به گزارش خبرنگار خودروکار، همزمان با کاهش میزان تولید خودرو، شاهد کاهش تقاضا در صنعت بیمه نیز بوده ایم این در حالیست که به گفته فعالان این حوزه، صنعت خودرو بخش زیادی از تقاضای این صنعت را شامل می شود. در همین حال به گفته کارشناسان این حوزه در سال های اخیر همزمان با ارتقای کیفی خودروها نیز ریسک بیمه ای در این صنعت کاهش یافته چرا که خودروها به طور مرتب مورد بازرسی فنی قرار می گیرند.
اسماعیل فلاح، مدیر بیمه های اتومبیل یکی از شرکت های بیمه ای در گفت و گو با خودروکار با اشاره به نقش شرکت های خودروساز در افزایش حجم تقاضای شرکت های بیمه ای می گوید: شرکت های خودروساز حجم عظیمی از خودروهای کم ریسک را وارد بازار می کنند و از آن جا که هرسال این خودروها به لحاظ فنی مورد ارزیابی قرار می گیرند، به نوعی شاهد کاهش ریسک هستیم در این شرایط کاهش تولید خودرو نیز بر صنعت بیمه و عملکرد آن تاثیر منفی داشته است.
وی با بیان این که حجم تولید خودروهای صفر علاوه بر این که از لحاظ فنی ریسک مناسبی دارد، به لحاط صفر بودن خودرو نیز مالکان آن احتیاط بیشتری می کنند که این امر منجر به کاهش ریسک شده است، می افزاید: خودروهای ایران خودرو به دلیل ماهیت و بدنه ، در سال نخست حداکثر بین 10 تا 15 درصد نسبت خسارت برای شرکت های بیمه ای به همراه دارند که این میزان در خودروهای سایپا و در سال هایی که برلیانس و ال 90 تولید می شد و در خانواده پراید در حدود 40 درصد خسارت برای شرکت های بیمه ای به همراه داشته است.
این کارشناس صنعت بیمه تصریح می کند: به صورت تجمیعی جانی و مالی نیز در 3 تا 4 سال اخیر که بدنه خودروها و همچنین به لحاظ فنی خودروهای سایپا قوی شده نسبت خسارت افزایش یافته و به 10 تا 15 درصد رسیده است.
فلاح با تاکید بر این که کاهش تولید نیز منجر به افزایش نسبت خسارت می شود، اظهار می کند: در چند ماه اخیر و با کاهش تولید خودرو میزان تقاضا برای انواع بیمه ها کاهش یافته و در این شرایط برای بهبود وضعیت نیز نمی توان دست به اقدامی زد مگر آن که با تکیه بر تبلیغات بر میزان تقاضا افزود.
وی ادامه می دهد: سالیانه بخشی از درصد بیمه شخص ثالث بابت تبلیغات به بیمه مرکزی واگذار می شود بنابراین باید با افزایش میزان تبلیغات از سوی بیمه مرکزی نسبت به ایجاد انگیزه در میان متقاضیان و کسانی که فاقد بیمه هستند، اقدام کرد.
مدیر بیمه های اتومبیل یکی از شرکت های بیمه ای با اشاره به اجباری بودن بیمه شخص ثالت اظهار می کندک با این حال آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد و هنوز هم تعداد خودروها و موتورسیکلت هایی که فاقد بیمه نامه هستند، میلیونی است که در صورت داشتن تبلیغات رسانه ای درست می توان بیمه هایی که فاقد بیمه نامه هستند را با در نظر گرفتن ریسک های مختلف جایگزین شرکت های خودروساز کرد.
به گزارش خودروکار، این شرایط در حالیست که به اعتقاد فعالان حوزه بیمه همزمان با کاهش تقاضا به دلیل کاهش تولید خودرو، شاهد کاهش بیمه بدنه خودرو نیز هستیم این در حالیست که نرخ بیمه بدنه خودروها همان نرخ های سال قبل بوده و نسبت به قبل افزایشی نداشته است. هرچند که به اعتقاد کارشناسان بیمه ای بهتر است همزمان با افزایش نرخ خودروها نسبت به افزایش نرخ بیمه اقدام کرد اما با این حال پیش بینی می شود در سال جاری تقاضا برای بیمه خودروها کاهش یابد چرا که متقاضیان بیمه از پس هزینه ها بر نمی آیند که این امر اثرات مطلوبی نخواهد داشت.
انتهای پیام/