کد خبر: ۱۲۵۶۶
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰

قیمت و مشخصات کامل «هرور»

به دلیل عدم وجود خودرو آفرودر از سگمنت حقیقی و همه جا رو، پاژن تا سال های سال در کشور جولان داد. آخرین نمونه این خودرو یا جایگزین نهایی آن با نام هرور مجهز به پیشرانه دیزلی در کشور به تولید رسید.
به گزارش خبرنگار خودروکار، شرکت مرتب خودرو تنها به واسطه تولید خودروهای تخصصی شاسی بلند در دوران پس از انقلاب در بازار خودرو کشور به شهرت رسید، خودروهایی چون پاژن (شتر، گاو، پلنگی برپایه اتاق لندروور سانتانا)، سانگ یانگ موسو و پاژن های V6 که در بازار آفرود خوش درخشیدند در غیر این صورت نام مرتب خودرو جز فاجعه تولید، خدمات نامناسب و کیفیت فاجعه بار را با خود به همراه ندارد و به جرات در صدر لیست نامرتب ترین خودروسازان جهان قرار دارد.


نام هرور در سال 1391 بر سر زبان افتاد که در حقیقت همان اتاق خوشتیپ پاژن V6 البته با کمی تغییرات بود که حالا به پیشرانه کاملا متفاوتی مجهز شده بود.

پیشرانه 2.8 لیتری توربو دیزل چهار سیلندر خطی برند کامینز آمریکا (تولید شعبه چین) به قدرت 162 اسب بخار و گشتاور 360 نیوتون.متر مجهز به گیربکس 5 سرعت دستی گترگ آلمان (ساخت شعبه چین) و گیربکس کمک برقی بورگ وارنر و محورهای دانا آمریکا (هر دو ساخت شعبه چین) سوار شده است. از مزایای مهم این پیشرانه توان فنی بسیار بالا و مصرف پایین ترکیبی 8.3 لیتر در هر صد کیلومتر است که برای هرور به ارمغان آورده است اما مشکل پر کردن باک 100 لیتری گازوئیل یورو 4 که ان هم تنها در جایگاه های سوخت مناطق محدودی از تهران یافت می شود دردسرساز است.


کیفیت تولید و مونتاژ را می توان در کلمه ای با عنوان فاجعه خلاصه کرد. تنها شرکتی چون مرتب خودرو قادر بود ترکیب مهندسی برتری که در هرور به کار گرفته شده بود را از نمونه مشابه محبوبی چون فوتون تانلد (وانت شرکت ایران خودرو دیزل با موتور و گیربکس مشابه و کیفیت تولید بسیار بالاتر از هرور) به فاجعه ای چون هرور بدل کند.


اما هرور هم درست همانند پاژن های بنزینی V6 برای مالک هزینه اولیه 10 میلیون تومانی به همراه داشت تا به قول مالک ها خودرو تازه قابل استفاده شود.

برتری بی مانند هرور در مجموعه فنی پیشرانه توربو دیزل و گیربکس هماهنگ آن و همچنین توان آفرود بی نظیر این خودرو به عنوان یک آفرودر حقیقی است که جای ان به واقع در کشور خالی بود. با توجه به سهمیه اندک موتور و گیربکس شرکت مرتب خودرو برای ساخت هرور، قرار بود 400 دستگاه هرور به تولید برسد که بر اساس برخی روایات این شرکت حتی نتوانست میزان تولیدات خود را به 200 دستگاه برساند و از این رو هرور خودرویی کاملا دست ساز و تولید محدود به حساب می آید که از دیدگاه آفرود نوردی توانایی های منحصر به فردی دارد.


یافتن نمونه ای صفر تقریبا غیر ممکن است اما قیمت کارکرده هرور با توجه به توان فنی و سلامت بین 75 تا 85 میلیون تومان فی می خورد، هرچند قیمت های استثنایی و غیر واقعی حدود 120 میلیون تومان و حتی بالاتر نیز برای آن ثبت شده است. اگر از آن دسته افرادی باشید که به خودرو خود عشق می ورزند و دردسرهای آن را به جان می خرند، شاید باورش سخت باشد اما هرور یکی از معدود خودروهای آفرودی موجود در کشور است که در عمل می تواند پا به پای تویوتا FJ کروزر یا هایلوکس آفرود کند و از این رو یکی از بهترین گزینه های خرید در بازار دست دوم است. 


نزدیک ترین رقبای هرور فوتون تانلند و ایسوزو دی مکس هستند. هرچند هرور ساختاری SUT دارد اما در بازار کشور همچون دو رقیب دیگر از آن با عنوان وانت یاد می شود. در حال حاضر مدت ها است که هر سه آن ها از خط تولید خارج شده و هیچ یک از این سه خودرو در نمونه صفر کیلومتر یافت نمی شوند.


هرور شاهکاری بود که در دستان مرتب خودرو ویران شد اما بدون شک این خودرو با همه نقاط ضعفش همچنان یکی از قدرتمند ترین شاسی بلند های همه جا رو بازار کشور است که به دلیل توان آفرود بی نظیر و تعداد ساخت بسیار بسیار محدود، تملک آن شما را انگشت نشان خواهد کرد.

خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
تصاویر: گروه هرور سواران
انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار