به گزارش خبرنگار خودروکار، فعالان بازار خودرو معتقدند که قیمت ها به محدوده قیمتی حدود دو ماه پیش بازگشته اند و به دلیل نبود تقاضا، علاوه بر رکود شاهد افت قیمت ها در بازار هستیم. به اعتقاد آن ها این روند تا زمانی که سایه کرونا بر سر سلامت مردم وجود دارد، ادامه خواهد داشت و حتی شاید رکود بازار خودرو شدیدتر از وضعیت فعلی شود. این شرایط در حالیست که بدون شک در صورت گسترش نیافتن این ویروس و ادامه سفرهای نوروزی، بازار خودرو این روزها شرایط متفاوت تری را تجربه کرده وقیمت ها بیشتر از هر زمان دیگری روند صعودی به خود می گرفت. این در حالی بود که عرضه خودروسازان همچنان ادامه داشت اما به دلیل انتظار برای افزایش بیشتر قیمت ها، خریداری در بازار وجود نداشت که در این شرایط افزایش تقاضا به گران شدن قیمت خودروها دامن زده بود.
حال در شرایط فعلی فعالان این حوزه بر این موضوع تاکید دارند که قیمت خودروهای داخلی و وارداتی در این مدت از 10 تا 15 درصد دچار کاهش قیمت شده و پیش بینی می شود این روند نیز ادامه داشته باشد.
کاظم محمدی نیکخواه، عضو اتحادیه فروشندگان خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به پیش بینی های قبلی مبنی بر بازار نامساعد شب عید می گوید: کرونا باعث شده تا بازار خودرو به فراموشی سپرده شود و اگر قصد تغییر و یا خرید خودرو برای مسافرت های نوروزی را داشتند، این بیماری باعث از بین رفتن این انگیزه و اشتیاق شده است.
وی با بیان این که در حال حاضر بازار خودرو در حالت نیمه تعطیل به سر می برد، می افزاید: علاوه بر این که رغبتی برای خرید خودرو نیست شرایط نیز برای خرید مساعد نیست و حفظ جان در اولویت نخست مردم است.
محمدی نیکخواه ادامه می دهد: در هفته های اخیر شاهد کاهش 8 تا 12 میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی بوده ایم و مطرح شدن زمزمه های آزادسازی واردات در بودجه 99 نیز بر بازار تاثیر گذاشت به طوری که 10 تا 15 درصد قیمت خودروهای وارداتی کاهش قیمت را تجربه کرد این در حالیست که هر سال در بودجه جاری دولت درآمدی از محل واردات پیش بینی می شود اما در نهایت شورای نگهبان به آن رای نمی دهد.
عضو اتحادیه فروشندگان خودرو با تاکید بر این که با وجود کاهش قیمت ها همچنان خریداری در بازار وجود ندارد، تصریح می کند: بر اساس آخرین آمارگیری های انجام شده از مغازه داران نشان می دهد که بسیاری از آن ها بیش از 10 روز است که هیچ خرید و فروشی نداشته اند.
وی ادامه می دهد: پیش بینی می شود این روند همچنان ادامه داشته باشد چرا که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی این بیماری تا نیمه های اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت مگر این که معجزه ای رخ دهد.
محمدی نیکخواه با بیان این که نه تنها این وضعیت ادامه خواهد داشت بلکه پیش بینی وضعیتی به مراتب بدتر نیز انجام می شود، می گوید: تنها موضوعی که می توانست در شرایط فعلی بازار را وارد رکود عمیق تری کند و قیمت ها را بشکند این ویروس بود در غیر این صورت روندها همچنان افزایشی بود.
انتهای پیام/