کد خبر: ۱۶۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۸
خودروکار از اولین آزمایش رانندگی لوکسژن U5 گزارش می دهد؛

جسور هوشمند/ ژن لوکس در کالبد تایوانی

لوکسژن، خودروساز تایوانی که عمری نزدیک به یک دهه دارد خوشبختانه به لطف حضور شرکت آرمان موتور کویر به زودی به خیابان های ایران نیز پا خواهد گذاشت. محصولات برند لوکسژن در بازه قیمت رقابتی به بازار عرضه خواهند شد و آنچه لوکسژن را از سایر رقبا جدا می کند دو فاکتور هوشمندی و زادگاه غیر چینی آن است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، آرمان موتور کویر اعلام کرده است که در مرحله اول چهار مدل S3، S5، U5 و U6 را برای بازار ایران در برنامه دارد که سری U کد محصولات شاسی بلندهای این برند و سری S کد محصولات سواری های این خودروساز است. آنچه در ادامه می خوانید آشنایی با کراس اوور ساب کامپکت U5 از برند لوکسژن است که با شعار "جسور هوشمند" به بازار معرفی می شود.

این برند پیش از آنکه مستقیما وارد صنعت خودروسازی شده و محصولات خود را ارائه کند، بیش از نیم قرن در تولید محصولات برندهای میتسوبیشی و نیسان فعال بوده است و از این جهت در صنعت خودروسازی دست طولانی دارد.



جسارت در ظاهر
ابعاد خارجی U5 در طول×عرض (آینه تا آینه)×ارتفاع برابر با 4395×2048×1607 میلی متر است که تحلیل و هضم جلوه ظاهری آن در نگاه اول کمی زمان بر است. این دقیقا ویژگی خودروهای اگزاتیک (عجیب و غریب) و دقیقا همان تاثیری است که طراح می خواهد بر اطرافیان خودرو بگذارد: درگیر کردن ذهن بیننده. پیچیدگی ظاهری نمای خارجی U5 از همان بخش جلویی خودرو با راهنماهای کشیده شده بر روی گلگیرها تا ستون A آغاز می شود که چهره ای مانند یک موجود خشمگین را القا می کند. موج و شکست های بدنه در نمای جانبی که بخصوص در ناحیه گلگیرها نمود بیشتری پیدا می کند، به طراحی ناهمگون و غیر دایره ای که اولین بار در طاق گلگیر محصولات لامبورگینی رویت شد، بی شباهت نیست.



جلوه عجیب و خطوط شکسته U5 به بخش انتهایی خودرو نیز راه یافته است. در پنجم خودرو ضمن داشتن زاویه ای بسیار تند، بصورت دو تکه طراحی شده است تا هرچه بیشتر بر حجم خطوط شکسته تاکید کند. همچنین متناسب با این سبک طراحی، چراغ های زیبای مثلث مانند عقب با تکنولوژی دیودهای روشنایی (LED) در شب جلوه ای به مراتب زیبا تر می یابد. ناگفته نماند که طراحی دو رنگ نمای بیرونی در کنار حق انتخاب رنگ های بسیار خاص و جذاب از مهم ترین المان های ظاهری U5 به حساب می آید.



تمایز در نمای داخلی
نمای داخلی در نگاه اول تلاش بسیار دارد تا ساده جلوه کند اما بدون شک این سیستم مولتی مدیا خودرو با نمایشگر لمسی 12 اینچی است که تمرکز هر بیننده ای را می رباید. ابعاد این سیستم مولتی مدیا با 1.9 اینچ برتری، از سیستم مولتی مدیا لمسی BYD S7 نیز بزرگتر و در نتیجه در ایران بی سابقه است.


به لطف این نمایشگر بزرگ تقریبا همه کلیدهای کنترلی از روی داشبورد حذف شده و تنها 7 کلید مربوط به سیستم تهویه مطبوع دیجیتال، گرمکن شیشه ها و سیستم صوتی بر پایین آن نقش بسته اند که بالا و پایین می روند.

دو نشانگر حجم باک و دمای پیشرانه تنها المان های آنالوگ موجود در کابین U5 است و سایر نشانگرها همگی از نوع دیجیتال هستند. متریال و مواد به کار رفته در کابین از جمله روکش چرم صندلی ها و کاورهای شبه طرح کربن کیفیت قابل قبولی دارند و نمای دورنگ داخلی با بخیه های متمایز جلوه اسپرتی به داخل خودرو می بخشد.


محفظه بار U5 بصورت استاندارد 422 لیتر حجم دارد که با درنظر گرفتن قابلیت خوابیدن صندلی های ردیف عقب این ظرفیت به شکل چشمگیری افزایش پیدا می کند. ناگفته نماند که این حجم به سادگی به دست نمی آید و فضای بار جادار بودن خود را تا حد بسیار زیادی مدیون ابعاد کوچک تایر زاپاس موقت است. با این حال فضای پای سرنشینان عقب خودرو با مدنظر داشتن فاصله محورهای 2620 میلی متری بسیار قابل توجه است چراکه از برخی رقبا به شکل محسوسی جادارتر است.

مغز متفکر
آپشن های U5 در این سگمنت در نوع خود منحصر به فرد است. اگرچه برند لوکسژن منطبق بر سلیقه مردم آسیای شرق، اعتقادی چندانی به صندلی های برقی به عنوان آپشنی کارآمد ندارد (هر راننده هربار فقط یک بار صندلی را تنظیم می کند. از این رو صندلی برقی تنها آپشنی سنگین وزن، دهان پر کن و لوکس به حساب می آید) و این ویژگی را در محصولات خود عرضه نمی کند، اما در استفاده سخاوتمندانه از سایر آپشن ها کوتاهی نکرده است.

طیف آپشن های کاربردی U5 شامل چراغ های مجهز به تنظیم برقی ارتفاع پرتاب نور و مجهز به روشنایی در روز و راهنماهای کشیده با طراحی متمایز، قابلیت ارائه نمای 360 درجه از اطراف خودرو و نمای بالا، ملقب به چشم عقاب (Eagle Eye) به کمک 6 عدد دوربین زاویه دید باز ویژه پوشش تمامی نقاط کور، یکی در جلو، یکی در عقب و دو عدد بر هر آینه جانبی که یکی از آن ها وظیفه پوشش تصویری فضای طرفین و دیگری وظیفه ارائه تصویر از نقاط کور دور از دیدرس آینه ها را بر عهده دارند، سانروف برقی، قابلیت اتصال بلوتوث با تلفن همراه و بلندگو قرار گرفته درون صندلی راننده به منظور ارائه صدایی رسا، سیستم کمکی پارک که در این سگمنت قیمتی در هیچ یک از رقبا ارائه نشده است، سیستم تهویه اتوماتیک، روف رک اسپرت، سیستم نمایش فشار باد تایر ها (TPMS)، طیف کامل خانواده سیستم کنترل پایداری نظیر ABS، EBD، TCS، ESC، سیستم کمک به آغاز حرکت در سربالایی، شش کیسه ایمنی هوا، کروز کنترل و کمربندهای پیش کشنده در جلو، سیستم ایموبلایزر، ارتباط چند رسانه ای سیستم مولتی مدیا THINK+ سری 4.0 ساخت شرکت HTC تایوان، نشانگر زاویه چرخ ها بر روی مانیتور که راننده را قادر می سازد محل دقیق عبور چرخ ها را در مسیر پیش رو مشاهده کند، قابلیت اتصال تلفن همراه به خودرو از طریق نرم افزار لوکسژن، قابلیت پذیرش فرمان صوتی، ورود و استارت بدون کلید، سیستم هوشمند کمک پارک و بسیاری از آپشن های رایج دیگر گوشه ای از پتانسیل های منحصر به فرد U5 برای تامین یک رانندگی ایمن و لذت بخش است.


احساس هوشمندی
پیشرانه 1.6 لیتری چهار سیلندر DOHC لوکسژن U5 مجهز به پوشش پلاستیکی کامل، به آرامی و بی صدا روشن می شود. این پیشرانه توان تولید حداکثر قدرت 120 اسب بخار در دور 6000 و حداکثر گشتاور 150 نیوتون.متر در دور 4200 را دارد و چون U5 از سیستم کمکی برقی فرمان استفاده می کند، توان تولیدی پیشرانه تنها صرف به حرکت در آوردن خودرو می شود. شاید بسیاری از افراد با شنیدن نام CVT در بخش انتقال نیرو U5 کمی دلسرد شوند اما باید واکنش گیربکس CVT ساخت جاتکو (JATCO) را به پدال گاز و شتابگیری ثانویه آن را بررسی کرد.


آغاز به حرکت با این خودرو 1283 کیلوگرمی به ظرفیت 5 نفر درست همانند رانندگی با بیشتر خودروهای CVT است با این تفاوت که حتی شتابگیری اولیه آن نیز با سرعت بیشتری انجام می شود. اگرچه کندی ابتدایی ذات همه گیربکس های CVT است اما U5 با اختلاف محسوسی از سایر رقبای مجهز به گیربکس CVT شتابگیری بهتری نشان می دهد. با گذر از سرعت 40 کیلومتر بر ساعت شتابگیری ثانویه خودرو آغاز می شود که به جرات می توان گفت پس از این سرعت، U5 روی حقیقی خود را نشان می دهد و بدون اغراق، توان حرکتی معادل رقبای CVT مجهز به پیشرانه توربو از خود بروز می دهد که با توجه به تنفس طبیعی بودن مانورپذیری آن قابل تحسین است.

حرکت با این خودرو هم چون خودروهای CVT دیگر نیازمند کمی همراهی است چرا که هیچ گیربکس CVT در دنیا ویژه سواری اسپرت ساخته نمی شود، بلکه تنها هدف این دست گیربکس ها تنها ارائه سواری اقتصادی و مصرف کمترین میزان سوخت است. با این حال این گیربکس برای افراد وسواسی و اسپرت پسندی که گیربکس های اتوماتیک سنتی را بیشتر می پسندند، می توانند از حالت ترونیک 7 سرعت این گیربکس استفاده و شخصا اقدام به تعویض دنده کنند، ضمن آن که خروج از حالت سواری اقتصادی و استفاده از حالت اسپرت نیز بر نحوه سواری U5 تاثیر مستقیمی می گذارد.


شتابگیری ثانویه و توان مانورپذیری U5 به اندازه ای متناسب است که حتی برخی کراس اوورهای کره ای نام دار هم رده را در خیابان تحریک به رقابت کند. با وجود CVT بودن گیربکس، کمی عادت کردن به نحوه سواری با خودرو، راننده را از حالت ترونیک گیربکس بی نیاز می کند.

سیستم تعلیق U5 در جلو از نوع مکفرسون استرات و در عقب از نوع یکپارچه غیر فعال است که در تئوری سیستم تعلیقی بسیار ساده و اقتصادی است اما آنچه از خود بروز می دهد سواری بسیار نرم و آرام در کنار عایق بندی خوب اتاق است که سکوت را به همراه دارد. اما در عین حال در مقایسه با سایر رقبایی که در بخش عقب از تعلیق مولتی لینک استفاده می کنند سواری آرام تر اما بسیار پایداری دارد.

مانیتور مولتی مدیا
استفاده از مانیتور بزرگ 12 اینچی به هنگام رانندگی می تواند برای راننده، بسیار حواس پرت کن باشد. البته لوکسژن همانند بسیاری دیگر از خودروسازی های پیشرو چون تسلا، کرایسلر، مرسدس بنز و ... در زمره اولین خودروسازانی است که از مانیتورهای این چنین بزرگ بهره می گیرد و بدون شک آینده نمای داخلی خودروها با مانیتورهای بزرگ همراه خواهد بود اما باید توجه داشته باشید که استفاده از این سیستم برای شما و دیگران خطر آفرین نشود.


حالت چشم عقاب (Eagle Eye) و حتی از آن بهتر، حالت نمایش نقاط کور در مانیتور بزرگ با وضوح بالا بدون شک برترین ویژگی هایی است که در U5 به کار راننده می آید. نمایش دو نقطه کور در دو طرف خودرو که از طریق آینه های جانبی قابل دسترسی نیست، تغییر مسیر و لاین و دور زدن را به شکل قابل توجهی ساده تر و ایمن تر می سازد. این ویژگی به هنگام راهنما زدن برای هر طرف موجب روشن شدن دوربین نقطه کور می شود. اگرچه نمای داخلی خودرو تقریبا هیچ دیدی نسبت به عقب خودرو ندارد، اما این سیستم قابلیت این را دارد تا با تنظیم در سه سرعت مختلف 30، 40 و 50 کیلومتر بر ساعت بصورت اتوماتیک دوربین عقب را نمایش داده تا در سرعت بالا راننده همواره از پشت سر خود آگاه باشد.

سیستم مولتی مدیا U5 با قابلیت اتصال دو USB و پورت AUX نیاز به کمی تمرین دارد تا مالک با تمام ویژگی ها و قابلیت های آن آشنا شود و باید تاکید کرد که خواندن دفترچه راهنما خودرو به شدت توصیه می شود. سیستم صوتی خودرو در سرعت بالاتر از 90 کیلومتر بر ساعت بصورت اتوماتیک بر حجم صدا می افزاید. هرچند عایق بودن و سکوت اتاق باعث می شود این افزایش صدا چندان ضروری به نظر نرسد اما بر ذات هوشمند U5 تاکید می کند.


سیستم کمک پارک
سیستم کمک پارک هوشمند لوکسژن U5 آپشنی است که در این رده قیمتی در میان رقبا بسیار منحصر به فرد است. این سیستم با کلید انحصاری در سمت راست مانیتور 12 اینچی فعال می شود و با فشردن آن بلافاصله گزینه های کاربردی ویژه نوع و نحوه پارک با خروج از پارک نمایان می شود.


این سیستم هوشمند با بهره گیری از سنسورهای سونار (سنسورهای فراصوت) و زاویه فرمان، با ارائه پیام های مختلف بر صفحه نمایشگر اقدام به راهنمایی راننده می کند. به این ترتیب که خودرو کنترل فرمان برقی را در دست گرفته و راننده تنها مسئول کنترل دنده، گاز و ترمز است. از این رو این آپشن سیستم کمک پارک خوانده می شود.

لوکسژن U5 در ایران
با توجه به وضعیت ناپایدار این روزهای بازار کشور و نرخ نامشخص ارز نمی توان از مسئولان شرکت لوکسژن انتظار ارائه قیمت قطعی و دقیق داشت. اما بنا است مدل U5 در بازه قیمتی 130 تا 140 میلیون تومان به کشور وارد شود. نمی توان این قیمت را ارزان نامید اما باید توجه داشت که U5 چه در بحث طراحی و چه در زمینه تکنولوژی و هوشمندی از هر نظر در سگمنت خود سرآمد است و با توجه به ویژگی ها و امکانات اولین خودرو هوشمند بازار کشور به حساب می آید. از این رو آن کسی که به سراغ لوکسژن می آید برخی کاستی ها، از جمله نبود صندلی برقی یا مجهز به گرم کن و سرد کن (این ویژگی در هیچ یک از محصولات لوکسژن ارائه نمی شود) را نادیده گرفته و بیشتر بر ظاهر منحصر به فرد، کیفیت سواری و ویژگی های هوشمندانه و آینده گرایانه آن متمرکز می شود.










خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار