کد خبر: ۵۳۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵
خودروکار گزارش می دهد؛

ادامه روند افزایش تولید در گرو همکاری قطعه سازان/ داشبورد تولید به سر و صدا افتاد

سال جاری طبق آنچه وعده داده شده بود با افزایش تولید خودروسازان و کاهش خودروهای ناقص شروع شد اما ادامه روند افزایشی در تولید خودرو این روزها بیش از پیش به همکاری قطعه سازان نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، ابتدای سال جاری بود که دستورات 8 ماده رییس جمهور با جدیت در دستور کار شرکتهای خودروسازی قرار گرفت تا با افزایش 50 درصدی تولید نسبت به سال گذشته هم شرایط خودروسازان با افزایش بهره وری بهبود پیدا کند و هم بازار افسار گسیخته خودرو کمی رام شود.

در این روزها که اخبار افزایش تولید چند ده درصدی دو خودروساز بزرگ کشور رسانه ای شد و در کنار آن خودروسازان بخش خصوصی هم به خوبی توانستند ضمن افزایش تولید سبد محصولات عرضه شده در بازار را متنوع کنند، از انجمن قطعه سازان خبر آمد که احتمالا به دلیل عدم تامین نقدینگی مورد نیاز در 6 ماه دوم سال با کاهش تولید خودرو مواجه خواهیم بود، اتفاق تلخی که اگر به وقوع بپیوندد هم باعث رو زمین ماندن دستور رییس جمهور و وزیر صمت خواهد شد و هم خودروسازان را دوباره با یک بحران جدی مواجه خواهد کرد.

در همین خصوص مازیار بگلو دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو گفته بود : پرداخت مطالبات قطعه‌سازان از تیرماه امسال با مشکلات عدیده ای روبرو شده و اگر قیمت تولیدات در قراردادهای قطعه‌سازان به روز رسانی نشود، طی نیمه دوم سال با کاهش تیراژ تولید خودرو روبرو خواهیم شد.

بیگلو میزان مطالبات قطعه‌سازان از ایران خودرو و سایپا را بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و گفته: طبق وعده وزیر صمت، آمادگی تولید روزانه ۶ هزار دستگاه خودرو در کشور وجود دارد اما در حال حاضر روزانه حدود ۴ هزار دستگاه خودرو تولید می شود و این اتفاق به معنی آن است که فقط حدود ۶۵ درصد ظرفیت قطعه سازان فعال است.

این راهم باید در نظر گرفت که خودروسازان علی رغم افزایش قیمت نهاده های تولید، تورم، افزایش نرخ ارز و حقوق کارگران هنوز در سال جاری نتوانسته مجوز افزایش قیمت را دریافت کند و همچنان خودروهای خودر را با قیمت مصوب سال گذشته عرضه می کند.

در این بین اگر منطقی به ماجرا نگاه کنیم قطعه سازان هم سخن بیراهی نمی گویند و برای تامین مواد اولیه و تولید بیشتر نیاز به نقدینگی و دریافت مطالبات سر به فلک کشیده خود دارند اما از سوی دیگر شاید هنوز بتوانند در این سال خوش تولید آن هم بعد از سالهای سخت ناشی از تحریم همراهی بیشتری داشته باشند تا این روند خوب در صنعت خودرو که پیشران صنایع مهم دیگری هم هست تداوم داشته باشد.

به این ترتیب، در مجموع تا پایان مردادماه امسال ۴۲۲ هزار و ۷۸ دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، حکایت از رشد ۱۰ درصدی دارد اما باید دید ادامه این روند افزایشی در نیمه دوم سال محقق خواهد شد و می توان شاهد طبق وعده منوچهر منطقی رتبه جهانی تولید خودرو ایران بهبود پیدا خواهد کرد و یا باز هم به بهانه های مختلف پیچ تولید در سینه کش تامین و تولید قطعات هرز خواهد شد و وعده های داغ خودرویی در سرمای زمستان امسال یخ خواهد زد.



انتهای پیام/


روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار