خودروکار گزارش می دهد؛
سو استفاده عجیب کلاهبرداران از نام امداد خودرو /چگونه فریب شرکتهای تقلبی امداد خودرو را نخوریم؟
چند سالی هست که کلاه برداران با سو استفاده از نام امداد خودرو تلاش می کنند تا پولی به جیب بزنند و در بیشتر مواقع با دادن وعده های دروغین و با جلب اعتماد مردم در این کار نیز موفق هستند. اما رانندگان و صاحبان خودرو چگونه می توانند این امدادخودروهای تقلبی را شناسایی کنند؟ این موضوعی است که در این گزارش به آن پرداخته ایم.
به گزارش خبرنگار خودروکار، در چند سال اخیر کلاه برداران با سو استفاده از نام امداد خودرو، تلاش می کنند تا در یک تماس تلفنی، مشتریان را ترغیب به پرداخت مبالغی کرده و برای آن ها کارت صادر کنند. آن ها مردم را به جریمه شدن و خواباندن ماشین شان در پارکینگ تهدید و از این حربه برای دریافت پول استفاده می کنند.
عجیب تر آنکه این شرکت ها در هنگام تماس با مردم اسم و مشخصات افراد را نیز در اختیار دارند و با جلب اعتماد مشتریان آن ها را فریب می دهند. اما پس از آنکه مردم مبلغی را پرداخت می کنند و کارت نیز درب منزل به آن ها تحویل می شود متوجه می شوند قرار نیست هیچ امدادی دریافت کنند.این کارت ها هیچ ارزشی ندارد و گاهی اواقات مشاهده شده که شماره تماس امداد خودرو ایران خودرو و سایپا روی این کارت ها نوشته شده است.
در همن رابطه عباسعلی غیاثی دبیر انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار می گوید:« مردم باید بدانند که انجمن صنفی شرکت های خدمات پس از فروش خودرو تنها متولی چهار شرکت بزرگ امدادخودرویی کشور، شامل «امداد خودرو ایران»، «امداد خودرو سایپا»، «امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی» و «امداد خودرو رفاه ایرانیان» است.»
او در مورد صحت و سقم شرکت هایی که عنوان می کنند تحت نظر انجمن صنفی امداد خودرو فعالیت می کنند وبه مردم عنوان می کنند که اگر کارت امداد خودروی ما را دریافت نکنید خودروی شما جریمه و یا در پارکینگ خوابانده می شود می گوید: «اصلا چنین چیزی در قانون پیش بینی نشده است. اگر این انجمن صنفی امداد خودرو مجوزی دارند باید مجوزشان را ارائه دهند. نمی گوییم به ما ارائه دهند اما برای روشن شدن موضوع بهتر است اگر مجوزی دارند در رسانه ها نشان داده شود. تا آنجایی که ما می دانیم مجوزی در کار نیست.»
دبیر انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو در مورد اینکه این شرکت های تقلبی در حال تماس با مردم هستند و مردم را فریب می دهند نیز عنوان می کند: « ما مدام در حال اطاع رسانی هستیم که 4 شرکت امداد خودرویی کشور تحت نظر انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو در حال فعالیت هستند.بنابراین امداد خودروی ایران با شماره تماس 096440 تمام محصولات ایران خودرو را و امداد خودروی سایپا نیز با شماره تماس 096550 تمام محصولات سایپا را تحت پوشش خدمات امدادی قرار می دهند. همچنین امداد خودرو رفاه ایرانیان با شماره تماس 02164026 چند شرکت با آن قرارداد دارند و عضو انجمن ما هستند. اگر هم تخلفی داشته باشند ما به تخلف شان رسیدگی می کنیم. امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز با شماره تماس0216423 نیز اعضای ما هستند که به مردم در زمینه امدادی خدمات می رسانند.»
او تاکید می کند: «مردم مطمئن باشند به خاطر نداشتن کارت امداد پلیس راهنمایی رانندگی هیچ خودرویی را جریمه نمی کند.»
غیاثی در پاسخ به این سوال که این هزینه هایی که از مردم تحت عنوان شرکت های انجمن صنفی امداد خودرو ایران گرفته می شود را مردم چگونه می توانند پیگری کنند می گوید:« قبلا این امدادخودروها زیر نظر وزارت راه بوده اند ولی در ریاست جمهوری مصوب شد که این شرکت زیر نظر وزارت صمت هستند. اگر شرکت های مدعی مجوزی دارند به وزارت صمت ارائه دهند و آن ها مجوز شان را به روز کنند و سپس اقدام کنند. اما از نظر ما این انجمن صنفی امداد خودرو مجوزی ندارد. و مردم باید به واحد شکایات وزارت صمت این موضوع را اعلام کنند»
دبیر انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو تاکید می کند: «هیچ کدام از چهار شرکت امدادی زیر شاخه انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو اقدام مشابهی با آنچه که امداد خودروهای تقلبی انجام می دهند ندارند و با مردم برای صدور کارت امدادی تماس گرفته نمی شود.»
او ادامه می دهد: «هنگام تحویل خودروهای صفر به مالکان در این مورد به آن ها اطلاع رسانی می شود. برای برخی از این خودروها کارت امداد به هنگام تحویل روی مدارک خودرو وجود دارد و یا برای آن ها صادر می شود. اما اگر کارتی صادر شود تنها چند روز به پایان ابطال کارت با مالک تماس گرفته می شود و به آن ها گفته می شود که اگر مایل هستید و چون چند روز به ابطال کارت امدادخودرو شما باقی مانده تشریف بیاورید کارت امداد خود را تمدید کنید. در این بین باز هم تاکید می کنم چیزی به اسم جریمه و قبض جریمه و خواباندن خودرو در پارکینگ در قانون دیده نشده است و امداد خودروهای واقعی اصلا چنین چیزی را به مردم نمی گویند.»
غیاثی در مورد اینکه مردم برای شکایت از این امدادخودروهای تقلبی به چه نهاد و سازمانی باید مراجعه کنند می گوید:« مردم با واحد شکایات وزارت صمت نیز می توانند تماس بگیرند و یا مکاتبه کنند. به انجمن صنفی ما نیز می توانند این امداد خودروهای تقلبی را گزارش بدهند. ما این اطلاعات را جمع آوری می کنیم و با مسوولین مربوطه در میان می گذاریم.»
او ادامه می دهد: «شماره های 81771 و 81761 تلفن های وزات صمت است که می توانند به واحد شکایات این نوع شکایات خود را اعلام کنند.»
به گزارش خودروکار، بر اساس صحبت های این مقام مسوول مشخص است که مردم نباید فریب شرکت های تقلبی را بخورند و نسبت به تماس های دروغین این شرکت ها نباید توجهی داشته باشند. اگر نیاز باشد رانندگان و صاحبان خودرو امدادی دریافت کنند در همان ابتدا یا برای آن ها کارت صادر می شود و یا با شناسایی آن 4 شرکت زیر نظر انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو می توانند برای دریافت خدمات اقدام کنند.
گزارشگر خودروکار؛ سپیده قاضی نژاد
انتهای پیام/