خودروکار گزارش می دهد؛
تکانه های تولید ادامه دارد/ بررسی تاثیر نرخ ارز بر فعالیت خودروسازان
تولید خودرو در کشور گرچه در ابتدای سال جاری روند صعودی به خود گرفت اما با شروع نمیه دوم سال عملا دو خودروساز بزرگ کشور نتوانستند رکورد زنی های ابتدای سال را به صورت مستمر حفظ کنند.
به گزارش خبرنگار خودروکار، رکوردهای امیدوار کننده تولید خودرو در ابتدای سال جاری نوید روزهای امید بخشی هم برای قطعه سازان و هم برای مشتریان منتظر خودرو داشت اما به دلیل تداوم تحریم ها ومشکلات متعددی که برای تامین کننده ها بوجود آمد عملا این رکورد شکنی های تولید و عبور از سقف تولید ۲ هزار دستگاه خودرو در روز برای خودروسازان بزرگ دوباره دور از دسترس شد.
مشکلی که گرچه در سایپا با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته کمتر دیده می شود اما ایران خودرویی ها به دلیل تغییرات عمده مدیریتی هنوز نتوانسته اند شرایط مطلوبتر خود نسبت به رغیب جاده مخصوص خود در سالهای گذشته را امسال تکرار کنند.
از سوی دیگر حالا با افزایش نرخ ارز و انباشت تعهدات معوقی که از سالهای قبل برای خودروسازان باقی مانده و طبق دستور وزیر باید با قیمت های قدیم(تابستان ۹۷) به مشتریان تحویل شود، خودروسازان با بک چالش جدی دیگر مواجه هستند.
در این شرایط خودروسازان تا خرخره در زیان باید باز هم خودروهای خود را با زیان بیشتر تولید کرده و تعهدات قبلی خود را پاس کنند. از آن طرف قطعه سازان هم باید با نرخ بالاتری ارز برای تامین مواد اولیه خود تامین کنند و این وسط این بی ثباتی در نرخ ارز باز هم به تولید و به صورت مشخص به صنعت خودرو لطمه حدی وارد می کند.
به گفته کارشناسان صنعت خودرو، تداوم این بی ثباتی و افزایش نرخ ارز در شرایط کنونی می تواند برای صنعت خودرو بسیار گران تمام شود و اگر بانک مرکزی و دولت به سرعت به داد خودروسازان نرسد چه بسا این صنعت با ۶۰ صنعت وابسته خود به زودی با مشکلات جدی تری هم مواجه خواهد شد.
حال باید دید رییس بانک مرکزی که پیش از این خودروسازان را به فشل بودن متهم کرده بود حالا در این شرایط اقتصادی و در حوزه عملکرد خود می تواند شرایط نرخ ارز را به یک ثبات کلی حداقل حالا بعد از ۴ برابر شدن نرخ ارز نسبت برساند و یا این افزایش نرخهای ارز همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/