به گزارش خودروکار، خودروهای پلاگین هیبرید (PHEV) نوعی از خودروهای انرژی نو هستند که از ویژگیهای خودروهای هیبرید و کاملا برقی بهرهمند هستند که در نتیجه این تکنولوژی، باتری لیتیومی این خودروها به صورت مستقیم از طریق پورت برق و به صورت غیرمستقیم از طریق موتور بنزینی شارژ می شوند.
نقش باتری در خودروهای پلاگین هیبرید
در حال حاضر در اکثر وسایل الکترونیکی قابل حمل مصرفیمانند تلفنهای همراه و لپتاپها به دلیل انرژی بالا در واحد جرم و حجم نسبت به سایر سیستمهای ذخیره انرژی الکتریکی از باتریهای لیتیومی استفاده میشوند. لیتیوم دارای نسبت قدرت به وزن بالا، راندمان انرژی بالا، عملکرد خوب در دمای بالا و عمر طولانی هستند.
باتریها چطور شارژ می شوند؟
بسته به نوع خودرو، باتری هم به چند روش شارژ می شود. بهترین و کارآمدترین مدل شارژ باتریها مربوط به خودروهای پلاگین هیبرید است که به دو روش قابلیت شارژ دارند. نخست اینکه این باتریها بدون وابستگی به پورت خارجی (مانند خودروهای کاملا برقی) از طریق مصرف بنزین و تبدیل شدن به انرژی الکتریکی شارژ می شوند که منجر به از بین رفتن اضطراب و نگرانی در سفرهای طولانی مدت می شود.
دومین روش که مناسب سفرهای شهری و روزمره است، شارژ باتری از طریق برق شهری و کابل شارژ است که در خانه یا در ایستگاه های شارژ عمومی انجام می شود.
تیگو 8 پرو پلاگین هیبرید از جمله خودروهایی است که در هر دو حالت کارکرد دارد و می تواند تا 75 کیلومتر پیمایش کاملا برقی و همچنین حدود 950 کیلومتر پیمایش هیبرید داشته باشد.
ایمنی کامل باتریها در هنگام بروز حوادث
برای جلوگیری از اشغال فضای صندوق عقب یا فضای داخلی خودروها، باتریها در خودروهای هیبرید، برقی یا پلاگین هیبرید در کف خودرو قرار میگیرند و در برابر رطوبت و ضربه کاملا عایق بندی میشوند.
برای جلوگیری از بروز هر مشکلی، بسته باتری با ایمنی بالایی محافظت میشود که در هنگام بروز حادثه یا تصادف، مشکلی به وجود نمیآید. از طرفی این باتریها در برابر گرما و سرمای زیاد مقاوم هستند و در شرایط محیطی مختلف به کارکرد خود ادامه میدهند.
باتریهای به کار رفته در تیگو 8 پرو پلاگین هیبرید در مراحل تست در شرایط گوناگون مانند تصادفات و دمای بالا یا پایین مورد تست و بررسی قرار گرفتند که در نتیجه این آزمایشها، باتری این خودروها دارای گارانتی 7 ساله یا 200 هزار کیلومتری هستند.
انرژی ذخیره شده در باتری دشارژ نمیشود
باتری لیتیومی به کار رفته در خودروهای پلاگین هیبرید به نحوی طراحی شدهاند که اگر خودرو مدت زمان طولانی حرکتی نداشته باشد، در هنگام استفاده مجدد نه تنها شاهد افت انرژی الکتریکی نخواهید بود، بلکه خودرو به راحتی به حرکت در می آید و اصطلاحا انرژی باتری دشارژ نمیشود.
کارشناسان خودرو اعتقاد دارند با توجه به تمرکز شرکتهای بزرگ جهان بر فناوری خودروهای انرژی نو و توسعه باتریهایلیتیومی، احتمالا در آینده این خودروها از تمام جهات به خصوص افزایش ظرفیت ذخیره انرژی و کاهش قیمت تمام شده رشد چشم گیری خواهند داشت و به انتخاب اول کاربران تبدیل خواهند شد.
انتهای پیام/