به گزارش
خودروکار - از وزارت جهاد کشاورزی، «کریم ذوالفقاری» در خصوص تخصیص اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی به کشاورزان برای خرید تراکتور ایرانی، افزود: مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان (۵۰ هزار میلیارد ریالی) برای تامین و تجهیز مورد نیاز خرید تراکتور برای کشاورزانی است که از نظر مالی توان تامین و خرید تراکتور را ندارند.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی اظهار داشت: هر دستگاه تراکتور بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد بنابراین به طور میانگین اگر ۴۰۰ میلیون تومان را در نظر بگیریم حدود ۱۲ هزار دستگاه تراکتور میتوان با این مبلغ خریداری کرد و در اختیار کشاورزان قرارداد.
وی اضافه کرد: البته در کنار این اقدام دیگر کشاورزان تراکتور، کمباین و تجهیزات بخش کشاورزی را به صورت نقدی و شرایطی از شرکت تراکتورسازی ایران خریداری میکنند.
ذوالفقاری با بیان اینکه این مبلغ به همه استانهای کشور اختصاص یافته است گفت: تراکتورسازی ایران یک شرکت ملی است مربوط به استان خاصی نیست و برای نیاز استانها توزیع استانی خواهد شد.
وی تصریح کرد: آنچه که رییس جمهوری دستور دادهاند این مبلغ از منابع سایر بانکها به جز منابع بانک کشاورزی برای خرید وتامین تراکتور تامین میشود این در حالی است که بخش مکانیزاسیون کشاورزی خود ردیف اعتباری به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان در بانک کشاورزی برای خرید کمباین، تراکتور و سایر ادوات دارد، اما چون حجم تقاضا تراکتور بیشتر است تخصیص اعتباری از سوی رییس جمهوری به خرید تراکتور اختصاص یافته است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با بیان اینکه حدود ۹۹ درصد ماشینآلات بخش کشاورزی در داخل تامین میشود افزود: اکنون نیاز کشور توسط شرکت تراکتورسازی ملی ایران و ۹ شرکت بخش خصوصی فعال تامین میشود، منتهی حجم تیراژ بالایی برای تولید ندارند.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی حق دخالت در تعیین قیمت ماشینآلات بخش کشاورزی را ندارد اظهار داشت: در بخش واردات تنها تراکتورهای سنگین آن هم به صورت محدود وارد کشور میشود.
ذوالفقاری افزود: اکنون ۵۷۲ هزار دستگاه تراکتور و ۱۹ هزار دستگاه کمباین در کشور وجود دارد که بین ۹۸ تا ۹۹ درصد آنها پلاکگذاری شدهاند و تنها بخش محدودی از دستگاهها به دلیل مدتزمان مالکیت یا مونتاژ بودن، پلاکگذاری نشدهاند.
به گزارش ایرنا، آیتالله «سید ابراهیم رییسی» در قالب پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی ۲۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات برای استان پیشبینی کرد که ضمن بازدید از خط تولید شرکت تراکتورسازی ایران، اعتباری به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال به کشاورزان برای خرید تراکتور ایرانی تخصیص داد.
گفتنی است؛ با داخلیسازی تولید تراکتور شالیزار نهتنها سالیانه از خروج ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد، بلکه پیشبینی میشود از محل صادرات این نوع تراکتور، سالانه پنج میلیون دلار نیز ارز عاید کشور شود.
شرکت تراکتورسازی ایران اکنون با ۱۲ شرکت اقماری که هشت شرکت در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولیدکننده ماشینآلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور میباشد که در حال حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین و بالغ بر ۴۱ میلیون دلار ارزآوری طی سال گذشته از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور داشته است.