به گزارش خودروکار؛با آغاز تحریم ها و یک طرفه آمریکایی که در نوک پیکان آن تحریم صنعت خودروسازی ایران قرار داشت مشکلاتی برای تولید خودرو در کشور ایجاد شد و کلیدی ترین نکته تامین قطعات و مواد اولیه خودرو بود.
ایران در صنعت خودرو همانند بسیاری از صنایع پیشرفت های چشمگیری داشته و این موضوع بر کسی پوشیده نیست و به جرات می توان گفت یکی از بخش هایی که توان داخلی صنعت گران ایرانی در آن پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتند صنعت قطعه سازی خودرو بوده است.
فارغ از تولید برخی قطعات الکترونیکی خاص بسیاری از ظرفیت ها برای تولید در بخش قطعه سازی مغفول مانده و شاید شناسایی آن ها و اتکا به توان داخلی بتواند راهگشای مشکل صنعت خودرو بویژه در زمان تحریم باشد.
برخی از کشورها صنعت خودرو چندانی ندارند اما در قطعه سازی توانمند هستند که از آن جمله می توان به کشور ترکیه اشاره کرد و با الگو برداری از این کشورها و تدوین برنامه ای دقیق می توان علاوه بر تامین داخل قطعات با کیفیت تولید و در بازارهای جهانی ارائه داد.
امیر حسن کاکایی کارشناس خودرو در این زمینه به خبرنگار خودروکار گفت: دولت برای توسعه صنعت خودرو، به تاسیس مراکز تحقیقاتی برای قطعه سازی اقدام کند و بر روی قطعات راهبردی تحقیق انجام دهد.
وی همچنین تاکید کرد: این پتانسیل وجود دارد که بتوان قطعات با کیفیت تولید کرد اما در سال های گذشته تحقیقات چندانی در این زمینه صورت نگرفته است و باید به این سمت حرکت کنیم.
همچنین محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی معتقد است قطعه سازان ایرانی از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردارند و می توانند بسیاری از قطعات و خودروها را داخلی سازی کنند.
نجفی منش ظهار کرده که پیشنهاد می کنم نمایشگاهی از نداشته ها برگزار شود و از شرکت های دانش بنیان دعوت شود. چه بسا قطعه ای که توان ساخت آن در داخل وجود دارد اما همچنان وارد می شود و یا قطعه سازی با حمایت دولت بتواند قطعه ای را تولید کند و از خروج حجم زیادی ارز جلوگیری کند.
به گفته رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی حتی در تامین مواد اولیه نیز بسیاری از شرکت های دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند که می توانند به کمک صنعت قطعه سازی بیایند و در حال حاضر ما به طور ناآگاهانه از برخی از ظرفیت های موجود غافل شده ایم و به واردات روی آورده ایم.
فارغ از هر گونه شعار، به نظر می رسد این توان در دستان پرتوان تولیدکنندگان داخلی وجود دارد که بتوانند در بزنگاه های سخت کشور و صنعت خودرو را نجات دهند کما اینکه در دورن تحریم های قبل در سالهاای 91 تا 94 نیز بسیاری قطعات وارداتی را داخلی سازی کردند و در حالیکه تیراژ تولید به صورت چشمگیری کاشه یافته بودند توانستند صنعت خودرو را سرپا نگه دارند.
در حال حاضرحدود یک هزار و 500 قطعه ساز در زنجیره تامین داخلی فعالیت دارند که توانمندسازی آنان و رفع موانع تولید می تواند سبب تقویت گوشه ای از کالاهای ایرانی شود که تولید آنها با دانش فنی روز و بومی سازی همراه است.
گزارشگر خودروکار: هادی سیانکی
انتهای پیام/