از همان زمان با توجه به اینکه عمده موانع مربوطه رفع شده بود، گمرک ایران طی مکاتبه ای با ۱۱۰ وارد کننده به آنها اعلام کرد که فورا برای ترخیص اقدام کنند و در غیر این صورت مشمول مقررات متروکه شده و اسامی وارد کنندگانی که قصور یا تعلل کنند به مراجع ذی صلاح از جمله دادستانی اعلام و مراتب برای اطلاع عموم منتشر می شود.
بیش از ۱۰ روز از شروع ترخیص کامیون ها گذشته اما ظاهرا همچنان برخی از وارد کنندگان اقدامی برای تعیین تکلیف این کالاها انجام ندادند. بر این اساس معاون فنی گمرک ایران بار دیگر طی مکاتبه ای با شرکت های مربوطه ضمن اعلام موانع رفع شده نسبت به ورود برای ترخیص تاکید کردند.
اگر مشکل دارید در ۳ روز اعلام کنید
بر این اساس اعلام شده که تمامی موانع ترخیص کامیون ها مرتفع شده و آنطور که وارد کنندگان اعلام کرده اند صرفا مشکلات جزیی در این رابطه وجود داشته باشد، بنابراین چنانچه وارد کننده مشکلی برای ترخیص کامیون در گمرک دارد باید مراتب را کتبا به این سازمان ظرف سه روز آتی اعلام کند. در غیر این صورت بنابر عدم وجود مانع یا مشکل در ترخیص کامیون ها گذاشته شده و آن شرکت موظف و مکلف است حداکثر تا اول آبان ماه نسبت به ترخیص کامیون های موجود در گمرک اقدام کند.
ترخیص نشود، دیگر عذری قبول نیست
در این مکاتبه اعلام شده در صورت عدم ترخیص در مهلت اعلامی هیچ گونه عذری پذیرفته نبوده و تشریفات فوری متروکه در خصوص کامیون های ترخیص نشده از هشتم آبان ماه انجام و اظهار نامه متروکه فورا به سازمان اموال تملیکی ارسال و نام شرکت جهت صدور هرگونه دستور به مراجع ذی ربط از جمله دادستانی منعکس خواهد شد.
موانعی که برداشته شد
اما از جمله اقداماتی که برای رفع موانع ترخیص کامیونهای وارداتی صورت گرفته می توان به موکول شدن مجوز محیط زیست به بعد از ترخیص، تسریع در انجام صحه گذاری و ارائه خدمات به کامیون های وارداتی توسط نمایندگی های ارائه خدمات پس از فروش، حذف ضمانت نامه بانکی یا سپرده نقدی جهت صدور کد منشأ ارز، تسریع در انجام ارزیابی کیفی کامیون های وارداتی توسط سازمان ملی استاندارد، شفاف سازی ارزش و چگونگی محاسبه حقوق ورودی، تحویل دستی نامه استعلام مشخصات کامیون وارداتی از شرکت نمایندگی، حذف نامه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای ترخیص اشاره کرد.
ماجرای کامیونهای وارداتی به مصوبه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برمیگردد که در همین رابطه در سال ۱۳۹۸ و براساس ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، شرایط واردات این کامیونها از سوی وزیر وقت راه و شهرسازی به گمرک اعلام میشود و بعد از آن سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و وزارت صنعت، معدن و تجارت طی ابلاغیههایی شرایط واردات از جمله ردیف تعرفه کامیونهای وارداتی، نحوه واردات، کامیونهای اسقاطی، مجوزهای قانونی و مقرراتی و همچنین تایید منشأ این کامیونها را مشخص و ابلاغ میکنند.
اما به هر صورت ترخیص این کامیونها عمدتا به دلیل عدم هماهنگی و اختلاف نظر بین دستگاهها به تاخیر افتاد تا اینکه با ورود دادستانی موانع برطرف و دستگاه ها ملکف به تعیین تکلیف در یک ماه شدند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/