کد خبر: ۱۵۴۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۸
«خودروکار» گزارش می‌دهد؛

رده بندی خودران ها از 1 تا 5 به چه معناست؟

تکنولوژی خودران رفته رفته در سراسر دنیا محبوب می‌شود. این تکنولوژی دارای پنج مرحله است وخودروسازان در تلاش اند تا با استفاده از تکنولوژی روز، محصولات خود را به مرحله پنجم برسانند.
به گزارش خبرنگار خودروکار، مراحل اول و دوم از ساده ترین و ابتدایی ترین مراحل هستند. در حال حاضر خودروسازان برای رسیدن به مرحله سوم تلاش می‌کنند. رانندگی بدون استفاده از فرمان برای مدت طولانی مرحله چهارم، و زمانی که به هیچ عنوان نیازی به استفاده از فرمان ندارید مرحله پنجم است.

مرحله اول:  تنها یک جنبه اتوماتیک است.
این مرحله ابتدایی ترین بخش بوده و در آن از اطلاعات بدست آمده از دوربین ها و سنسور های مخصوص استفاده می‌شود، اما راننده هم چنان مهمترین نقش را بر عهده دارد. این مرحله در اواخر 1990، زمانی معرفی شد که مرسدس بنز با استفاده از رادار و دوربین در خودروهایش استفاده کرد و در سال 2008 هوندا سیستم کمکی "رانندگی بین خطوط" را معرفی کرد، آغاز شد. این ها اولین قدم هایی بودند که در راه کم کردن مسئولیت راننده برداشته شد.



مرحله دوم: تراشه ها یک یا دو اصل را کنترل می‌کنند.
در مرحله دوم کامپیوتر ها چند کاره  آنقدر هوشمنده هستند تا با توجه به اطلاعات دریافت شده از منابع، کنترل سرعت و چرخاندن فرمان را بر عهده بگیرند. مرسدس می‌گوید که به مدت چهار سال این کار را انجام داده است. آخرین مرسدس کلاس S، دارای تکنولوژی مرحله دوم است. این سیستم عملکرد جهت یابی، ترمز و کنترل بنزین را بررسی کرده و با استفاده از اطلاعات مسیریابی ماهواره ای، نزدیک پیچ‌ها ترمز می‌کند. هم چنین بدون کمک راننده، فاصله لازم را با دیگر خودرو ها حفظ می‌کند.



مرحله سوم: خودرو می‌تواند اصول ایمنی را مدیریت کند.
مجمع مهندسان  خودرویی به این مرحله "رانندگی شرطی" می‌گویند. این مرحله حالتی است که در آن تمامی جنبه های رانندگی برای شما به صورت اتوماتیک انجام می‌شود اما وجود راننده لازم است. آئودی خودرو A8 خود را یک خودران مرحله سومی می‌داند. یعنی مرحله ای که تحت شرایط مشخصی، خودرو به صورت تمام اتوماتیک حرکت می‌کند. اما چگونه؟ با به روز رسانی نقشه ها، استفاده از پردازنده ها و رادار ها و سنسور هایی که اطلاعات را از محیط دریافت می‌کنند.



مرحله چهارم: در برخی مناطق تمام اتوماتیک است.
در اوایل دهه های بعدی، خودروها به صورت تمام اتوماتیک در مناطق مخصوص، به خصوص در کلان شهر ها رفت و آمد خواهند کرد. نقشه های HD، اطلاعات دقیق تر و... از پیشرفت های این مرحله هستند. کریستف ون هوگو می‌گوید:" در مرحله چهارم، لازم نیست شما رانندگی کنید. احتمالا به جای خریدن یک خودرو، فقط آن را کرایه می‌کنید. مثلا برای سفر به فلوریدا از آن استفاده نمی‌کنید اما برای دور زدن در اطراف نیویورک چرا. اینکه در مناطق مشخصی نقشه های فوق العاده دقیق داشته باشید آسان تر است."



مرحله پنجم: رانندگی اختیاری بوده و در همه جا اتوماتیک است

تفاوت بین مرحله پنج و چهار بسیار آسان است: این مرحله نیازی به مناطق مخصوص برای رفت و آمد خودران ها ندارد، بلکه خودران به صورت تماما مستقل قادر به حرکت و سفر در همه جا خواهد بود. چگونه؟ فرکانس ها، اطلاعات و کامپیوترهای پیشرفته دریافت کننده آن ها، این خودران‌ها را قادر به رانندگی تماما اتوماتیک و بدون نیاز به راننده می‌کند. پیش بینی شده است که تا سال 2035، تعداد خودران های سر تا سر جهان به 21 میلیون خواهد رسید.




مترجم خودروکار: پرستو مهدی قلیخان
منبع: Car Magazine
انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار