کد خبر: ۵۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱

ضرورت سرعت در همکاری‌های بین‌المللی قطعه‌سازان

برجام اثرات مطلوبی بر کل صنایع کشور برجای گذاشت و صنعت قطعه نیز از این امر مستثنا نبود. جریان مذاکرات و همکاری شرکت‌های قطعه‌سازی برای انتقال فناوری و دانش روز در حال پیگیری است اما سرعت این حرکت‌ها قابل‌قبول نیست.
به گزارش خودروکار، هرچند بسیاری از قطعه‌سازان مذاکراتی را با شرکت‌های خارجی آغاز کردند اما همچنان روند گشایش اعتبار و تبادلات بانکی با مشکلاتی مواجه است چراکه تاکنون سیستم بانکی در ایران نتوانسته آن‌گونه انتظار می‌رود به بانک‌های جهانی متصل شود که این مسئله هزینه‌هایی را برای انتقال پول و ارتباطات سریع‌تر به شرکت‌ها تحمیل می‌کند.

در این مدت باوجود نبود سرعت مناسب در مذاکرات، خوشبختانه در بخش‌هایی از صنعت قطعه سرمایه‌گذاری مشترکی انجام شده و بسیاری از شرکت‌ها قراردادهایی را با همتایان خود منعقد کرده‌اند و برخی در آستانه سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های خارجی قرار دارند.

با توجه به مذاکرات قطعه‌سازان با شرکت‌های بین‌المللی، انتظار می‌رود در ماه‌های آینده بسیاری از مذاکرات به نتایج نهایی رسیده و قراردادهای مشترکی در این زمینه منعقد شود. به هر میزان که در جریان همکاری‌ها خودروهای جدید به سمت افزایش داخلی‌سازی حرکت کنند قطعه‌ساز باید برای ارتقای سطح فناوری و استفاده از روش‌های نوین در اصلاح تجهیزات و ماشین‌آلات تولیدی خود اقدام کند که بهترین گزینه در جریان این اصلاحات، همکاری با شرکت‌های بین‌المللی است.

خوشبختانه با توجه به سیاست‌های جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت به نظر می‌رسد به هر میزان شرکت‌های بین‌المللی در افزایش ساخت قطعات در داخل کمک کنند سهم بیشتری از بازار ایران را خواهند داشت. ازاین‌رو شرکت‌های خارجی ناگزیرند در این مسیر، همکاری گسترده‌تری با قطعه‌سازان داخلی داشته باشند.

با افزایش درصد داخلی‌سازی قطعات، ضمن امکان بهتر تولید خودروها در داخل، انتقال دانش و تولید قطعات با فناوری‌های روز محقق خواهد شد همچنین با تولید قطعات در کشور از ارزبری غیرضروری جلوگیری شده و در کنار آن شاهد توسعه اشتغالزایی در کشور خواهیم بود.

ساسان قربانی - کارشناس صنعت خودرو
منبع: گسترش صنعت

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار