یادداشت/
مونتاژکاری نیازمند تخصص و دانش
هر محصول از قطعات کوچکتری تشکیل شده است که با مونتاژ کالای نهایی تولید میشود. مونتاژ تخصصی است که روی کیفیت محصولات پایانی اثرگذار است.

به گزارش خودروکار، در صنعت قطعه مونتاژ مجموعهای از قطعات که قطعه اصلی را تشکیل میدهد صنعتگر داخلی تخصص لازم را ندارد و تنها کپیکار است. در واقع، کسی که مجموعهها را میسازد خود طراح قطعات و مجموعه آن بوده و در این کار از دانش کافی برخوردار بوده است. برای نمونه، فردی که طراح سیستم الکترونیکی دینام است میتواند کار مونتاژ را انجام دهد اما قطعهساز ایرانی با روش مهندسی معکوس در حال فعالیت است و مبادرت به تولید همان قطعه یا قطعات میکند.
البته در این مجموعهسازی و مونتاژ، به نوعی روابط افراد سبب سفارش و مونتاژ قطعات میشود که در نهایت، کیفیت لازم را نیز ندارد. سفارشدهندگان چون تصورشان این است که این نوع قطعات مونتاژی به تخصص خاصی نیاز ندارد، به افراد ناآشنا با این فن سپرده میشود که از ساختار قطعات و نحوه کارکرد سیستم آن هیچ نوع اطلاعی ندارند.
چالش دیگر این است که مونتاژ یک قطعه به چند نفر سپرده میشود و ممکن است تلورانس یکی بالا باشد و دیگری پایین. برای رفع این مسئله باید هنگام سفارش و تقسیم کار هر بخش از تامین قطعه و در نهایت مونتاژ آن درست مدیریت شود.
قطعهساز کار خود را درست انجام میدهد ضمن اینکه وقتی سخن از میلیمتر در ساخت قطعات میشود حداقل و حداکثر خطا در نظر گرفته میشود و این امری طبیعی است. مونتاژکننده خود باید با توجه به مهارتش تشخیص دهد قطعات را چگونه با یکدیگر مونتاژ کند که در این زمینه در کشور خلأ وجود دارد. انجام هر کاری ضرورت دارد به افراد خبره همان صنف سپرده شود تا عملکرد محصول از جمله قطعه دچار مشکل نشود.
علیاکبر جوانروح / کارشناس صنعت قطعه
منبع: گسترش صنعت
انتهای پیام/