به گزارش خبرنگار خودروکار، کمبود برق در واحدهای صنعتی نگرانی ها در زمینه تولید را افزایش داده است. در کنار آشفتگی بازار سیمان، بازار فولاد و محصولات نهایی آن نیز می تواند حلقه های پایی دست را تحت تاثیر قرار دهد.
هرچند معاون فروش فولاد مبارکه در گفت و گو با «خودروکار» اظهار کرد، واحدهای خودورسازی نگرانی در زمینه تامین ورق مورد نیاز نداشته باشند اما صنایع وابسته به خودروسازی همچون قطعه سازان که یکی از واحدهای مرتبط و پایین دست فولاد محسوب می شوند ، می تواند در پی کاهش عرضه با مشکلات جدید در کنار مشکلاتی همچون تامین و کمبود نقدینگی مواجه شوند.
کاهش مصرف برق در واحدهای فولادی از دید بسیاری از فعالان این بخش به معنای توقف تولید خواهد بود و این موضوع بر میزان عرضه در بازار اثر گذار بوده و حتی در مواردی این کاهش می تواند قیمت محصولات حاضر در بازار را افزایش دهد.
حال این پیش بینی وجود دارد که واحدهای قطعه سازی در زمینه تامین محصولات فولادی طی ماه های پیش رو با مشکلاتی همراه شوند.
بهادر احرامیان نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به کمبود برق در واحدهای فولادی به « خودروکار» گفت: بدون شک چنین مشکلی می تواند میزان تولید را کاهش دهد.
وی با اشاره به تاثیر این کمبود در واحدهای پایین دستی همچون قطعه سازان تصریح کرد: بدون شک واحدهای پاین دستی همچون قطعه سازان در ماه های پیش رو حداقل دو ماه دیگر با کمبود مواد اولیه مواجه می شوند. البته این موضوع به اعتقاد بنده بر افزایش هزینه های تولید اثر نخواهد داشت اما پس لرزه های کمبود برق را باید در دوه ماه دیگر دید.
به گفته احرامیان، در حال حاضر قیمت ها تا حدودی افزایش پیدا کرده اما بعید است که تنش قیمتی را در بازار شاهد باشیم.
به گزارش خودروکار، کاهش مواد اولیه در بازار برای واحدهای قطعه سازی می تواند واحدهای خودروسازی را در ادامه این زنجیره با مشکل همراه کند. اتفاقی که شاید رکود در بازار خودرو را تشدید کند. این در حالی است که پیش تر کارشناسان صنعت خودرو اظهار کرده بودند، بعید است این صنعت در سال جاری از رکود خارج شود.
کتایون ملکی
انتهای پیام/