خودروکار گزارش میدهد؛
بلاتکلیفی خودروسازان بزرگ برای سرمایه گذاری در آینده/صنعت خودرو به کدام سو می رود؟
بسیاری از خودروسازان بزرگ هنوز بلاتکلیف هستند و نمی دانند صنعت خودرو در آینده به چه سمت و سویی کشیده خواهد شد.آن ها همچنان بر سر دوراهی گیر کرده اند و نمی دانند که آیا باید میلیون ها دلار خرج ایجاد زیرساخت و تولید پلتفرم جدید برای تولید خودروهای الکتریکی به صورت انبوه داشته باشند یا همچنان به تولید خودروهای درون احتراقی ادامه دهند.
به گزارش خبرنگار خودروکار، خودروسازان در دنیای هنوز نمی توانند حدس بزنند که چه زمانی قرار است تغییرات گسترده ای در عرصه خودروسازی رخ دهد. آن ها همچنان بر سر دوراهی گیر کرده اند و نمی دانند که آیا باید میلیون ها دلار خرج ایجاد زیرساخت و تولید پلتفرم جدید برای تولید خودروهای الکتریکی به صورت انبوه داشته باشند یا همچنان به تولید خودروهای درون احتراقی ادامه دهند.
همچنین بسیاری نمی دانند که آیا زمان آن رسیده تا تحقیقات و توسعه زیادی در زمینه خودروهای خودران داشته باشند یا این سیستم همچنان در حد بازی های بچگانه بوده و قرار نیست به این زودی ها وارد بازار شود؟ یا حتی آیا سرمایه گذاری برای تولید پیشرانه های درون احتراقی با مصرف کمتر و پاکیزه تر مفید هستند یا عمر آن ها به پایان رسیده و هر سرمایه گذاری یک ضرر هنگفت به شمار می آید؟ واقعا برای آینده این صنعت چه نسخه ای باید پیچیده شود؟
هر کدام از این سوالات توسط تحقیقات جدید که از سوی موسسه CAR انجام شده، تقریبا پاسخ داده می شود. بر اساس این تحقیقات در حال حاضر خودروسازان در بالاترین میزان سود از محل فروش خودروهای شاسی بلند و وانت هستند. همچنین میزان درآمد آن ها از فروش کراس اوورها نیز بیشتر از خودروهای سواری اعلام شده است. با این حال جهانی سازی و همچنین ایجاد قوانین سختگیرانه برای خودروهای الکتریکی در شهرها و کشورهای مختلف مانند چین و فرانسه، ایجاد تارگت های فروش برای خودروهای الکتریکی در دیگر نقاط دنیا و ممنوعیت های مختلف برای حذف موتورهای درون احتراقی تا سال 2030 دنیا را به سمت خودروهای برقی سوق می دهد که به نظر متوقف شدنی نیست.
خودروسازان بزرگ دست به کار شده و سرمایه گذاری های متعددی در زمینه های مختلف برای تکنولوژی های جدید و پیشرانه های تازه داشته اند اما پیش بینی ها می گویند که هر سرمایه گذاری تنها برای توسعه تکنولوژی خودروهای الکتریکی و پلتفرم های متصل انجام می شود، حداقل تا 10 سال آینده به سوددهی نخواهند رسید که امری عادی در این صنعت به شمار می آید.
البته این مورد برای بسیاری از خودروسازان چیز خاصی به شمار نمی آید و آن ها بدون مشکل در حال سرمایه گذاری هستند برای مثال جنرال موتورز، اعلام کرد با سرمایه گذاری انجام داده احتمال می دهد که خودروهای برقی تا سال 2021 به سود دهی برسند. دیگران نیز سرمایه گذاری های هنگفتی در همین زمینه داشته اند که اگر سرعت تغییرات زیاد نباشد سرمایه آن ها نیز معلق خواهد ماند. بین سال 2009 تا 2017 تنها 9.8 میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه الکتریکی کردن خودروها انجام شد اما در یک سال گذشته این عدد به 90 میلیارد دلار رسیده است که بخش اعظمی از آن برای کشور چین است.
تحقیقات این موسسه نشان می دهد که مصرف کنندگان نیز ممکن است در آینده آنچنان که باید به این خودروها علاقه نشان ندهند و تا سال 2024 تنها 3 درصد از خودروها پیشرانه متفاوت داشته باشند همچنین تنها 8 درصد از خودروها تا سال 2030 با فناوری روز همراه هستند و الباقی با پیشرانه های درون احترافی فعالیت می کنند.
اگرچه این تمام ماجرا نیست و تحقیقات دیگری نیز در این زمینه انجام شده است که بیشتر تمرکز بر روی پیشرفت زودهنگام و سریع فناوری باتری ها دارد. برای مثال تحقیقات یک موسسه معتبر در لندن نشان می دهد که: پیشرفت و توسعه های صورت گرفته در سال 2017 نشان دهنده آن هستند که دنیا به سمت فروش 10 میلیون خودروی برقی تا سال 2025 حرکت می کند و این موضوع انکار ناپذیر است. با این حال اگر این پیش بینی خوش بینانه نیز محقق شود بازهم هنوز جمعیت زیادی از مردم دنیا بر خودروهای درون احتراقی تکیه دارند و این پیشرانه ها تا یک دهه دیگر حداقل در میان ما خواهند بود.
تحقیقات در مورد خودرهای خودران نیز نشان میدهد که این نوع وسایل نقلیه تا 2030 آنچنان رشدی نخواهند داشت اما احتمال آن می رود که در میان سال 2030 تا 2040 رشد چشمگیری داشته باشند با این حال تا آن زمان راه زیادی باقی مانده و هنوز نمی توان به طور دقیق در مورد آن پیش بینی کرد.
به گزارش خودروکار، در نهایت باید عنوان کرد که تحقیقات جدید نشان می دهد که هنوز خودروسازان با این تغییر و تحول اساسی در صنعت خودروسازی هماهنگ نشده اند و باید یک تصمیم جدی را برای آن اتخاذ کنند.
انتهای پیام/