به گزارش خودروکار، علیرضا شجاعی، سخنگوی اسبق وزارت صنعت گفت: خودروسازی جز صنایع استراتژیک در دنیا محسوب شده تا جایی که کشورهای خودروساز بزرگ دنیا دارای اقتدار سیاسی خاصی هستند و یا حتی کشوری مانند چین در آفریقا جاده مجانی می سازد تا بتواند بازار مناسبی برای خودروهای خود فراهم آورد.
او در ادامه افزود: مقیاس 1.5 میلیون تولید خودرو در سال به هیچ وجه اقتصادی نیست و تولید خودرو باید در حدی باشد که به صرفه بوده و بتواند ضمانت کیفیت و ماندگاری خودروساز را در بازار به وجود آورد.
مشاور مدیر سازمان مدیریت صنعتی بیان کرد: در گذشته صنعت خودروسازی کشور توانست در دنیا پیشرفت خوبی داشته باشد و حتی به مقام دوازدهم تولید کنندگان خودرو در دنیا برسد، اما متأسفانه در سال های گذشته با کاهش درجه، به رتبه 20 در دنیا رسیدیم.
او با اشاره به قراردادهای خودروسازان کشور با شرکت های خودروساز خارجی، تصریح کرد: قراردادهای خودرویی بیشتر جنبه واگذاری داشته تا توسعه ای و موجب بوجود آمدن توان بیشتری در خودروسازی کشور نشده، بلکه تنها ظرفیت های قدیم را جابجا کرده است.
مدیر انجمن مهندسین صنایع کشور اظهار داشت: در جوینت ونچرهای (نوعی از همکاری تجاری) خودرویی به دنبال کسب موقعیت بهتری برای صنعت خودروسازی باید باشیم زیرا این صنعت، صنایع متعدد دیگری را به دنبال خود می کشد و از این جهت به آن صنعت پیشران گفته می شود.
او همچنین اذعان داشت: برای رسیدن به صادرات 33 درصدی باید خودروسازی ازحالت دولتی درآمده و تابوی ایجاد شدن در جهت ضرورت دولتی بودن این صنعت شکسته شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/