«خودروکار» گزارش می دهد:
خودروسازان مسئول تایید استاندارد قطعات تولیدی/ رشد شاخص های کیفی خودروسازان با الزامات قانونی
در حالی ورود قطعات بی کیفیت به خطوط تولید خودروسازان ممنوع اعلام شده که این تاکیدات شبهاتی مبنی بر استفاده از قطعات کم کیفیت ایجاد کرده در حالی که قطعه سازان بر این موضوع تاکید دارند که تولید قطعات بر اساس استانداردهای تعریف شده صورت گرفته و خودروساز پیش از تحویل قطعات نسبت به بازبینی آن ها اقدام می کنند بنابراین مسئولیت ورود هر قطعه بی کیفیت و یا کم کیفیت به خطوط تولید بر عهده خودروسازان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، یکی از ۹ بند طرح تحول صنعت خودرو و یکی از ۸ فرمان رییس جمهوری عدم صدور مجوز استفاده از قطعات بی کیفیت در خطوط تولید خودروسازان و افزایش کیفیت محصولات تولیدی بود. بر این اساس خودروسازان نیز زمان مشخصی را برای توقف ورود این قطعات اعلام کردند و حال پس از گذشت حدود سه ماه از سال مدیرعامل گروه خودروسازی ایران خودرو از بهبود شاخص های کیفی در دو ماهه ابتدایی امسال خبر می دهد. این در حالیست که در هفته نخست فروردین ماه قائم مقام اجرایی این گروه خودروسازی از توقف اجازه ورود قطعات بیکیفیت به خطوط تولید این شرکت خبر داد و اظهار کرد در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین با اجرای مکانیزمهای سختگیرانه، اجازه ورود قطعات بیکیفیت را به خطوط تولید نخواهیم داد. در این شرایط این پرسش مطرح می شود که چگونه پیش از این دستورات و فرامین، قطعات بی کیفیت وارد خطوط تولید خودروسازان شده و آیا محدودیتی در این باره وجود نداشته است؟
سعید صبوری، عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار در این باره میگوید: خودروساز قطعات تولیدی را بر اساس استانداردهای خاص و از پیش تعیین شده از قطعه ساز دریافت می کند و اگر قطعه ای بر خلاف استانداردهای تعریف شده به تولید رسیده باشد، این قطعه را دریافت نخواهد کرد.
وی می افزاید: در برخی اوقات این احتمال وجود دارد که در فرایند تولید قطعه ای مشکلاتی ایجاد شود اما این به معنای تحویل قطعه بی کیفیت به خودروساز نیست اما در هیچ برهه زمانی و حتی زمانی که از قطعات بی کیفیت صحبت می شود، جمع بندی در این باره صورت نگرفته که مشخص شود این قطعات بی کیفیت شامل چه قطعاتی بوده و چگونه تولید و وارد خطوط تولید شده اند.
این فعال صنعت قطعه با تاکید بر این که در صورت ورود قطعات بی کیفیت به خطوط تولید، خودروساز باید پاسخگوی این وضعیت باشد اما در هیچ برهه زمانی این امر انجام نشده است، ادامه می دهد: قطعه ساز بر اساس استاندارد پیش بینی شده و با انجام تست در آزمایشگاه های مربوطه نسبت به تحویل قطعات اقدام می کند در این شرایط قطعات بی کیفیت یا کم کیفیت از سوی هیچ خودروسازی تحویل گرفته نمی شود.
صبوری با بیان این که بر اساس PPM تعیین شده اجازه ورود قطعات ایراد دار به خطوط تولید خودروسازان داده می شود، تصریح می کند: این عدد می تواند یک در میلیون یا دو در میلیون باشد به طوری که در هر یک میلیون قطعه دو قطعه ایراد دار می تواند وجود داشته باشد.این قطعات ممکن است یا در زمان حمل شکستگی پیدا کرده و یا ایراد دار شده باشند که کنار گذاشته می شوند .
وی یادآور می شود: این ضریب خطا در شرکت های بزرگ خودروسازی نظیر بنز و ب ام و و نیز وجود دارد و عدد مشخصی تعیین و اجازه داده می شود تا برای نمونه دو قطعه در یک میلیون قطعه ایراددار وجود داشته باشد که توسط خودروساز برگشت داده شده و قطعه سالم تحویل گرفته می شود.
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی ادامه می دهد: نمی توان اذعان کرد که عدد PPM صفر باشد حتی ژاپن و یا آلمان نیز شامل این قضیه نمی شود و در نهایت شاهد عددی در این باره هستیم.
میترا ممسنی
انتهای پیام/