معاون وزیر صمت مطرح کرد:
جزییات برنامهریزیها برای خروج خودروهای کف پارکینگ
معاون امور صنایع وزارت صمت در خصوص خودروهای موجود در کف پارکینگ گفت: ما اگر تامین مالی را میتوانستیم انجام دهیم هماکنون شاهد خودروهای کف پارکینگ نبودیم. با این وجود در حال پیشروی در بحث خروج خودروهای کف پارکینگ هستیم.
به گزارش خودروکار، فرشاد مقیمی، معاون امور صنایع وزارت صمت در خصوص پرداخت تسهیلات به قطعهسازان اظهار کرد: در رابطه با پرداخت ۸۴۴ میلیون یورو به قطعهسازان این مورد نیاز ارزی در سال ۹۷ بود. مواردی پیشبینی شد که قطعهسازان نمیتوانستند ریسک را بپذیرند و آنها ارز را تحویل میگرفتند و در زمان بازپرداخت نیز باید ارز تحویل میدادند. در صورتی که خودرو و قطعات قیمت ثابت و مشخصی دارد و این قیمتها به روز است در نتیجه امکان ریسک وجود نداشت. در نتیجه به سمت تسهیلات به صورت ریالی رفتیم.
عامل توقف خودروها در کف پارکینگها
وی ادامه داد: نمیتوان گفت تمامی خودروهای موجود در کف پارکینگ مربوط به عدم پرداخت ۸۴۴ میلیون یورو تسهیلات بوده اما بخش قابل توجهی به همین مورد ارتباط دارد. ما اگر تامین مالی را میتوانستیم انجام دهیم قطعا امروز شاهد خودروهای کف پارکینگ نبودیم. البته ما با روشهای مختلف دیگر نظیر واگذاری شرکتها تامین مالی را دنبال میکنیم. حتما در بحث مربوط به خروج خودروها از پارکینگ طبق برنامه در حال پیشروی هستیم. اولین اقدام این بود که ناقصی در تولید خودروهای روزانه را به صفر برسانیم که اگر آمارهای روزهای اخیر را نگاه کنیم به همین مورد رسیدهایم.
کاهش نیازها به خارج از کشور
مقیمی در رابطه با تجاریسازی خودروها اظهار کرد: در روزهای تعطیل برنامهریزی این است که خودروهای کف تجاری شوند و به بازار ورود پیدا کنند. در نتیجه ما در کاهش خودروهای کف پارکینگ موفق بودیم. اما با این وجود تامین مالی موضوع اصلی است که باید انجام شود و در حال حاضر با توجه به شرایط موجود امیدواریم اجرایی شود. لازم به ذکر است که نخستین نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید یک گام بلند است تا نیازهای ما به خارج از کشور محدود شود. در این نمایشگاه تعداد زیادی قرارداد بین خودروسازان و قطعهسازان منعقد میشود.
انعقاد قرارداد داخلیسازی بین خودروسازان و قطعهسازان
وی به ذکر نکاتی در خصوص داخلیسازی قطعات خودرو پرداخت و گفت: در زمینه داخلیسازی قطعات خودرو، قراردادی بین خودروسازان و قطعهسازان و منعقد شد و ۵ میز مشابه تخصصی برای انعقاد چنین قراردادهایی را تا پایان سال خواهیم داشت. در این رابطه قطعات را روی میز میگذاریم و مذاکرات و توافقات برای داخلیسازی و قیمتها صورت میپذیرد.
جزییات داخلیسازی قطعات خودرو
مقیمی در پایان گفت: در تمامی حوزههای الکتریکی، مکانیکی و قوای محرکه نیاز به داخلیسازی وجود دارد و فهرستی از این قطعات تهیه شده است. ابتدا این نیاز را مشخص کردیم و بین این که کدامیک دستیابی سریعتر دارد و این که کدامیک از این موارد ارزبری بیشتری را به خود اختصاص داده انتخاب بین آنها صورت میپذیرد. در این زمینه شناسایی مشکلات واحدها نیز صورت گرفته است و این نکته نیز در قراردادها وجود دارد که اگر در آینده معافیتی در زمینه تحریمهای ایجاد شد، روند ساخت قطعات توسط واحدها دچار تغییر نشود. ما حتما در بحث اقتصاد تولید باید توجه ویژهای داشته باشیم و اگر از نظر تیراژ به مقدار مناسب نمیرسیم حتما باید دولت حمایت داشته باشد.
منبع:گسترش نیوز
انتهای پیام/