به گزارش خودروکار، غلامرضا شریعتی در یک نشست خبری با بیان اینکه به منظور رشد صنعت خودروسازی، اجرای استانداردهای 85گانه به تایید شورای عالی استاندارد رسیده بود، اظهار داشت: به دلیل مسائل ناشی از تحریم ها، اجرای برخی از این استانداردها تعلیق شده و در حال حاضر بیش از 76 مورد از استانداردهای 85گانه در صنعت خودروسازی رعایت و اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: ما تاییدیه های آزمایشگاههای اروپایی را در مورد رعایت این استانداردها از خودروسازان طلب میکنیم و آنها نیز در حال وفق دادن خودشان هستند. البته انتظار ما این است که خودروسازان در اجرای استانداردها از ما جلوتر باشند، چرا که در دنیا، خودروسازان در اجرای استانداردها جلوتر از استانداردهای ملی خود هستند و ما نیز این موضوع را به خودروسازان اعلام کردهایم.
شریعتی ادامه داد: ما به خودروسازان سخت میگیریم و این موضوع گامی در جهت تقویت تولید است و باعث میشود، خودروسازان بتوانند صادرات و ارزآوری داشته باشند.
وی با بیان اینکه خودرو، کالایی لوکس نیست و یک کالای ضروری محسوب میشود، گفت: باید در جهت رعایت استانداردها برای بهبود شرایط زندگی مردم حرکت کنیم و در این راستا خودروسازان در زمینه اجرای استاندارد عابر پیاده در حال نصب تجهیزات تست هستند.
وی تاکید کرد: آنچه قانون در مورد رعایت استانداردهای خودرویی صراحت دارد، به طور جدی از خودروسازان طلب میکنیم و هیچ نوع چشم پوشی یا غفلتی در این مورد صورت نخواهد گرفت.
۷ مورد از استانداردهای ۸۵ گانه تعلیق شدند
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: صنایع خودرویی در اروپا نیز بر اساس مقررات فنی ارزیابی می شوند و ما هم در ایران استانداردهای 85 گانه را برای صنعت خودروسازی اجباری کردهایم.
شریعتی با بیان اینکه 7 مورد از استانداردهای 85گانه که تجهیزات آنها دارای کاربردهای دوگانه است، به دلیل شرایط تحریم به حالت تعلیق درآمده اند، گفت: منتظر برگزاری جلسه آینده شورای عالی استاندارد هستیم تا در این خصوص تصمیمگیری شود.
وی تصریح کرد: اگر شورای عالی استاندارد موافقت کند، برای اعمال این 7 استاندارد فرصت مجددی به خودروسازان داده خواهد شد و اگر نپذیرفت نیز به ناچار برخی دیگر از خودروها از خط تولید خارج خواهند شد.
تدوین و ابلاغ بسته حمایت از صادرات
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه از تدوین و ابلاغ بسته حمایتی صادرات و واردات خبر داد و گفت: این بسته حمایتی، واردات مواد اولیه و واسطهای تولیدکنندگان را تسهیل میکند.
وی افزود: این بسته حمایتی، امکان واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانه ها، مواد واسطه ای تولیدکنندگان و ماشین آلات را بدون فوت وقت و با تسهیلاتی که ایجاد شده، فراهم می کند.
وی تاکید کرد: این بسته حمایتی در جهت مانع زدایی و پشتیبانی از تولید تهیه شده است.
صنایع با مصرف انرژی بالاتر از استاندارد جریمه میشوند
شریعتی همچنین به ایجاد دفتر صنایع انرژیبر در سازمان استاندارد اشاره کرد و گفت: بررسی ۳۴ صنعت که به نظر میرسد مصرف انرژی بیش از حد استاندارد دارند را در برنامه داریم، صنایعی که در سه سال گذشته به اندازه ۴۰ میلیون بشکه نفت انرژی مصرف کردهاند و آلودگیهای متعددی را ایجاد کرده اند.
وی ادامه داد: اسامی این صنایع به وزارتخانه های نفت و نیرو اعلام میشود تا واحدهای با مصرف انرژی بالا جریمه شوند و صنایعی که مصرف بهینه انرژی دارند از محل این جریمه ها، تشویق شوند.
وی همچنین در مورد کنترل نازلهای سوخت مایع اظهار کرد: سال گذشته ۱۱۲ هزار و ۳۱۰ مورد از این نازلها مورد ارزیابی قرار گرفت که ۸۱ هزار و ۵۵۰ مورد آنها بدون مشکل بودند اما ۶ هزار و ۶۵۹ مورد از این نازل ها عدم انطباق با استاندارد داشتند.
شریعتی ادامهداد: همچنین 8 هزار و ۳۹ نازل سی ان جی نیز سال گذشته مورد آزمون و ارزیابی سازمان استاندارد قرار گرفت که ۹۷۷ مورد آنها عدم انطباق با استاندارد را داشتند.
منبع: فازس
انتهای پیام/