خودروکار گزارش می دهد؛
کاهش قیمت ها و بازگشت آرامش نسبی به بازار خودرو
قیمت ها در بازار خودروهای داخلی و مونتاژی چند روزی است که دوباره روند نزولی به خود گرفته است. به گفته فعالان بازار خودرو کاهش قیمت ها با کوتاه شدن دست دلالان از بازار اتفاق افتاده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، قیمت ها در بازار خودروهای داخلی و مونتاژی به گفته فعالان بازار خودرو دوباره روند نزولی به خود گرفته است. آن ها علت را کوتاه شدن دست دلالان از بازار خودرو می دانند و عنوان می کنند این دلالان بودند که با ایجاد قیمت های کاذب در سایت ها بازار را متشنج می کردند.
روز گذشته وزیر صمت یکی از دلایل افزایش قیمت ها در یک ماه اخیر را تعطیلی خودروسازان در دو هفته اول سال در تعطیلات نوروز خوانده و عنوان کرده است این موضوع تاثیر نسبی بر قیمت خودرو گذاشته است .او با اشاره به نقش دلالان نیز عنوان می کند دلالان در اختلالات دو هفته پیش که در حوزه خودرو ایجاد شد نقش داشته اما در حال حاضر طبق تعهدات انجام می شود یعنی ۸۰ درصد به تعهدات و ۲۰ درصد به فروش فوری اختصاص داده میشود.
وزیر صمت نیز تاکید می کند در ماه های گذشته تعدادی از خودروهای تولیدی به دلیل کسری قطعه در پارکینگ های خودروسازان انبار شده بودند که این هفته بخش عمده این ایرادات رفع شد و این خودروها به تدریج به بازار عرضه خواهند شد.
به هر حال موضوعات مختلفی در افزایش قیمت ها تاثیر گذار بوده است اما کارشناسان صنعت خودرو همچنان به نحوه قیمت گذاری خودرو منتقد هستند.
امیر حسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در این زمینه معتقد است مشکل اصلی صنعت خودرو، تولید و قیمت گذاری نادرست است او می گوید: «وقتی قیمت گذاری مانصحیح نباشد، عده ای به دنبال سودهای بادآورده و تضمین شده به دلالی روی می آورند.»
او در مورد افزایش قیمت های ناگهانی که رخ داد عنوان می کند:« افزایش قیمت ها از هفتم اردیبهشت ماه کلید خورد، به طوری که برای کل جامعه محسوس بود. این شرایط در حالی اتفاق افتاد که عوامل تاثیرگذار بر صنعت خودروی کشور تغییر خاصی نداشت، یعنی مدت هاست که در تولید خودرو مشکلاتی داریم و از ممنوعیت واردات خودرو نیز بیش از یک سال گذشته است.»
همچنین کاظم محمدی نیکخواه فعال بازار خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار می گوید: «اگر حذف قیمت های غیر واقعی از سایت های خرید و فروش ادامه یابد و خودروهای در گمرک مانده نیز ترخیص شوند قیمت ها باز در بازار خودرو شکسته خواهد شد.»
او ادامه می دهد: «زمانی که عرضه و تقاضا در بازار به درستی صورت نگیرد و بازار سرگردان باشد قیمت ها حباب گونه بالا می رود. تنها راهی که وجود دارد این است تا جایی که امکان پذیر است دست دلالان را از این بازار کوتاه کرد و خودروسازان بتوانند عرضه خودرو به بازار را ادامه دهند.»
به گزارش خودروکار، بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از کاهش تولید دو خودروساز بزرگ کشور در فروردین امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال است؛ به طوری که ایران خودرو با 36.9 درصد و سایپا با 45.1 درصد افت تولید مواجه شدند. اگرچه خودروسازان بعد از تعطیلات با عرضه خودرو به بازار تلاش کرده اند تا از ایجاد التهاب در بازار جلوگیری کنند اما نمی شود از تاثیر کاهش تولید در عرضه نیز چشم پوشی کرد. اگر به گفته وزیر صمت خودروهایی که در کفت کارخانه ها به دلیل کمبود قطعات خوابیده است تجاری سازی شود احتمالا بازار خودرو در ادامه روند نزولی قیمت ها و آرامش نسبی خود را حفظ خواهد کرد.
انتهای پیام/