به گزارش خبرنگار خودروکار، بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو نسبت به بازار خودرو حداقل در سال 1400 چندان خوش بین نبوده این رکود را طولانی مدت توصیف می کنند.
این در حالی است که به کارگیری سیاست های درست و عدم دخالت دولت در موضوع قیمت گذاری می تواند بخشی از مشکلات این صنعت را حل کند. از سویی دیگر رفع تحریم ها و همکاری با خودروسازان خارجی نیز بازار را رقابتی کرده و منجر به تولید خودرویی با کیفیت خواهد شد.
اما در این میان باید دید تا حل شدن مشکلات این صنعت، خودروسازان با اجرای چه نوع طرحی در حوزه فروش می توانند تقاضا را تحریک کرده و رونق را به بازار بازگردانند. این در حالی است که قیمت خودرو در کارخانه به بازار آزاد نزدیک شده است. به همین دلیل خودروسازان باید در شیوه فروش خود بازنگری کنند.
بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو درباره اجرای دوباره طرح های قرعه کشی از سوی خودروسازان برای افزایش فروش به « خودروکار»، گفت: طرح قرعه کشی طرح شکست خورده ای بود و شاید بتوان آن را یک فاجعه دانست که خودرو را براساس یک قرعه کشی بفروشیم . امروز دیگر فضای زمان جنگ نیست که پیکان را با قرعه کشی و تحقیق می فروختند.
وی ادامه داد: آن روزها گذشته و روابط و مناسبات اقتصادی و بازار وارد فضای جدید دیگری شده که دیگر زمان چنین اتفاقاتی گذشته است.
به گفته صدرایی، باید دید خودروسازان که ادعای خودکفایی داشته، سیستم تحقیقاتی با توجه به شرایط روز بازار در اختیار دارند که میزان تقاضای بازار برای خودرو ها مشخص شود.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: حجم بازاری که می دانیم پس از وضع تحریم ها و افزایش قیمت ها با کاهش مواجه شده و یک بازار 1 میلیون دستگاهی است، اگر پس از 50 سال صنعت خودروسازی کشور نمی تواند نیاز این بازار را به لحاظ کمی تامین کند بهتر است فعالیت خود را متوقف کند. اما اگر قرار است نیاز بازار تامین شود باید وضعیت آن رصد شود.
وی همچنین با اشاره به بازار سیاه در صنعت خودرو، تصریح کرد: این بازار سیاه ناشی سیستم تولید و توزیع خودرو در کشور است که باید راهکارهایی برای حل آن شناسایی شود نه آنکه جلوی فروش گرفته و خودرو را با قرعه کشی به مردم بدهیم.
به گفته صدرایی، نباید محرک های بازار را باتوجه به اینکه خودرو یک کالای مصرفی است، حذف کنیم. باید سیستم قرعه کشی ها حذف و فروش را به شرایط عادی بازگردانیم.
کتایون ملکی
انتهای پیام/