به گزارش خبرنگار خودروکار، نمایشگاه خودرو تهران پس از دوازده سال بار دیگر در محل برگزاری نمایشگاه های دائمی شهر آفتاب برای اولین دوره در سال 1395 برگزار شد. بزرگی و شکوه بیشتر این نمایشگاه مخصوصا از دیدگاه ابعادی تنها تفاوت فاحش آن با سایر نمایشگاه های تکراری ملی در کلان شهر های دیگر چون اصفهان، مشهد و شیراز بود.
اوج شکوفایی این نمایشگاه بدون شک در سال 1396 و دوران پسا برجامی به شمار می آید که بسیاری از خودروسازان اروپایی و چینی مستقیما در نمایشگاه حضور بهم رساندند و مستقیما در غرفه سازی ها و صرف هزینه های بازاریابی و تبلیغات نقش داشتند. سال 1396 صنعت خودرو کشور به واسطه عقد قرادادهای جدید خودرویی رو به رشد گذاشته بود و جنب و جوش نمایشگاه خودرو تهران با حضور مستقیم برندهای خارجی نیز خود نشانگر پتانسیل بالای بازار خودرو کشور و اهیمت آن برای خودروسازان خارجی بود.
از عرش به فرش
سال 1397 اما از همان ابتدا با سختی هایی آغاز شد که ادامه یافتن آن در طی سال و تاثیری که بر نمایشگاه های استانی مهم چون شیراز و مشهد گذاشت به خوبی نشان داد که امسال برای نمایشگاه خودرو تهران سال دشواری خواهد بود.
از بسته شدن سایت ثبت سفارش و خود تحریمی واردات خودرو و قطعات خودرویی تا افزایش نرخ ارز، فرار سرمایه گذاران خارجی و کاهش تیراژ تولید زیر بار تحریم های بین المللی، صنعت خودرو کشور را به جایی کشاند که امروز جز برخی دردانه های خودروسازی داخلی هیچ خودروساز دیگری توان صرف هزینه برای حضور در مهم ترین رویداد خودرویی سال را ندارد چه برسد به وارد کنندهای خودرو که چندین ماه است به کمک خودتحریمی های دولتی با مشتریان ناراضی و پرسنل تعدیل شده دست و پنجه نرم می کنند.
علیرضا عاجزی، مسئول برگزاری سومین دوره نمایشگاه بین المللی خودرو تهران در رابطه با این رویداد مهم خودرویی سال به خبرنگار خودروکار عنوان می کند: «سومین دوره نمایشگاه بین المللی خودرو تهران در تاریخ 18 تا 21 دی ماه پس از نمایشگاه قطعات خودرو در محل برگزاری نمایشگاه های دائمی شهر آفتاب بر گزار می شود.»
او در رابطه با امکان تلفیق نمایشگاه قطعات و خودرو با یکدیگر در نمایشگاه پیش رو می گوید: «از دو دوره پیشین نیز تصمیم بر آن شد که نمایشگاه قطعات در نمایشگاه تخصصی خودرو ترکیب نشود. از این رو سال جاری نیز تنها نمایشگاه ویژه خودرو برگزار خواهد شد.»
مسئول برگزاری سومین دوره نمایشگاه خودرو تهران با مد نظر قرار دادن شرایط اقتصادی جامعه و وضعیت فعلی صنعت خودرو در رابطه با رونق و استقبال از نمایشگاه خودرو تهران سال 1397 این گونه ادامه می دهد: «امسال شرایط بسیار متفاوت است. بسته بودن ثبت سفارش و منع واردات خودرو به کشور مقداری ریزش در تعداد شرکت کنندگان نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته خواهیم داشت.»
عاجزی تاکید می کند: «حضور در نمایشگاه صرفا ویژه فروش محصول در نمایشگاه نیست. شرکت های خودرویی می توانند با حضور در این نمایشگاه خدمات پس از فروش خود را به نمایش بگذارند و همچنین با حضور خود پایداری خود در بازار را اعلام کنند و پشتیبان و دلگرمی مشتریان و خریداران خود باشند. اما متاسفانه در کشور ما دلیل اصلی حضور در نمایشگاه بازاریابی و فروش محصول است.»
او در اشاره به تعداد شرکت کنندگانی که تا کنون برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند می گوید: «حتی تحت این شرایط سه شرکت وارد کننده و هشت شرکت خودروساز داخلی تا کنون برای حضور در سومین دوره نمایشگاه خودرو تهران اعلام آمادگی کرده اند که حضور خود را وابسته به بسته یا باز بودن سایت ثبت سفارش نمی دانند و تا آینده نزدیک که سایت ثبت سفارش خودرو بازگشایی شود، در این نمایشگاه به ارائه شرایط خدمات پس از فروش خود مشغول خواهند بود.»
به گزارش خودروکار، علیرضا عاجزی در پایان بدون ذکر نام شرکت کنندگان بر حضور عمده خودروسازان داخلی کشور در این نمایشگاه تاکید کرد با اوضاعی که بازار این روزهای کشور پس از پا پس کشیدن برندهای خودروساز خارجی دارد، پیش بینی می شود سومین دوره نمایشگاه خودرو تهران با استقبال همیشگی مواجه نشود و در عوض فرصت بسیار خوبی را به خودروسازان داخلی دهد تا محصولات تاریخی و تکراری خود را برای هزارمین بار و به کمک طرح های فروش مختلف به فروش برسانند.
خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
انتهای پیام/