کد خبر: ۵۱۴۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰
«خودروکار» گزارش می دهد:

واگذاری درصدی سهام خودروسازان بهترین شکل خصوصی سازی/ پالایش برنامه های اجرایی ضرورت واگذاری سهام

در حالی خودروسازان این روزها در حال آماده سازی مقدمات واگذاری سهام تحت اختیار خود هستند که کارشناسان این حوزه معتقدند در صورت واگذاری کامل به متقاضی خرید،سرنوشتی مشابه هپکو و هفت تپه در انتظار صنعت خودرو خواهد بود بنابراین لازم است نسبت به پالایش برنامه های اجرایی و واگذاری بخشی از سهام در هرسال اقدام شود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، واگذاری ۵ درصد سهام ایران خودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا به عنوان سهام مستقیم دولت در این دو شرکت که به صورت وثیقه بوده در مرحله واگذاری قرار گرفته و سایپا به عنوان پرچمدار، نسبت به آماده سازی مقدمات واگذاری اقدام کرده است. نکته ای که در این میان مطرح است مدل و نحوه واگذاری است چرا که تجربه بد واگذاری های پیشین و همچنین سهام های تو در تو هم اکنون به اصلی ترین چالش واگذاری تبدیل شده است. کارشناسان بر ضرورت تعیین مدلی برای واگذاری سهام خودروسازان تاکید داشته و معتقدند سهام خودروسازان باید تدریجی و بر اساس پایش برنامه های اجرایی متقاضی خرید سهام صورت گیرد.

سعید مدنی، مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا در گفت و گو با خبرنگار خودروکار در خصوص شرایط خصوصی سازی در صنعت خودرو می گوید: با گذشت دوماه و اندی از سال هنوز تولید افزایش نیافته و بدهی خودروسازان به قطعه سازان پرداخت نشده و  هیچ برنامه توسعه محصولی نیز وجود ندارد در این میان شاید حذف دولت از این صنعت را بتوان شاه کلید توسعه این صنعت دانست اما خصوصی سازی بی حساب کتاب نتیجه ای مشابه هپکو و نیشکر هفت تپه خواهد داشت.

وی با تاکید بر خصوصی سازی حساب شده در صنعت خودرو می افزاید: فرد متقاضی و خریدار سهام خودروسازان باید دارای سرمایه و صلاحیت کافی و برنامه بوده و نسبت به ارایه برنامه خود در این خصوص اقدام و با ارایه آن به دولت ، توافق لازم برای دریافت سهام‌ خودر‌وسازان را حاصل کند.

این کارشناس صنعت خودرو اظهار می کند: لازم است واگذاری ها به صورت تدریجی انجام و برای هرسال برنامه مشخصی از سهامدار گرفته شود و دولت تنها پیگیر و ارزیاب برنامه های ارایه شده از سوی بخش خصوصی باشد و نسبت به پایش آن ها اقدام کند.

 مدنی با بیان این که اگر برنامه ای برای خرید سهام خودروسازان از سوی افراد حقیقی و حقوقی ارایه می شود باید نسبت به واگذاری درصدی از سهام اقدام شود، تصریح می کند: پس از انجام واگذاری و پایش برنامه ها، در صورت تحقق برنامه های اجرایی، سال بعد دوباره نسبت به واگذاری درصد دیگری از سهام اقدام شده و مانع از واگذاری کامل سهام با یک بار پرداخت شویم.

 این کارشناس صنعت خودرو ادامه می دهد: در بیشتر کشورهای دنیا شرکت های خودروسازی بیشتر خصوصی بوده اما تحت کنترل دولت هستند چرا که بنگاه های بزرگ اقتصادی در تولید ناخالص داخلی نقش مهمی ایفا می کنند از این رو دولت نسبت به پایش آن ها اقدام می کند که باید این شرایط در ایران نیز به همین شکل دنبال شود و واحدهای خودروسازی پس از واگذاری رها نشوند بلکه با واگذاری به افراد دارای اهلیت و سرمایه کافی به تدریج نسبت به واگذاری سهام اقدام تا فضای رقابتی رواج یابد در غیر این صورت واگذاری ها جوابگو نخواهد بود و مشکلات این صنعت بیشتر خواهد شد.


میترا ممسنی

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار