کد خبر: ۴۲۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷

تغییر مسیر در خودروساز هندی/ سرمایه گذاری در خودروهای برقی

ماهیندار بعد از پایان بی نتیجه گفت و گوها با کمپانی فورد برای همکاری مشترک،‌ مبالغ در نظر گرفته شده برای جوینت ونچر را روی خودروهای «اس یو وی» و برقی سرمایه گذاری خواهد کرد.
به گزارش خودروکار، ماهیندرا و ماهیندرا،‌ غول خودروسازی هندوستان خودروهای بلندقامت (اس یو وی) و خودروهای برقی را به عنوان بخش اصلی سبد محصولات خود قرار خواهد داد. آنیش شاه، قائم مقام اجرایی ماهیندرا بعد از اتمام گفت و گوها برای ایجاد جوینت ونچر با فورد که نتیجه ای به همراه نداشت از راهبردهای جدید این خودروسازی خبر داد و گفت در کوتاه مدت تمرکز ماهیندرا روی خودروهای اس یو وی بزرگ (شاسی بلند تمام قد)، در میان مدت روی برقی شدن خودروها از جمله خودروهای شاسی بلند خواهد بود.

آنیش شاه از ماه آوریل (حدود سه ماه دیگر) به مقام مدیر عاملی این شرکت ارتقا پیدا می کند. وی در گفت و گو با رویترز گفته است [نقل به مضمون]: «ما به اصل خود باز می گردیم. کمی به جلو نگاه می کنیم تا ببینیم چطور می توانیم سرمایه گذاری روی خودروهای برقی را شتاب ببخشیم. ما آشکارا برای رسیدن به یک برند جهانی بلندپروازی را در پیش گرفته ایم و خودروهای برقی را مسیر رسیدن به آن می دانیم.»

نقطه شروع ورود به خودروهای برقی در ماهیندرا پینانفارینا باتیستا Pininfarina Battista است که مشتریان خاص دارد و ماهیندرا به دنبال افزودن پلتفرم های خودروهای برقی هم برای بازار داخلی و هم بازارهای خارج از هندوستان است.

ماهیندارا و فورد در آخرین روزهای سال 2020 همه گیری جهانی ویروس کرونا را بهانه کردند و صحبت در مورد همکاری مشترک (جوینت ونچر) را به آینده نامعلومی موکول کرده اند. هر دو شرکت حالا منابعی را که برای این جوینت ونچر در نظر داشتند به اولویت های دیگری اختصاص خواهند داد. در گفت و گوهای این دو شرکت قرار بود به طور مشترک خودروهایی برای بازار هندوستان و بازارهای صادراتی این کشور خودروهایی طراحی و تکوین شوند که برند فورد داشته باشند اما ماهیندرا آن را در کارخانه های خود تولید و به بازارهای منطقه معرفی کند. اما گفت و گوهای دو شرکت، ماهیندرا را به این نتیجه رساند که مبالغ پیشنهادی برای سرمایه گذاری مشترک، به اندازه کافی بازگشت سرمایه و سود برای ماهیندرا نخواهد داشت و مبالغ پیشنهادی برای سرمایه گذاری توجیه اقتصادی برای این شرکت ندارد،‌ مخصوصاً بعد از شیوع ویروس کرونا.

برنامه ابتدایی ماهیندرا سرمایه گذاری 30 میلیارد روپیه (معادل 410.68‌ میلیون دلار آمریکا) که نیمی از آن هم اوراق بهادار در نظر گرفته شده بود.

حالا که این جوینت ونچر به نتیجه نرسیده، ماهیندرا این مبلغ سرمایه گردآمده را برای طراحی و تکوین خودروهای برقی در نظر خواهد گرفت و برای این کار از همکاری فورد هم استقبال خواهد کرد.

یکی از دلایل اصلی ماهیندرا در تجدید ساختار این غول خودروسازی در هندوستان، داستان مهمتری است که فکر مدیران ارشد این خودروسازی را به خود مشغول کرده است و آن سهم بالای این شرکت در سانگ یانگ کره است که برای مدت های طولانی زیان ده بود و در ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرد. ماهیندرا نه از عهده بازگرداندن آن به سوددهی برمی آید و نه با این شرایط کسی حاضر به خرید آن است.

البته هفته گذشته ماهیندرا اعلام کرده بود که در حال رسیدن به توافق با یک سرمایه گذار احتمالی در سانگ یانگ است. میزان سرمایه گذاری ماهیندرا در سانگ یانگ مبلغی به ارزش 264 میلیون دلار است.

ماهیندار در سال 2019 هم به پروژه اسکوتر برقی GenZe و کسب و کار مرتبط با صنعت هوایی GippsAero در ایالات متحده پایان داد اما هنوز همکاری با بخش موتورسیکلت های پژو به قوت خود باقی مانده است.

ماهیندرا در سال مالی گذشته منتهی به 31 مارس 2020، تعداد 190 هزار دستگاه خودروی سواری در بازار هندوستان فروخته است. به بیانی دیگر این خودروسازی در بازار هندوستان 7 درصد از سهم فروش خودروهای سواری را در اختیار دارد.


منبع: ایسنا

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار