار وجود دارد و قیمت ها گویای این امر است به طوری که قمیت تایر سایز 16 هم اکنون در داخل کشور به دلیل عدم تولید قیمت بالایی دارد.
وی یادآور شد: به دلیل تعرفه بالا قاچاقچی حاضر به پذیرفتن ریسک است این در حالیست که در صورت انجام قاچاق در صورت ایجاد مشکل برای لاستیک، کسی پاسخگو نبوده در حالی که پیش از این شرکت ها با واردات رسمی ملزم به ارایه گارانتی حتی تا 5 سال بودند این در حالیست که با توجه به اتفاقات اخیر، مصرف کننده نهایی نمی داند خواسته خود را از چه کسی مطالبه کند.
میرعابدینی در خصوص وضعیت بازار تایر در نیمه دوم سال نیز گفت: هم اکنون نیمی از مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی از طریق واردات با ارز 4200 تومانی تامین می شود اما واردات با ارز نیمایی و تعرفه 40 درصدی است که باعث شده تا به سراغ واردات نروند به نظر می رسد در نیمه دوم سال مشکلاتی در زمینه تامین وجود دارد این در حالیست که تولید خودروسازان در حال رشد بوده و عدم واردات در نیمه دوم سال مشکل ساز می شود و این ترس وجود دارد که قابل جمع کردن نباشد .
انتهای پیام/