به گزارش خبرنگار خودروکار، هرچند بازار خودروی کشور در دستان خودروسازان بزرگ دولتی است اما بخش خصوصی نیز با اندک سهمی در این بازار فعال و نقش مهمی در واردات خودرو ایفا می کند.
به همین دلیل با وضع تحریم ها و ممنوعیت واردات، فعالان بخش خصوصی صنعت خودرو به حاشیه میدان رفته وحضور کمتری در بازار دارند.
با این حال رفع تحریم ها و نتیجه مثبت مذاکرات می تواند امیدی دوباره برای توسعه فعالیت بخش خصوصی باشد.
فربد زاوه کارشناس خودرو درباره وضعیت خودروسازان بخش خصوصی به «خودروکار» گفت: بخش خصوصی بیشتر واردکننده خودرو بوده و برای دور زدن قانون ممنوعیت واردات و سو استفاده از رانتتعرفه این ایجاد می شوند در نتیجه نمی توان آنها را چندان تولید کننده خودرو دانست زیرا تیراژ چشمگیری در صنعت خودرو ندارند.
وی ادامه داد: شاید تنها مجموعه هایی که در آینده می توان به حضور آنها در بازار امیدوار بود مجموعه مدیران خودرو باشد.
به گفته زاوه در شرایط فعلی صنعت خودرو، واحدهای بخش خصوصی اقتصادی نبوده و زنده ماندن آنها وابسته به واردات است.
این کارشناس بازار خودرو همچنین درباره افزایش تولید این بخش در سال جاری، بیان کرد: عمدتا بخش خصوصی محصول خاصی برای عرضه ندارند که بخواهیم به افزایش تولید آنها در سال جاری امیدوار باشیم. از سویی دیگر قیمت های ارائه شده از سوی بخش خصوصی قیمت های بالایی بوده که شاید چندان ارزش خرید نداشته باشد.
به گفته وی، تا زمانی که با ممنوعیت واردات مواجه هستیم، شرکت های بخش خصوصی می توانند.
زاوه اضافه کرد: در شرایط فعلی با وجود مشکلات صنعت خودرو و همچنین شرایط حاد تورمی بازار کم رونق تر خواهد شد.
به گزارش خودروکار، آن طور که پیداست در شرایط فعلی چندان نمی توان به فعالیت خصوصی های صنعت خودرو امیدوار بود. مشکلات صنعت خودرو با وجود ممنوعیت واردات و تصمیمات سیاسی اتخاذ شده در بازار داخلی ، مانند کلاف سردرگمی است که هم تولیدکننده دولتی و هم خصوصی را گرفتار کرده است.
بدون شک رفع تحریم ها و حضور خودروسازان خارجی در کنار صنعت خودروی ایران، می تواند به حل بخشی از این مشکلات کمک کند.
انتهای پیام/