به گزارش خبرنگار خودروکار، سیمبل به عنوان نسل جدید لوگان به بازار ایران آمد و در اولین روزهای فروش توانست نظر بخشی از بازار را به سمت خود بکشاند. جمشید حسینی، مدیرعامل نگین خودرو، در کنفرانس خبری رونمایی از سیمبل به این نکته اشاره کرد که «این خودرو بعد از چند وقتی می تواند نظر بازار را به سمت خود بکشاند و برتری های خود را نسبت به چینی های هم رده قیمتی به مشتریان اثبات کند».
به گفته نگین خودرو، باور این مسئله در روزهای اول عرضه این خودرو سخت بود. زیرا چینی ها در بازار کمتر از 100 میلیون تومان جایگاه خوبی را پیدا کرده بودند و با ارائه آپشن های متنوع، نظر مردم را به سمت خود کشانده بودند. حال امسال، شاهد آن هستیم که طبق آمار فروش این خودرو و خودروهای چینی، سیمبل از رقبای هم قیمت چینی فاصله گرفته است.
با توجه به آمار فروش نگین خودرو در سال 95 و آمار فروش و برنامه تولید خودروهایی چون چری آریزو 5، فاو بسترن B50F و جک J5 شاهد آن هستیم که بالاخره خودروی اروپایی رنو سیمبل جایگاه خود را در بازار ایران پیدا کرده است و با فاصله چند صد دستگاهی، رقبای چینی را پشت سر گذاشته است.
حال چگونه سیمبل به این سطح از آمار فروش رسیده است؟رنو سیمبل با گذشت زمان ثابت کرد که به مراتب استهلاک کمتری از رقبای چینی دارد و همچنین قیمت قطعات آن، کمتر از خودروهای به ظاهر ارزان قیمت چینی است. از طرفی تهیه قطعات مصرفی این خودرو مانند لنت، فیلتر هوا و روغن و... به مراتب راحتتر و در دسترس تر از سایر خودروهای رقیب است. این مسئله به خاطر حضور تندر90 و ساندرو در بازار ایران اتفاق افتاده که شباهت فنی زیادی بین آن ها برقرار است.
وقتی از منظر دیگر به سیمبل نگاه می کنیم، به عنوان تنها خودروی غیر چینی بازار 60 تا 80 میلیون تومان شناخته می شود که این روزها بسیاری از خریداران خودرو به خاطر برخی حواشی خودروهای چینی، به دنبال خودرویی با اصالت می گردند. همین مسئله باعث شد تا فروش سیمبل روز به روز افزایش پیدا کند. یکی از اصلی ترین دلایل را می توان هزینه نگهداری کمتر سیمبل نسبت به رقبا دانست.
ولی از طرفی خودروهای چینی با طراحی جدید و امکانات بیشتر هم تا حدود زیادی در بازار ایران موفق ظاهر شده اند. سانروف، ایربگ های بیشتر، طراحی شبه کره ای و... باعث شده تا هنوز هر ساله چند هزار مشتری به سراغ خودروهای چینی در رده قیمتی 60 تا 80 میلیون تومان بروند.
اما شاید آن طور که باید و شاید، سیمبل را نشناخته اند و همین مسئله باعث شده تا به سمت خودروهای چینی حرکت کنند. اگر به کابین سیمبل نگاهی ساده بیاندازید، با امکانات به نسبت خوب و کاربردی طرف هستید.
سیستم تهویه اتوماتیک، کروزکنترل، سیستم محدوده کننده سرعت، شیشه ها و آینه های برقی، گرمکن آینه های جانبی، کامپیوتر سفر، گیربکس اتوماتیک و تیپ ترونیک، مانیتور، نوگیشن فعال در ایران، سنسور پارک عقب، چراغ روشنایی روز، سنسور دما، بلوتوث و... از امکانات کاربردی رنو سیمبل به حساب می آیند. در بحث ایمنی هم می توان تا حد زیادی بیشتر به سیمبل اعتماد کرد.
زیرا پلتفرم این خودرو در تست های Euro Ncap در سال 2013، چهار ستاره ایمنی را دریافت کرده است و در بازنگری های سال 2014 و 2015 با تغییر نحوه تست ها، همچنان به عنوان خودرویی با چهار ستاره ایمنی در بازار جهانی شناخته می شود.
در نهایت می توان به این جمع بندی رسید که رنو سیمبل با اثبات کیفیت، کم استهلاکی و معرفی درست امکانات کاربردی توانست نظر بخش مهمی از بازار را به سمت خود بکشاند و معیارهایی را برای خرید معرفی کند که در اکثر چینی ها یافت نمی شود.
انتهای پیام/