آن چه فولكس در اين همايش به نمايش گذاشت، گامي بلند در عرصه محاسبات كوانتومي بود كه پتانسيل هاي عظيم پيش روي اين فناوري را به خوبي نشان داد. به بيان ساده تر، فولكس نشان داد كه چه طور مي توان چالش هاي بسيار بزرگ در عرصه رياضيات را حل و فصل كرد.
محاسبات كوانتومي با استفاده از فيزيك كوانتوم، مي تواند با سرعت بسيار بالا، گزينه ها و احتمالات موجود در هر سيستم پيچيده اي را تحليل كند. يعني در كسري از ثانيه محاسباتي صورت مي گيرد كه انجام آن با كامپيوترهاي كنوني به هزاران سال وقت نياز داشت.
يكي از كاربردهاي ابتدايي اين محاسبات، در سيستم حمل و نقل و مكان يابي و ناوبري (navigation) است كه با سرعت بالا بهترين راه هاي اجتناب از ترافيك و تأخير را محاسبه مي نمايد. به اين ترتيب رانندگان به جاي آن كه در گلوگاه ها خودشان به معضل تبديل شوند و سرعت ترافيك را كاهش دهند، از مسيرهايي راهنمايي مي شوند كه نه تنها خودشان به ترافيك سنگين مواجه نمي شوند بلكه به كاهش ترافيك سنگين هم كمك مي كنند. به بيان ديگر، چون همه اين رانندگان با سيستم ناوبري و مكان يابي خود به يك شبكه متصل هستند، محاسبات كوانتومي خودروها را به مسيرهاي مختلف و بهينه هدايت مي كند طوري كه در اثر اين تقسيم بندي، بهترين و بهينه ترين حالت ممكن براي تردد خودروها تعريف مي شود.
با كامپيوترهاي امروزي، امكان محاسبه احتمالات، با وجود تعداد زياد خودروها، تعداد زياد خيابان ها، تعداد محدود گزينه هاي رانندگان و تصميم هاي متفاوت رانندگان وجود نداشت. به ويژه وقتي كه هر لحظه، تغييرات در سرعت حركت خودروها و تغييرات جزئي در مسير، در كل محاسبات تغيير ايجاد مي كنند كامپيوترهاي فعلي توان انجام اين همه محاسبه در كسري از ثانيه را ندارند.
محاسبات كوانتومي و كامپيوترها و پردازنده هاي جديدي كه با اين فناوري ساخته خواهند شد، پاسخگوي نيازهاي آتي بشر به ويژه در عصر گسترش هوش مصنوعي خواهد بود.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/