کد خبر: ۴۳۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷

هشدار جدی قطعه سازان بر نابودی صنعت خودرو در سال آینده/ مطالبات قطعه سازان به بیش از 30 هزار میلیارد تومان رسید

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو از رسیدن مطالبات قطعه سازان از خودروسازان به بالای 30 هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: چالش بزرگ قطعه سازان برای سال آینده است که چه اتفاقی می افتد و خودروسازان با این زیان و ضرر هنگفت سالانه تا چه زمانی قادر به تحمل و ادامه فعالیت خواهند بود و آیا بانک ها و متولی سیاستگذاری مالی کشور با این صورت های مالی مایل به تزریق تسهیلات و حمایت از این صنعت هستند و یا اینکه شاهد نابودی صنعت خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، محمد شهپری در نشست خبری اعضای این انجمن با اشاره به فعالیت بیش از 40 ساله خود در صنعت قطعه اظهار کرد: بررسی رفتارهای مختلف در موضوع قیمت گذاری خودرو نشان از هدفی غیر از نابودی صنعت خودروسازی و قطعه سازی نیست.

وی افزود: بررسی حساب های خودروسازان از زیان انباشته بالا حکایت دارد، بنابراین باید بررسی شود چه کسانی سودهای کلان حاصل از عدم آزادسازی قیمت خودرو را به جیب زده اند.

شهپری با بیان اینکه نمی توان صنایع پایین دستی را رها کرد و به صنایع بالادستی چسبید، تصریح کرد: بررسی گزارش های مالی شرکت های فولادی، مس و پتروشیمی بیانگر سودهای آن چنانی است این در حالیست که مصرف کنندگان این مواد که صنعت خودرو است به دلیل عدم تعیین تکلیف قیمت گذاری، شاهد زیان و ضررهای هنگفت است.

عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان اظهار کرد: در جحال حاضر هر ارگان و شخصی از شورای رقابت، سازمان حمایت و مجلس شورای اسلامی در موضوع قیمت گذاری خودرو نظر می دهد، اما اتفاق و برآیندی از این اظهار نظرها حاصل نمی شود.

وی هشدار داد چنانچه دولت با همین دست فرمون در سال آینده در مواجهه با خودروسازی و قطعه سازی پیش برود به طور حتم شاهد نابودی صنعت خودرو کشور خواهیم بود.

اصلاح قیمت خودرو باید به نفع مصرف‌کنندگان 

مازیار بیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو در ادامه این نشست خبری گفت: آزادسازی قیمت‌ها بدترین و آخرین راهکار اصلاح قیمت خودروها است و معتقدیم باید با مدیریت قیمت‌های افسارگسیخته مواد اولیه، قیمت خودرو کاهش یابد.

وی با بیان این که ۸۰ درصد قیمت خودرو شامل قیمت قطعات و مواد اولیه است و امروز قیمت قطعات و مواد اولیه به صورت افسارگسیخته افزایش یافته است، افزود: انجمن قطعه‌سازان آمادگی کامل دارد در صورت تعدیل قیمت مواد اولیه، قیمت محصولات خود را در تعامل با خودروسازان به نفع مردم کاهش دهد.

وی با بیان این که موضع قطعی انجمن این است که بدترین راهکار، افزایش قیمتی است که به مصرف‌کنندگان لطمه بزند، تصریح کرد: هم اکنون سه طرح در زمینه قیمت گذاری خودرو در دست بررسی است که همه آن ها بدون دریافت نظر از قطعه سازان در حال پیشرفت است.

دبیر انجمن قطعه سازان اظهار کرد: نخستین طرح، طرح ساماندهی صنعت خودرو در مجلس شورای اسلامی است، اما با وجود تماس‌های مکرر با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ظاهراً تمایلی به استفاده از نظرات قطعه سازان در این طرح نیست. در همین حال طرح جهش تولید توسط وزارت صنعت مطرح شده و طرح سوم، طرح قیمت‌گذاری خودرو است که در نهاد ریاست جمهوری در دست پیگیری است که امیدواریم قیمت خودرو یک بار برای همیشه در کشور تعیین تکلیف شود.

بیگلو در ادامه با تاکید بر این که با کاهش قیمت مواد اولیه می‌توان قیمت خودرو درب کارخانه را تا ۳۰ درصد کاهش داد، تصریح کرد: به پیشنهاد وزیر صنعت در خصوص تشکیل کنسرسیومی از قطعه‌سازان در راستای خودکفایی در خودروسازی این کنسرسیوم با حضور ۳۰ قطعه ساز بزرگ تشکیل شد و هم اکنون دارای وجاهت حقوقی است اما با وجود تاکی وزیر، خودروسازان وقتی برای ملاقات مشترک با کنسرسیوم اختصاص نمی دهند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود همه مسائل و مشکلات، قطعه‌سازان همچنان در خط مقدم تولید هستند و سعی دارند تا سال آینده تیراژ تولید خود را حفظ کنند که از جمله آن‌ها حضور در پروژه های خودکفایی در تولیدات و محصولات جدید ایران خودرو و سایپا است.
بیگلو با اشاره به فرموده رهبر انقلاب که در صورت گشایش‌های بین‌المللی نباید به سمت شرق یا غرب دوباره متمایل شویم، تصریح کرد در دو سال گذشته و در دوران تحریم‌ها، قطعه سازان به توانمندی بالایی در داخلی سازی قطعات دست یافتند که منجر به کاهش وابستگی‌ها به غرب و شرق شده است.



انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار