«خودروکار» گزارش می دهد:
واردات خودرو، توفیق اجباری برای افزایش کیفیت
طرح واردات خودرو به طور خودکار منجر به افزایش کیفیت تولید در صنعت خودروسازی و قطعه سازی می شود اما افزایش تولید و کیفیت نیازمند تامین نقدینگی و رفع زیان انباشته فعالان زنجیره تامین صنعت خودرو است.
به گزارش خودروکار، آزادسازی واردات خودرو می تواند بازار بی رمق این صنعت را با تحرک همراه کند، البته این طرح همچنان برای اجرایی شدن در انتظار تصمیم شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت است اما از بعد روانی می تواند کمی قیمت ها را در بازار تغییر دهد.
اما در کنار این اتفاق، آزادسازی واردات خودرو دستاوردهای دیگری به همراه دارد که میتواند بر ارتقای جایگاه این صنعت تاثیر گذار و به تحققهدف وزارت صمت در این بخش کمک کند.
واردات خودرو با شرایط در نظر گرفته شده به ارتقای کیفیت تولیدات صنعت قطعه سازی کمک خواهد کرد. از سویی دیگر این طرح توان رقابتی صنعت خودرو را نیز افزایش خواهد داد، اتفاقی که به تولید محصول با کیفیت می انجامد.
اما شاید مهمترین دستاورد تصمیم مجلس برای صنعت خودرو، رفع انحصارگرایی از این صنعت باشد.
اتفاقی که در سال های اخیر بارها از سوی کارشناسان و فعالان این صنعت مورد انتقاد قرار گرفت و معتقد بودند بخش عمده ای از مشکلات صنعت خودرو به دلیل انحصار موجود در این صنعت است.
از سویی دیگر رفع انحصار، ورود بخش خصوصی به صنعت خودرو را فراهم می کند و این موضوع به تولید محصول با کیفیت کمک خواهد کرد.
در همین زمینه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه مصوبه مجلس درباره واردات خودرو فتح باب مناسبی برای از بین بردن فضای سخت حاکم بر ممنوعیت واردات خودرو است، اظهار کرد: با این مصوبه قفل انحصار بازار خودرو شکسته و قیمتهای کاذب و حبابی خودروها، متعادل میشود.
حجت اله فیروزی درباره تصویب واردات مدیریت شده خودرو در صحن علنی مجلس، گفت: شاید مصوبه روز گذشته مجلس نظر کمیسیون صنایع و معادن و طراحان طرح را تامین نکند اما گامی روبه جلو برای آزادسازی واردات خودرو است زیرا در سالهای گذشته، واردات خودرو به دلایل مختلف مانند محدودیت ارزی ممنوع بود اما در حال حاضر و با مصوبه مجلس راهکاری برای تامین ارز مورد نیاز واردات در شرایط تحریمی فراهم شده است. با این راهکار قفل انحصار بازار خودرو شکسته و قیمتهای کاذب و حبابی خودروها، متعادل میشود.
آن طور که پیدا است مجلس در تلاش است با آزادسازی واردات و رفع انحصار در این صنعت، قیمت ها را متعادل کند. از سویی دیگر با توجه به این طرح باید میزان تولید اقزایش تا پس از تامین نیاز داخل، از محل صادرات خودرو و قطعات، واردات نیز انجام شود.
درواقع این طرح به طور خودکار، خودروسازان و قطعه سازان را به سمت ارتقای کیفیت محصول تولیدی می کشاند اما نکته مهم در ابتدای کار تامین نقدینگی لازم است. در حال حاضر خودروسازان و همچنین قطعه سازان در تامین نقدینگی با مشکل همراه هستند. درنتیجه رونق این صنعت نیازمند حل مشکلات به صورت ریشه ای است اما در حال حاضر اقدامات صورت گرفته می تواند به صورت موقت بر وضعیت صنعت خودرو اثر گذار باشد.
کتایون ملکی
انتهای پیام/