کد خبر: ۳۵۳۷۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۸

مقصر گرانی خودرو کیست؟

در حالی که بازار خودرو در رکود به سر می‌برد، اما قیمت‌ها به صورت قابل توجهی روند صعودی به خود گرفته است.
به گزارش خودروکار، بازار خودرو در سال ۹۹ نیز رویه سال گذشته خود را تغییر نداد و با افزایش قابل توجه کار خود را آغاز کرد تا توجه‌ها پس از مدت زمان کوتاه تعطیلی مجددا به این بازار جلب شود.

بازار خودرو به حدی آشفته است که نه تنها مردم و خریداران بلکه فعالان این بخش نیز متحیر مانده اند.

در حالیکه تمام کسب و کار‌ها به واسطه شیوع کرونا تعطیل بود و بازار خودرو نیز چنین شرایطی را تجربه می‌کرد، اما در اتفاقی عجیب قیمت‌ها در این بازار به گونه شدیدی افزایش یافت.

در فروردین ماه هر سال طبق یک قانون نانوشته پس از تعطیلات و به دلیل کاهش تقاضای خرید، قیمت خودرو به دلایل مختلف از جمله اتمام فصل مسافرت روند نزولی به خود می‌گرفت و تا اوایل تابستان افزایش قیمت اندکی می یافت.

در حالی که در سال جدید به دنبال شیوع ویروس کرونا و روال هر ساله، خریداران در فروردین ماه در انتظار کاهش قیمت بودند، اما شرایط به شکل معکوسی رقم خورد و نه تنها قیمت‌ها کاهش نیافت بلکه افزایش زیادی پیدا کرد.

اما سئوال اصلی این است در حالی که خرید و فروش به دلیل تعطیلی بازار و شیوع کرونا به پایین‌ترین حد خود رسیده و بازار در رکود به سر می‌برد چه شرایطی موجب شده تا قیمت خودرو تا این حد افزایش یابد.

هر چند در ابتدای هر سال کالا‌ها افزایش قیمت می یابند اما درباره خودرو که تعدادی از آن‌ها به وسیله دولت قیمت‌گذاری می‌شوند هنوز اتفاقی نیفتاده و دولت تنها یک جلسه برای آن تشکیل داده که آن هم خروجی خاصی نداشته و قاعدتا نباید قیمت‌ها در بازار تا این حد افزایش می‌یافت.

البته برخی از فعالان این بخش درباره افزایش قیمت خودرو موضوعات دیگری را نیز مطرح می‌کنند.

سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو درباره افزایش قیمت خودرو اظهار کرد: برخی از نمایندگی‌ها قبل از آغاز بکار نمایشگاه‌ها تعدادی خودرو را به صورت ویرایشی (کارتکس) با قیمت بالا به فروش رساندند و به دلیل اینکه به عنوان تریبون رسمی شرکت‌ها شناخته می‌شوند، هر قیمتی اعلام کنند خریداران و فروشندگان همان قیمت را مبنا قرار می‌دهند.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو افزود: همچنین محصولات برخی از شرکت‌ها در حال حاضر شماره گذاری نمی‌شود و خودرو‌ها پلاک ندارند که یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت‌ها است.

وی با بیان اینکه از زمان بازگشایی نمایشگاه‌ها قیمت‌ها حدود ۳.۵ درصد کاهش یافته است، گفت: با توجه به قیمت های بالا، تقاضا برای خرید خودرو بسیار کم است.

موتمنی با بیان اینکه تا زمانی که ویروس کرونا ریشه کن نشود تقاضا در بازار کم خواهد بود تصریح کرد: همچنین افرادی که در این بازار سرمایه گذاری می‌کنند در حال حاضر با احتیاط عمل می‌کنند و در انتظار برنامه خودروسازان درباره حجم تولید هستند.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تاکید کرد: البته طی روز‌های آینده با شروع رسمی معاملات شرایط مساعد تر خواهد شد و بازار به آرامی به حال عادی باز می‌گردد.



منبع: میزان

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار