به گزارش خبرنگار خودروکار، قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو که در چند سال اخیر منجر به زیاندهی میلیاردی خودروسازان شده به زودی با اجرایی شدن طرح ساماندهی صنعت خودرو متوقف و از این پس بورس کالا با سیستم رقابتی خود کار تعیین قیمت خودرو را انجام خواهد داد.
حجت الله فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار از نهایی شدن کلیات طرح ساماندهی صنعت خودرو در کمیسیون خبر می دهد و می گوید: در جلسه بعدی جزییات مورد بررسی قرار گرفته و نهایی شده و برای ارایه در صحن علنی مجلس آماده خواهد شد.
وی با بیان این که کلیات طرح بدون تغییری نهایی شد که شاه بیت این طرح عرضه خودرو در بورس کالا خواهد بود ضمن آن که با اجرای این طرح کف و سقفی در قیمت گذاری وجود نخواهد داشت و شورای رقابت تنها خودروهای مشمول عرضه در بورس کالا را تعیین خواهد کرد بر این اساس از این پس قیمت گذاری فصلی خودرو حذف خواهد شد.
فیروزی با تاکید بر این که هدف از اجرای این طرح جلوگیری از تبدیل خودرو به کالای سرمایه ای است، می گوید: بر این اساس تمام خودروهای مشمول طرح ساماندهی عرضه توسط خودروسازان با عرضه مستقیم در بورس کالا قیمت گذاری می شود و عدم عرضه در بورس جرم انگاری شده و در غیر این صورت برای فروشنده و خریدار جریمه تعیین خواهد شد و کالا نیز به مثابه کالای قاچاق ضبط خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از حذف قیمت گذاری کف و سقف در این طرح خبر می دهد و می افزاید: داشتن گواهینامه، ثبت نام با کدملی و نداشتن پلاک فعال از جمله شروط خرید خودرو است ضمن آن که تنها اجازه خرید یک خودرو وجود خواهد داشت و در عین حال برای هرخودرو یک شناسه رهگیری فروش در نظر گرفته می شود تا خودرو قابل رصد باشد.
وی ادامه می دهد: ۲۰ درصد مابه التفاوت قیمت خودرو و قیمت به فروش رسیده از طریق وزارت صمت به توسعه حمل و نقل عمومی و جایگزین کردن خودروهای جدید با خودروهای فرسوده اختصاص می یابد . همچنین توسعه جایگاه های سوخت رسانی طبیعی، توسعه فناوری جدید در حوزه خودرو از دیگر بندهای پیش بینی شده بوده و در عین حال ۱۰ درصد از این مبلغ به عنوان مشوق جهت ارتقای کیفیت و ۵۰ درصد به عنوان تسهیلات قرض الحسنه با هدف انجام تحقیق و توسعه به خودروساز اختصاص می یابد و ۲۰ درصد نیز در اختیار زوج های جوان فاقد خودرو به عنوان تسهیلات قرض الحسنه قرار میگیرد تا نسبت به خرید خودرو اقدام کنند.
فیروزی در ادامه با بیان این که عرضه خودرو در بورس دارای استثنائاتی است، می افزاید: خودروهای کم تیراژ و همچنین خودروهای هیبریدی و برقی از عرضه در بورس معاف خواهند بود.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که خریداران خودرو از بورس کالا تا سه سال اجازه فروش خودرو را نخواهند داشت، اظهار می کند: براین اساس در صورت تمایل به فروش باید ۸۰ درصد مابه التفاوت قیمت پایه خودرو و قیمت به فروش رسیده، تحت عنوان مالیات به دولت پرداخت می شود تا تنها مصرف کننده واقعی نسبت به خرید خودرو اقدام کند.
انتهای پیام/