گزینهای مغفول در صنعت خودرو
تجربه تکرار رشد دهه ۷۰ صنعت خودروی ایران در گرو توانمندسازی و قوی کردن بخشهای تولید و همچنین قطعهسازی است.

به گزارش خودروکار،در سالهای گذشته به واسطه محدودیتهای ایجاد شده ناشی از تحریمها، بیشتر قطعات از منابع خارجی تامین میشد اما هماکنون و در چند سال اخیر شاهد رشد مناسب صنعت قطعه بودهایم و آنچه امروز صنعت خودرو باید روی آن تمرکز کند، تنوع تولید و ارتقای کیفیت است و در این زمینه برای برونرفت از وضعیت گذشته باید از تجربیات کشورهای پیشگام در خودروسازی بهره برد.
اقدام خوب دولت یازدهم که در دستور کار قرار گرفت همکاریهای مشترک با نشانهای تجاری خارجی برای تولید محصولات جدید و صادراتی، همزمان با تعمیق ساخت داخل بود که با توجه به دستاوردهای این اقدام لازم است در دستور کار دولتهای بعدی نیز قرار گیرد.
بیشک هراندازه به خودکفایی در تولید قطعات دست یابیم، جریان تولید در داخل عملکرد بهتر و کاملتری خواهد داشت و این شرایط مسیر صنعتی شدن را بیش از پیش هموار خواهد کرد.در این میان ورود شرکای خارجی بر ادامه مسیر توسعه صنعتی نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود چراکه همکاری با آنها فضای بازار را به سمت رقابتپذیری بیشتر سوق میدهد و این جریان به افزایش کیفیت منجر خواهد شد اما نکته مهم در این همکاریها افزایش بهرهوری است.
این امر که هماکنون گزینه مغفول صنعت خودرو به شمار میرود جز با تغییرات اساسی در ساختار درونی خودروسازان به ویژه ساختار هزینهها، امکانپذیر نخواهد بود، این در حالی است که هماکنون هزینههای سربار در صنعت خودرو بالا و بهرهوری عوامل تولید پایین است.
بر این اساس برای رشد بهرهوری در صنعت خودرو باید به دنبال کاهش هزینه تولید و راهکارهایی در این زمینه بود که با نگاه به بازارهای صادراتی و استفاده از توان و سرمایه شرکتهای خارجی میتوان گامهای خوبی در این مسیر برداشت.
تمرکز بر استانداردهای کیفی تولید در صنعت خودرو نیز از دیگر موارد اساسی است که باید مدنظر قرار گیرد، بر این اساس هرچند کاهش هزینه سربار و دستیابی به بهرهوری نکته مهمی به شمار میرود اما بهطور قطع تمرکز بر استانداردهای کیفی موضوع مهمتری خواهد بود چراکه توجه به این مسئله میتواند کیفیت در تولید را ارتقا بخشیده و توسعه بازارهای داخلی و جهانی را به دنبال داشته باشد.
امرالله امینی - کارشناس صنعت خودرو
منبع: روزنامه گسترش صنعت
انتهای پیام/