به گزارش خودروکار، محمدحسن شجاعی فرد، رئیس پژوهشکده و دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت به دعوت سیدجواد سلیمانی، مدیرعامل سایپا در این گروه خودروسازی حضور پیدا کرد و در جلسهای دو ساعته به بررسی زمینههای مشترک برای توسعه همکاریها پرداخت.
پژوهشکده خودرو؛ هاب ارتباط دانشگاه علم و صنعت با سایپا
رئیس پژوهشکده و دانشکده خودرو در این جلسه با بیان اینکه تعدادی از نخبگان و فارغالتحصیلان مقاطع عالی دانشگاه علم و صنعت در گروه خودروسازی سایپا مشغول به کار هستند و باعث اتفاقات خوبی در این صنعت شده اند، اظهار کرد: لازم است مجموعه علمی و دانشگاهی کشور در حوزه خودرو به دریای بزرگ این صنعت بپیوندند تا مسیر اصلاح رویکرد و تکامل خودروسازی کشور با سرعت بیشتری طی شود.
شجاعی فرد با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 30 دانشجو با مدرک دکترا از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند، افزود: در پژوهشکده دانشکده خودرو پتانسیل فراوانی از نظر علمی و حتی تجهیزات سختافزاری صنعت خودرو در اختیار داریم که میتوان با استفاده از آنها، این پژوهشکده را به هاب ارتباط سایپا و دانشگاه علم و صنعت تبدیل کرد.
تنها عضو ارشد دانشگاه های ایران در انجمن مهندسی مکانیک انگلستان (FIMechE) با اشاره به محدودیتها و مشکلاتی که تحریمها برای صنعت خودرو ایجاد کرده است، اظهار کرد: تلاش و ادامه فعالیت خودروسازان در شرایط سخت تحریمی شایسته احترام است اما میتوانیم از فضای مساعد تعاملات علمی دانشگاههای کشور با جوامع بینالمللی برای کمرنگ کردن فشارهای ناشی از این تحریمها استفاده کنیم.
شجاعی فرد با بیان اینکه نفر اول کنکور کشور و یکی از فارغالتحصیلان دانشکده خودرو در مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا مشغول به کار و خدمت است، افزود: نخبگانی که در صنعت خودرو جذب شدهاند، علاوه بر تخصصهای علمی، تجربیات عملی کار را نیز کسب کرده و به سرمایههای ارزشمندی تبدیل شدهاند. به همین دلیل، ضمن اینکه دانشگاه آماده است از توانمندی های صنعتی برای انتقال به دانشجویان استفاده کند، از سایپا می خواهیم که زمینه حضور این افراد برای تدریس در دانشگاه علم و صنعت را فراهم آورد.
رئیس پژوهشکده دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت در ادامه پیشنهادهایی برای ایجاد دفاتر و تشکیل کارگروه توسعه همکاریها با گروه خودروسازی سایپا، پذیرش تعدادی از کارکنان سایپا جهت ادامه تحصیل در دانشکده خودرو، همکاری ویژه دانشگاه علم و صنعت و سایپا برای طراحی و تولید موتورهای کم مصرف و گیربکسهای پیشرفته و اجرای پروژه های مشترک در حوزه های مختلف طراحی و تولید خودرو ارائه کرد.
نخبگان دانشگاه، مشاور مدیران سایپا میشوند
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در این جلسه با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه چالشی بوده که به نظر می رسد هنوز هم رفع نشده است، اظهار کرد: پس از آغاز همکاری و امضای تفاهم نامه با سازمان ملی کارآفرینی کشور برای توسعه همکاری با مجموعه های دانش بنیان و استارتاپی کشور و ایجاد نخستین "کمیته همکاری های مشترک با مجموعه های دانش بنیان" در سایپا، رویکرد جذب نخبگان و برخی فارغالتحصیلان دانشگاههای کشور را نیز برنامهریزی کردهایم.
سیدجواد سلیمانی با بیان اینکه در سالهای گذشته، برخی فارغالتحصیلان دانشگاهی جذب شرکتها میشدند اما در فرآیند طی کردن مسیر ارتقاء شغلی از سطح کارشناسی تا مدیریت، کارآئی به روز علمی و انگیزه خود را از دست میدادند، ادامه داد: در تعامل با دانشگاههای بزرگ صنعتی کشور قصد داریم تعدادی از نخبگان این مراکز علمی در رشته های مختلف تحصیلی را جذب کرده و به عنوان مشاور در کنار مدیران گروه خودروسازی سایپا به کارگیری کنیم، به گونه ای که این گروه بتواند به صورت سیستماتیک فناوری و دانش را از دانشگاه به سایپا و نیازهای سایپا را به دانشگاه منتقل کند.
وی افزود: این مشاوران با داشتن توان علمی لازم، در سطوح مدیریتی نیز تجربههای عملی به دست می آورند و علاوه بر تاثیرگذاری مطلوب در تصمیمات مدیریتی، می توانند آینده علمی و عملی صنعت خودرو را تضمین کنند.
سلیمانی با بیان اینکه اجرای این برنامه می تواند زمینه ساز همکاریهای بیشتر و واقعیتر صنعت خودرو و دانشگاه باشد، اظهار کرد: طی شدن چنین فرآیندی در آینده نزدیک تفکر و فضائی را شکل خواهد داد که بر اساس آن تعاملات صنعت و دانشگاه روی ریل توسعه قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا که خود از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف است، ادامه داد: این رویکرد جدید در جذب نخبگان جامعه علمی کشور را علاوه بر دانشگاه علم و صنعت، با دانشگاه صنعتی شریف نیز در دستورکار قرار خواهیم داد تا ثمرات آن در پروژههای توسعهای سایپا مشهود باشد.
در ادامه این جلسه پیشنهادهای ارائه شده از سوی رئیس دانشکده خودرو دانشگاه علموصنعت به بحث و تبادل نظر گذاشته و مقرر شد کارگروه ویژه توسعه همکاریهای دو جانبه، علاوه بر تهیه و تنظیم تفاهم نامه ای بین گروه خودروسازی سایپا و دانشگاه علم و صنعت، اجرای برنامههایی از جمله همکاری در استفاده از پلتفرم طراحی شده در دانشگاه علم و صنعت، همکاری ویژه برای طراحی و تولید موتورهای کم مصرف و گیربکس های پیشرفته را در دستور کار قرار داده و برای تحقق هر چهسریعتر آنها برنامهریزی کند.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/