به گزارش خبرنگار خودروکار، محسن برازوان در یک نشست خبری با بیان این که این شرکت با شناخت بازار و آگاهی از جای خالی خودروهای برقی به سمت خودروهای برقی رفت، از مذاکره با با هدف ایجاد زیرساخت استفاده از خودروهای برقی با تکیه بر ظرفیت های داخلی خبر داد و گفت: این مذاکرات تا دو هفته آینده به نتیجه خواهد رسید تا قبل از ورود محصول به بازار خودرو و تردد آن، حداقل زیرساخت ها در همه شهرها فراهم و اطمینان خاطر برای دارندگان این خودرو داده شود.
وی از رضایت نسبی 30 تا 40 درصدی مشتریان این شرکت برای تحویل خودروی جدید به جای تعهدات گذشته خبر داد و تصریح کرد: در کنار تولید این خودرو ورود محصول جدید بنزینی نیز قطعی خواهد شد که در صورت تمایل مشتریان می توانند در انتظار باقی بمانند.
برازوان با بیان این که برای تولید خودروی بنزینی با سه برند در حال مذاکره هستیم، اظهار کرد: یکی از این برندها BYD بوده و از مذاکرات دوبرند جدید دیگر نیز یک برند تا پایان سال برای تولید خودروی بنزیی در ایران به نتیجه خواهد رسید.
او همچنین ظرفیت تولید این خودروی برقی در سال نخست را هزار دستگاه در سال 1400 عنوان و تصریح کرد: البته این ظرفیت قابل افزایش خواهد بود ضمن آن که در مرداد ماه نخستین پارت تولیدی، عرضه خواهد شد.
نخست بحث مطرح شده در کارمانیا پیشگام بودن این شرکت در زمینه خودروهای برقی و پاک بود که این فعالیت با معرفی خودروی E6 آغاز شد اما به دلیل هزینه های پایین حامل های انرژی در آن بازه زمانی، هزینه بالای خودرو و همچنین عدم وجود زیرساخت های لازم این روند با استقبال موجه نشد ضمن آن که کم تجربگی شرکت نیز باعث شد تا کار به نتیجه نرسد.
برازوان با بیان این که پس از اطمینان از عدم بازگشت BYD به ایران تا زمان رفع تحریم ها شروع به مذاکره با دیگر شرکت ها کردیم، اظهار کرد: هم اکنون همکاری کارمانیا با شرکت چینی سودا قطعی شده و امیدواریم با اهداف کلان و بلند مدت تعریف شده در زمینه تولید خودروهای برقی به همه آن ها دست یابیم در عین حال مذاکرات با دو برند دیگر خودرویی که در ردیف خودروهای بنزینی هستند همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل کارمانیا ادامه داد: خودروی جدید برقی این شرکت که به عنوان پروژه EK1 شناخته شده به دلیل داشتن استاندارد ایمارک و قرار گرفتن در ردیف خودروهای اقتصادی از جمله گزینه های ما بود چرا که ز لحاظ قیمتی نیز برای بازار ایران جذابیت داشت.
وی در خصوص قیمت نهایی این خودرو گفت: به دلیل نوسانات ارزی اخیر، قیمت این خودرو هنوز نهایی نشده اما به طور قطع به دنبال قیمتی معقول هستیم.
برازوان همچنین از ادامه مذاکرات با چینی ها با هدف ارایه گارانتی مناسب برای این خودرو خبر داد و گفت: مذکرات در زمینه گارانتی مناسب همچنان ادامه داد ضمن آن که انتقال فناوری این شرکت چینی به ایران از دیگر محورهای مذاکره بوده که هم اکنون در حال نهایی شدن است. نتیجه مذاکرات در زمینه گارانتی باتری این خودرو نیز به زودی اعلام خواهد شد.
وی با تاکید بر این که به دنبال راهکارهایی هستیم تا آینده را روشن تر ببینیم، تصریح کرد:بدون شک به دنبال رشد بازار خودرو و استانداردهای کیفی و رعایت حداقل های پیمایشی در بازار ایران هستیم.
مدیرعامل کارمانیا در ادامه از مذاکره با طرف چینی با هدف تامین شارژ این خودرو خبر داد و افزود: در این مسیر به حمایت از تولید داخل فکر می کنیم و نمی خواهیم این انحصار را به خارجی ها واگذار کنیم بنابراین به دنبال کسب دانش فنی آن هستیم.
برازوان با تاکید بر این که توافق های اولیه برای افزایش عمق ساخت داخل این خودرو خبر داد و گفت: کارمانیا به دلیل تازه بودن برند سودا به عنوان مشاور در کنار این شرکت خواهد بود و اعلام کرده ایم که به غیر از قرقیزستان که نمایندگی این شرکت را در اختیار دارد، توان ارایه خدمات برای کل خاورمیانه را خواهیم داشت.
وی با تاکید بر این که ، تصریح کرد: آلایندگی صفر درصدی، حذف هزینه های سربار بیماری ناشی از آلودگی هوا، کاهش 74 درصدی مصرف سرانه بنزین، هزینه نگهداری پایین نسبت به خودروهای بنزینی، باز تولید انرژی و کاهش آلودگی صوتی تنها بخشی از مزایای استفاده از خودروهای برقی است.
مذاکره با دو شرکت برای افزایش زمان گارانتی
سهیلیان معاون خدمات پس از فروش شرکت کارمانیا نیز در ادامه این نشست خبری میزان پیمایش جاده ای خودروی برقی EK1 را 370 کیلومتر اعلام و اظهار کرد: این میزان پیمایش بسته به میزان بار و تعداد مسافران متفاوت خواهد بود. پیمایش شهری این خودرو نیز با باتری فول شارژ 305 کیلومتر پیش بینی شده است.
وی از پلتفرم مشترک این خودرو با سوزوکی خبر داد و افزود: گارانتی این خودرو برای مشتری 6 سال یا 150 هزار کیلومتر برای قطعات اصلی نظیر موتور الکتریکی، کنترلر موتور و پک باتری بوده که در حال مذاکره برای افزایش این میزان هستیم.
سهیلیان با بیان این که برای افزایش گارانتی این خودرو در حال مذاکره با دو شرکت هستیم، گفت: گارانتی سایر قطعات این خودرو هم اکنون 4 سال و یا 100 هزار کیلومتر پیش بینی شده است.
معاون خدمات پس از فروش شرکت کارمانیا ادامه داد: هزینه برق این خودرو در هر 100 کیومتر 975 تومان خواهد بود و به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش، 4.41 کیلوگرم گاز مصرف می کند این در حالیست که هم اکنون کمترین میزان مصرف خودروی بنزینی 7 لیتر در هر 100 کیلومتر است که نشان می دهد این خودرو از نظر مصرف سوخت نسبت به بنزین یک دهم و نسبت به گاز یک سوم مصرف دارد.
انتهای پیام/