به گزارش خبرنگار خودروکار، از اوایل تابستان امسال و با افزایش نرخ ارز در کشور و مشکلات به وجود آمده بر سر ترخیص تعداد زیادی قطعات خودرویی همچون پرداخت ما به التفاوت ارزی، حدود 70 هزار دستگاه خودرو توسط خودروسازان داخلی ناقص تولید شد.
اما در هفته نخست شهریورماه جاری دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور به خودروکار اعلام کرد که در مدت زمان تعطیلی 15 روزه خطوط تولید خودروسازان حدود 20 هزار دستگاه از این خودروها تجاری سازی شدند. حال این پرسش مطرح است که با توجه به روند تسهیل و تعجیل در ترخیص کالاهای در گمرک مانده و اعمال آن از روز شنبه هفته جاری، در حال حاضر چه تعداد قطعه خودرویی وارد کشور شده است و پیش بینی می شود چه تعداد خودروی ناقص تولید شده تجاری شود؟
آرش محبی نژاد-دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور در همین زمینه به خبرنگار خودروکار می گوید: « موضوع گمرکات و تسهیل گری در ترخیص قطعات آغاز شده اما هنوز برخی قطعات برای ترخیص همچنان با مشکلات بانکی و پرداخت ما به التفاوت همراه هستند».
او در پاسخ به آخرین وضعیت تجاری سازی خوردوهای ناقص تولید شده می افزاید: « از سویی دیگر تعداد خودروهای ناقص در کف کارخانه ها تغییری نکرده است. چرا که 20 هزار خودروی تجاری شده هم در مدت زمات تعطیلی خطوط تولید نهایی شد. از این رو در حال حاضر همه انرژی خودروسازان روی خودروهای تولیدی جاری شان است».
محبی نژاد تاکید می کند: «در شرایط فعلی چندان به تجاری سازی تعداد بالایی از این خودروهای ناقص تولید شده، خوش بین نیستیم. »
هشدار قطعه سازان نسبت به نابودی صنعت قطعه سازی
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور تاکید می کند: « در حال حاضر آنچه بیش از هر چیزی اهمیت دارد، تشکیل ستاد یا کمیته مقابله با تحریم های علیه صنعت خودرو در کشور است. چرا که باید سه قوای کشور با همفکری و همکاری یکدیگر به کمک این صنعت آیند و با تصمیمات درست، شکوفایی مجدد این صنعت را رقم زنند».
محبی نژاد اظهار می کند: « در غیر اینصورت وظیفه این انجمن است که بگوید صنعت قطعه سازی در خطر نابودی و تعطیلی کامل است و با برخوردهای قهری و اجباری اتفاقی نمی افتد، چرا که مساله امنیتی نیست و مشکل اقتصادی است. از این رو برای جلوگیری از خواب و نابودی این صنعت باید کمک شود تا این صنعت روی پای خود بایستد».
او با اشاره به تسهیل در ترخیص تعداد زیادی کالا و مواد اولیه از سوی کمرگ بیان می کند: « در رابطه با ترخیص قطعات خودرویی هنوز آماری دقیق در دسترس نیست، چرا که هنوز ترخیص قطعات با مشکلات بانکی مواجه هستند. اما برای ترخیص برخی قطعات لازم به ذکر است که عدم دریافت ما به التفاوت ارزی تنها برای قطعات از پیش خریداری شده است و این امر به هیچ عنوان به خریدهای آتی مربوط نخواهد بود».
او ادامه می دهد: « در خوش بینانه ترین حالت ممکن و در صورت خرید قطعات جدید، خودروسازان می توانند از ارز بازار ثانویه استفاده کنند، از این رو نه ارز دولتی و نه عدم پرداخت ما به التفاوت ارزی به خریدهای جدید مربوط نمی شود».
به گزارش خودروکار، در حالی که از روز شنبه تسهیل در ترخیص مواد و کالاها از گمرک آغاز شده است، هنوز آماری از میزان قطعات ترخیص شده به گوش نرسیده است.
گزارشگر خودروکار؛ نگار میرکریمی
انتهای پیام/